Affektive lidelser: Typer, symptomer og behandlinger

COS’er en affektiv lidelse?

Affektive lidelser er et sett med psykiatriske lidelser, også kalt lidelser i Dell & # 8217;.

Hovedtyper av affektive lidelser er depresjon og bipolar lidelse. Symptomene varierer fra individ til individ og kan variere fra mild til alvorlig.

En psykiater eller en annen kvalifisert psykisk helsepersonell kan diagnostisere en affektiv lidelse. Dette er gjort med en psykiatrisk vurdering.

Effektive lidelser kan være skadelig for livet ditt. Imidlertid er effektive behandlinger tilgjengelige, inkludert rusmidler og psykoterapi.

Typer av affektive lidelser

De to hovedtyper av affektive lidelser er depresjon og bipolar lidelse. Hver inneholder subtyper og tyngdekraftsvariasjoner.

Depresjon

Depresjon er et medisinsk begrep som beskriver de kontinuerlige følelsene av ekstrem tristhet og fortvilelse. Det er mer enn bare å føle seg ned for en dag eller to.

Hvis du lider av depresjon, kan episoder oppstå som varer de forskjellige dager eller til og med uker.

Det anslås at mer enn 264 millioner mennesker Gjennom hele verden består den med depresjon, som kan ta flere former.

De vanligste typer depresjon inkluderer:

 • Major depressiv lidelse (MDD). Tidligere kalt klinisk depresjon, omfatter MDD langsiktige og vedvarende episoder med lavt humør, fortvilelse, tretthet og andre symptomer.
 • Vedvarende depressiv lidelse. Også kalt distremi, denne typen depresjon er preget av mindre alvorlige depressive symptomer som forekommer i det minste for 2 år .
 • Major depressiv lidelse med sesongmessige trender. Vanligvis kjent som en sesongmessig affektiv lidelse (trist), forekommer denne depresjonen subtype oftere i vintermånedene når C & # 8217 er mindre dagslys.

Det er også noen typer depressioner opplevd av kvinner, på grunn av hormonelle endringer i de ulike fasene i livet.

Eksempler inkluderer perinatal depresjon under graviditet og postpartum depresjon etter fødselen. Noen kvinner lider også av depresjon sammen med andre symptomer på premenstruell disused lidelse (PMDD).

Det er mulig at menn lider av postpartum depresjon, selv om dette ikke er forbundet med hormonelle endringer som hos kvinner.

Noen ganger kan depresjon også utvikle seg som en sekundær tilstand til et underliggende medisinsk problem. Noen problemer inkluderer:

Bipolar lidelse

Bipolar lidelse er en psykisk helsetilstand der en person opplever ekstreme endringer i humøret.

Disse humørendringene kan inkludere episoder av depresjon sammen med perioder med mani eller hypomani.

Det finnes forskjellige typer bipolar lidelse. De inkluderer:

 • Bipolar I. Bipolar jeg er definert av episoder av mani som varer i det minste 7 dager. Du kan også oppleve depressive episoder som de siste 2 uker eller mer, selv om depresjon ikke kan forekomme i bipolar i.
 • Bipolar II. Denne typen inkluderer episoder av depresjon som varer minst 2 uker sammen med en minste mani, kalt hypomania.
 • Cyclotimia. Denne lille formen av bipolar lidelse inneholder fortsatt perioder med depresjon og hypomani, men uten en klar timing for hver episode. Også kalt cyklotisk lidelse, kan du bli diagnostisert hvis du lider av sykling hypomani og depresjon i 2 år eller mer.

Symptomer på affektive lidelser

Symptomene på følelsesmessige lidelser kan variere sterkt. Det er imidlertid noen vanlige tegn, men for hver av hovedtyper.

Depresjon

 • forlenget tristhet
 • irritabilitet eller angst
 • Letargia og mangel på energi
 • Mangel på interesse for normale aktiviteter
 • Store endringer i å spise og sovevaner
 • Konsentrasjonsproblemer
 • skyldfølelser
 • Smerter og smerter som ikke har fysisk forklaring
 • Selvmordstanker
 • Uvanlige og kroniske humørsvingninger

Bipolar lidelse

Under en depressiv episode kan symptomene lignes på de viktigste depressive lidelsene.

Under Mania kan du oppleve:

 • Trenger mindre søvn
 • Stol på seg selv overdrevet
 • irritabilitet
 • aggresjon
 • personlig betydning
 • impulsiv
 • Rasheriness
 • Delikatorer eller hallusinasjoner

Årsaker til affektive lidelser

Årsakene til affektive lidelser er ikke helt forstått.

Neurotransmittere, eller kjemikalier i hjernen, spiller en viktig rolle i # 8217; påvirke stemningen. Når de er noe ubalanserte eller ikke riktig rapportert til hjernen din, kan resultatet være en affektiv lidelse. Hva akkurat ubalansen årsaker er ikke helt kjent.

Livsarrangementer kan utløse affektive lidelser. En traumatisk hendelse eller personlig tap kan forårsake depresjon eller annen affektiv lidelse. Selv L’bruk av alkohol og narkotika er en risikofaktor.

Det ser ut til å være en genetisk faktor. Hvis noen i familien din har en av disse lidelsene, er du også til størst risiko for å utvikle en. Dette betyr at de er arvelige.

Dette garanterer imidlertid ikke at du vil utvikle en affektiv lidelse bare fordi et familiemedlem har en.

Diagnose av affektive lidelser

Det er ingen medisinske tester for å diagnostisere affektive lidelser.

For å gjøre en diagnose, kan en psykisk helsepersonell gi deg en psykiatrisk vurdering. De etablerte retningslinjene vil følge.

Du bør forvente at du blir spurt om dine symptomer. Noen tester kan utføres for å se etter underliggende medisinske forhold.

Behandlinger for affektive lidelser

Det er to hovedbehandlinger for følelsesmessige lidelser: narkotika og terapi. Behandlingen inneholder vanligvis en kombinasjon av begge.

Mange antidepressive stoffer er tilgjengelige. Det kan være nødvendig å prøve dem forskjellige før du finner en som bidrar til å lindre symptomene uten for mange bivirkninger.

Psykoterapi i tillegg til narkotika er også en viktig del av behandlingen. Kan hjelpe deg med å lære å håndtere din lidelse og muligens endre atferd som bidrar til det.

I tillegg til terapi og narkotika kan flere tilnærminger brukes til å behandle noen typer depresjon. Disse inkluderer vitamin D-kosttilskudd og lysterapi, levert av spesialiserte lamper.

Snakk med legen din før du tar noen motskudd for din tilstand.

Legen kan også anbefale noen endringer i livsstil, inkludert regelmessig trening, et konsekvent soveprogram og et sunt kosthold. Disse kan bidra til å fullføre dine medisinske behandlinger, men bør ikke erstatte dem.

Utsikter for affektive lidelser

Med passende og langsiktig behandling er gjenopprettingsutsikter for en affektiv lidelse god.

Det er viktig å forstå at det i de fleste tilfeller er kroniske forhold. Svært ofte må de behandles på lang sikt.

Mens noen tilfeller er alvorlige, kan de fleste med følelsesmessige lidelser som behandles, leve et normalt liv.