Aerophagia: Definisjon, behandling og andre

Hva så & # 8217;?

L’Aerophagia er det medisinske termen for L’overdreven og repeterende luft. Alt vi engasjerer seg litt og # 8217; luft når vi snakker, spiser eller ler. Folk med svelg aerofagy så mye luft, som produserer irriterende gastrointestinale symptomer. Disse symptomene inkluderer abdominal distensjon, hevelse, belching og flatness.

L’Aerophagia kan være kronisk (langsiktig) eller akutt (kortsiktig) og kan være relatert til fysiske og psykologiske faktorer.

Hva er symptomene?

Vi svelger 2 av luft en dag bare å spise og drikke. Vi brister om halvparten. Resten reiser gjennom L’Tenuous tarmen og ut av endetarmen i form av flatulens. De fleste av oss har ikke noe problem å behandle og utvise denne gassen. Folk med aerofagi, som tar mye luft, opplever noen irriterende symptomer.

En studie publisert av Mat farmakologi og terapi Det har oppdaget at 56% av fagene med aerofagy klaget, 27% av hevelse og 19% av magesmerter og avslapning. Forskning publisert i magasinet Saksrapport i gastroenterologiHan fant ut at denne avslapningen har en tendens til å være mindre om morgenen (sannsynligvis på grunn av gassen som er ubevisst utvist om natten gjennom # 8217; ano) og utvikler seg i løpet av dagen. Andre symptomer inkluderer hørbar svelging Dell ‘# 8217; luft og flatulens.

Merck Manual rapporterer at vi i gjennomsnitt passerer gass gjennom vår anus fra 13 til 21 ganger om dagen, selv om dette nummeret har økt hos personer med aerofagy.

Er aerofagy eller fordøyelsesbesvær?

Mens Aerophagia deler mange av de samme symptomene med fordøyelsesbesvær og # 8211; hovedsakelig øvre abdominal plage & # 8211; De er to forskjellige lidelser. I studien av farmakologi og matterapi var de med fordøyelsesbesvær mer tilbøyelige til å rapportere følgende symptomer i forhold til de som hadde aerophagia:

 • kvalme
 • Han retched
 • Fullhetens følelser uten å spise store mengder
 • Vekttap

Hva forårsaker er?

Ta den rette mengden luft virker ganske enkel, men for en rekke grunner kan ting gå galt. L’Aerophagia kan skyldes problemer med ett av følgende:

Mekanikk

Måten vi puster, spiser og drikker spille en nøkkelrolle i trening av aerophagia. Noen ting som fører til A’Overdreven svelging D’Air inkluderer:

 • Spis fort (for eksempel å ta en nybit før den første er helt tygget og inntatt)
 • Snakk mens du spiser
 • tyggegummi
 • Drikker med et halm (suger mer luft)
 • Røyking (igjen, på grunn av’sugehandling)
 • Puste fra munnen
 • kraftig trening
 • Drikk karbonatiserte drikker
 • Ha på seg brede proteser

Medisinsk og parafarmaceutisk

Folk med visse medisinske forhold som bruker maskiner for å hjelpe dem å puste, er mer tilbøyelige til å ha aerofagy.

Et eksempel er ikke-invasiv ventilasjon (NIV). Dette er en hvilken som helst type åndedrettsstøtte som ikke kan sette inn et rør i en nese eller en persons munn.

En vanlig form for NIV er den kontinuerlige positive luftveis trykkmaskinen (CPAP) som brukes til å behandle personer med obstruktiv søvnapné. L’Nattapné er en tilstand der luftveiene er blokkert under søvn. Denne blokken, som oppstår på grunn av avslappede muskler eller funksjonsfeil som er plassert i baksiden av halsen, begrenser strømmen av luften og avbryter søvn.

En CPAP-maskin gir et trykk D’luft fortsetter gjennom en maske eller et rør. Hvis trykket ikke er satt riktig eller brukeren har en viss overbelastning, er det mulig at for mye luft inntas. Dette oversetter til aerofagy.

I en studie fant forskerne det 50 prosent av fagene som brukte en CPAP-maskin, presenterte minst ett aerophagy symptom.

Andre mennesker som kan trenge assistert puste og drive en større risiko for aerofagy inkluderer de med kronisk obstruktiv lungesykdom (KOL) og personer med noen typer hjertesvikt.

Mental

I en studie som sammenlignet voksne med aerofagy med voksne med fordøyelsesbesvær, har forskere oppdaget det 19 prosent av de med aerophagia hadde han engstelig mot bare 6% av de med fordøyelsesbesvær. Forbindelsen mellom angst og aerofagi ble observert i en annen studie publisert på American Journal of Gastroenterology.Når fagene med overdreven belching ikke var klar over å ha blitt studert, var deres burps betydelig lavere enn da de visste at de ble observert. Ekspertene teoriserer at aerofagien kan være en lærd oppførsel som brukes av de som lider av angst for å takle stress.

Hvordan diagnostisert er diagnostisert?

Siden L’Aerophagia deler noen av de samme symptomene med vanlige fordøyelsesforstyrrelser som gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), matallergi og tarmblokker, kan legen først kontrollere disse forholdene. Hvis ingen fysisk årsak til tarmproblemene dine blir oppdaget, og symptomene dine er vedvarende, kan legen din gjøre diagnosen Aerophagia.

Hvordan det blir behandlet?

Mens noen leger kan foreskrive legemidler som simetiske og avgang for å redusere gassformasjonen i # 8217; tarmene, ikke C & # 8217, er veldig når det gjelder farmakologisk terapi for å kurere aerofagien.

De fleste eksperter anbefaler talebehandling for å forbedre pusten mens du snakker om. De anbefaler også oppførselen modifikasjonsterapi for:

 • Bevissthet om hevelse luft
 • Øv langsom pusting
 • Lær effektive måter å håndtere stress og # 8217; angst

TIL studere Publisert i magasinadferdsmodifikasjonen har fremhevet erfaringene fra en kvinne med kronisk belching. Behavioral terapi fokuserte på å puste og svelge L’bidro til å redusere sin burps i løpet av en periode på 5 minutter fra 18 til bare 3. Ved 18 måneders oppfølging var resultatene fortsatt gyldige.

Jeg kan klare det hjemme?

Redusere & # 8211; Og til og med eliminere & # 8211; Symptomer på’Aerophagia krever forberedelse og bevissthet, men kan gjøres. Eksperter anbefaler:

 • Ta små biter og tygge maten godt før du tar en annen
 • Endre måten inntak av mat eller væsker
 • spis med munnen lukket
 • puster sakte og dypt
 • Vær oppmerksom på åpen munnpust
 • Stopp atferd som produserer aerofagi, hvordan å røyke, drikke kullsyreholdige drikker og tyggegummi
 • Få bedre passform på protese og CPAP-maskiner.
 • behandle enhver underliggende tilstand, som angst, som kan bidra til aerofagien

Hva er perspektivet?

Det er ikke nødvendig å leve med aerofagien og dets irriterende symptomer. Mens tilstanden kan påvirke kvaliteten på livet ditt, er det svært effektive behandlinger for å begrense effektene, bortsett fra å eliminere det helt. Snakk med legen din for å vite hvilke rettsmidler som kan fungere bra for deg.