Afib med RVR: Hva du trenger å vite

COS’er L’AFIB?

Atrial fibrillering, eller AFIB, er den vanligste typen arytmi hos voksne.

A’Cardiac Arythmia oppstår når hjerteslaget har en unormal frekvens eller rytme. Dette kan bety at slår for sakte, for fort eller uregelmessig.

Arrytmier er ofte ufarlige og kan ikke forårsake symptomer eller komplikasjoner. Noen typer kan imidlertid få alvorlige konsekvenser og be om behandling. Farlige arytmier kan forårsake hjertesvikt, hjerteinfarkt, hjerneslag eller lav blodstrøm som forårsaker skade på organer. De fleste med arytmier, selv de som trenger behandling, lever et normalt og sunt liv.

Rask ventrikulær frekvens eller respons (RVR)

Om 2 prosent Amerikanerne under 65 år har en intermittent eller permanent atrieflimmer. Hos personer over 65 år, L’forekomsten stiger til rundt 9%.

L’AFIB er forårsaket av anomaliserte elektriske impulser i atriumene, som er de øvre rommene i hjertet. Disse fibrillany eller skjelv rommene raskt. Resultatet er et raskt og uregelmessig blod som pumpes gjennom hjertet.

I noen tilfeller av atriell fibrillering gjør fibrillasjonen av atriumene ventriklene, eller de nedre rommene i hjertet, slå for fort. Dette kalles rask ventrikulær frekvens eller respons (RVR). Hvis du har AFIB med RVR, vil symptomene forekomme, generelt en akselerert eller flagrende hjerterytme. Du kan også føle brystsmerter, kortpustethet, svimmelhet eller besvimelse. RVR kan oppdages og bekreftes av legen. Det kan forårsake alvorlige komplikasjoner og krever behandling.

Farer for RVR

Når ventrikler slår for fort, er de ikke helt fylt med blod som kommer fra atria. Som et resultat kan blodet ikke pumpe blodet effektivt for å møte kroppens behov. Dette kan til slutt føre til hjertesvikt.

L’hjerteinsuffisiens følgende avib med RVR er mer vanlig hos de som allerede har en annen type hjerte sykdom. RVR kan forårsake brystsmerter og forverres forhold som L’kongestiv hjertesvikt.

Afib uten RVR

Du kan ha Afib uten RVR. Hvis du har AFIB, men en normal ventrikulær respons, kan du ikke vise noen symptomer. Noen symptomer er mulige hvis du har Afib uten RVR. Disse kan inkludere kortpustethet, svimmelhet, tretthet eller tilfeller av overdreven svette.

Afib Diagnose med RVR

L’Unik måte å definitivt diagnostisere Afib, så vel som RVR, er å skaffe et elektrokardiogram (EKG). Dette er et diagnostisk verktøy som registrerer hjertets elektriske aktivitet. Afib og RVR skaper særegne ordninger av elektriske bølger på et EKG som leger kan bruke til å bekrefte tilstedeværelsen av # 8217; arytmi.

En EKG kan utføres i et medisinsk kontor, men det er også mulig å lage en 24-timers hjerteregistrering ved hjelp av en Holter-skjerm. Dette gir et mer komplett bilde av hva hjertet ditt gjør. Hjertefrekvensmonitorene kan også brukes i lengre perioder.

Tilleggsinformasjon: 24-timers Holter Monitoring på XNUMX »

Behandling av atrial fibrillering med RVR

Noen mennesker med AFIB trenger ikke omsorg for deres arytmi. Men tilstedeværelsen av RVR eller andre helsemessige forhold gjør den mest alvorlige arytmen. I disse tilfellene er behandlingen nødvendig.

Det er tre mål i behandling av AFIB med RVR:

  • Kontroll L’RVR.
  • Redusere risikoen for blodpropper.
  • Kontroller symptomene på atrieflimmer.

Legemidlene er generelt det første skrittet mot kontroll av ventrikulærfrekvensen. Noen vanlige stoffer som brukes til å senke ventrikulærfrekvensen hos personer med denne tilstanden inkluderer:

  • Beta-blokkere som propranolol
  • Kalsiumkanalblokkere som diltiazem
  • digoksin

For noen mennesker kan narkotika kanskje ikke gjenopprette en normal ventrikulær frekvens. I dette tilfellet kan du installere en kunstig pacemaker. Denne elektroniske enheten justerer hjerteslaget. A’Et annet alternativ kan også inkludere ablasjonen. Dette er en prosedyre utført av en spesialist som eliminerer den unormale elektriske banen som forårsaker arytmi.

Outlook

En normal livsstil er mulig for de fleste med Afib, selv for de med RVR. Hjertefrekvenskontroll er nødvendig for å opprettholde en god blodstrøm og oksygen til hjertet, hjernen og kroppen.

Behandlinger for AFIB med RVR lykkes, men tilstanden kan gjenta. Snakk med legen din for å lære mer om prognosen for din spesifikke tilstand.