Aerial emboli: Årsaker, symptomer og diagnose

COS’er en Gaseous emboli?

En gassformig emboli, også kalt gassformig embolia, oppstår når en eller flere bobler D’luft inn i en vene eller i A’arterie og blokkere den. Når en boble d’luft kommer i en vene, kalles det Venosa Embolia. Når en boble d’luft kommer inn i en’arterien kalles arteriell gassformig emboli.

Disse boblene D’luft kan nå hjernen, hjertet eller lungene og forårsake hjerteinfarkt, hjerneslag eller respiratorisk svikt. De gassformige embolies er ganske sjeldne.

Årsaker til en gassformig embolisme

A’Gassøs emboli kan oppstå når venene eller arteriene er utsatt og trykket gjør at luften kan komme inn i dem. Dette kan foregå på forskjellige måter, for eksempel:

Injiseringer og kirurgiske prosedyrer

En sprøyte eller et drypp kan ved et uhell injisere luften i årene. Luften kan også gå inn i venene eller arteriene gjennom et kateter satt inn i dem.

L’Luft kan komme inn i venene og arteriene under kirurgiske prosedyrer. Dette er mer vanlig under hjernekirurgi. Ifølge en artikkel i Journal of Minimal Access Surgery, opptil 8217; 80% av hjernekirurgi forårsaker en Gaslig embolisme på 8217;. Imidlertid oppdager medisinske fagfolk vanligvis og korrigerer embolien under intervensjonen før det blir et alvorlig problem.

Leger og sykepleiere er opplært for å hindre at luften kommer inn i venene og arteriene i medisinske og kirurgiske prosedyrer. De er også opplært til å gjenkjenne en gassformig emboli og behandle det hvis det oppstår.

Pulmonal Trauma

Noen ganger kan en & # 8217 forekomme; gassformig embolia hvis C’er et lunge traumer. For eksempel, hvis lungene er kompromittert etter en ulykke, kan du bli satt på en åndedrettsvern. Denne viften kan tvinge luften i en vene eller skadet arterie.

Dykking

Du kan også få en gassformig embolikk & # 8217;. Dette er mulig hvis du holder pusten din for lenge når du er under og hvis du kommer ut av «8217 vannet for fort.

Disse handlingene kan forårsake brudd på lommer D’luft i lungene, kalt Alveoli. Når alveolen bryter, kan luften bevege seg inn i arteriene, noe som forårsaker en gassformig emboli.

Eksplosjon og sprengningsskader

En lesjon som oppstår på grunn av en bombe eller en eksplosjon, kan føre til at venene eller arteriene åpnes. Disse lesjonene forekommer vanligvis i kampsituasjoner. Styrken til’eksplosjonen kan skyve luften i venene eller i skadede arterier.

Sekund Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC), Den vanligste dødelige lesjonen for folk i kampvirkende eksplosjonsskader er ‘Eksplosjonslungen & # 8221;. L Pulmonal Explosion oppstår når A’eksplosjon eller A’eksplosjon skader lungene og # 8217; luften blir tvunget til en vene eller arterie av lungen.

Blåser i skjeden

I sjeldne tilfeller kan blås luft i vagina under oralsex forårsake en gassformig embolisme på 8217;. I dette tilfellet kan den gassformige emboli oppstå hvis C’er en tåre eller en lesjon i skjeden eller i # 8217; livmor. Risikoen er større hos gravide, som kan presentere en tåre i moderkaken.

Hva er symptomene på en gassformig embolisme på 8217?

En liten gassformig emboli kan forårsake svært milde eller helt fraværende symptomer. Symptomene på alvorlig gassformig emboli kan inkludere:

  • Vanskelighetsgrad å puste eller respiratorisk feil
  • Brystsmerter eller hjertesvikt
  • Muskuløs eller leddsmerter
  • slag
  • Endringer i mental tilstand, som forvirring eller bevissthetstap
  • Lavt blodtrykk
  • Nyanser av blå hud

Slik diagnostiserer du en Gaseous embolisme på 8217?

Legene kunne mistenke at du har en gassformig emboli hvis du manifesterer symptomer og nylig skjedd med deg noe som kunne forårsake denne tilstanden, som en operasjon eller lungeskade.

Legene bruker utstyr som overvåker luftveislyd, hjertelyder, respirasjonsfrekvens og blodtrykk for å oppdage gassformige embolier under operasjonen.

Hvis en lege mistenker at du har en glasøs emboli, kan kjøre en TAC for å bekrefte eller ekskludere hans tilstedeværelse, også identifisere sin eksakte anatomiske posisjon.

Hvordan A & # 8217 er behandlet; GASEOUS emboli?

Behandling for A’Gassøs emboli har tre mål:

  • Stopp kilden til Gassosa Emins & # 8217;
  • Hindre den gassformige embolien fra å skade kroppen din
  • Reviving, om nødvendig

I noen tilfeller vil legen vite hvordan luften kommer inn i kroppen din. I disse situasjonene vil de rette opp problemet for å hindre fremtidige embolier.

Legen kan også sette deg i en sittestilling for å bidra til å stoppe hjernen, til hjertet og lungene fra hjernens tur. Du kan også ta medisiner, som adrenalin, for å holde hjerteslaget.

Hvis det er mulig, vil legen fjerne gassformig emboli gjennom kirurgi. A’Andre behandlingsalternativ er den hyperbariske oksygenbehandling. Det er en smertefri behandling der et rom D’høytrykksstål som gir 100% oksygen. Denne terapien kan forårsake reduksjon av en gassformig emboli, slik at den kan absorberes i blodet uten å forårsake skade.

Outlook

Noen ganger er en Gaseous emboli eller embolies små og blokkerer ikke venene eller arteriene. De små emboliene forsvinner generelt i blodet og forårsaker ikke alvorlige problemer.

Store gassformige embolies kan forårsake hjerneslag eller hjerteinfarkt og kan være dødelig. Det er viktig en rettidig medisinsk behandling for en Emins & # 8217, så ringer 911 umiddelbart hvis du er i tvil om en mulig gassformig emboli.