Advil mot Tylenol

Beskrivelse

Et av de viktigste symptomene på leddgikt er artikulær smerte. Noen ganger er det mildt, noen ganger er det intens. Noen ganger kan smerte også ugyldiggjøre. Heldigvis kan forskjellige stoffer bidra til å lindre denne smerten.

Populære smertestillende midler som du kan kjøpe fra disken til et apotek er advil og tylenol. Begge kan midlertidig lindre smerte fra mild til moderat leddgikt.

Hva c’er i disse stoffene? Jeg er trygg? En er bedre enn # 8217; andre i # 8217; lindre Arthritic Pain? COS’annen godbit?

Om Advil

Advil er et merke for ikke-narkotisk og smertestillende stoffet kalt ibuprofen. Den er tilgjengelig i orale tabletter og kapsler fylt med væske. Andre benchmarks for L’ibuprofen inkluderer Midol, Motrin og Nuprin.

Advil kan brukes til å behandle generelle smerter og smerte og for å lindre mild feber. Advil kan lindre felles smerte fra mild til moderat fra:

 • slitasjegikt
 • Reumatoid artritt (RA)
 • Psoriatisk leddgikt
 • ankyloserende spondylitt
 • urinsyregikt

Andre advil produkter er spesielt markedsført for å behandle andre typer smerter.

Folk som er over 12 år kan dra nytte av. Den typiske anbefalte dosen er en eller to tabletter eller kapsler hver 24-xnumx timer, tar ikke mer enn seks tabletter eller kapsler i en periode på xnumx timer.

Hvordan advil fungerer

Advil er et ikke-steroidalt antiinflammatorisk legemiddel (fans). Hjelper midlertidig å lindre smerte og feber midlertidig å redusere vevbetennelse.

Advil blokkerer produksjonen av noen kjemikalier i kroppen. Dette reduserer betennelsen og smerten. Representerer også feberreduksjonsvirkningen av feberen; ibuprofen.

I # 8217; leddgikt er myke vev som omgir leddene betent. Dette medfører smerte. L’Ar, en autoimmun sykdom, forårsaker betennelse når kroppens immunsystem angriper mykt vev som omgir leddene.

Tilleggsinformasjon: Inflammatorisk leddgikt vs. Ikke-inflammatorisk leddgikt: hva er forskjellen? »

Bivirkningene av advil

De mulige bivirkningene av advil inkluderer:

 • Styp eller diaré
 • Gass eller hevelse
 • svimmelhet
 • nervøsitet
 • Uønskede kutane reaksjoner
 • Buzz i ørene

Alvorlige bivirkninger inkluderer en større risiko for hjerteinfarkt eller slag. Snakk med legen din hvis du opplever bivirkninger. Ikke dra nytte av hvis du tar antikoagulanter eller steroider.

Advil kan også forårsake sår, blødninger eller hull i magen eller i # 8217; tarmene. Dette er ikke vanlig. Imidlertid er risikoen større for folk som:

 • Ta doser høyere enn de som anbefales
 • de er eldre
 • Ta fans i lang tid
 • De er i dårlige helsemessige forhold
 • Drikk tre eller flere alkoholholdige drikker om dagen

Om Tylenol

Tylenol er et merke på # 8217; ikke-narkotisk smertestillende kalt acetaminofen. Andre merker av paracetamol inkluderer Anacin Aspirin Free and Daytril.

Tylenol kan lindre smerte og mindre smerte og redusere feber. Imidlertid har den en minimum antiinflammatorisk effekt, noe som betyr at det ikke vil gjøre mye for smerten forårsaket av # 8217; inflammatorisk leddgikt.

L’Acetaminofen er tilgjengelig i mange former og styrker. Dosen avhenger både av formen og ved styrken av produktet.

Hvordan Tylenol fungerer

L’Acetaminofen, den aktive ingrediensen i tylenol, er en av de mest brukte smertestillende midler i verden. Forskere vet imidlertid ikke nøyaktig hvordan det virker for å lindre smerte. Det antas at dette stoffet øker terskelen for kroppsmerter, slik at smerte faktisk høres mindre.

Bivirkningene av tylenol

Tylenol kan forårsake alvorlig skade på leveren, til og med døden, hvis det tar mer enn anbefalt. Følg alltid indikasjonene på pakken nøye. Legg merke til milligram per dose.

Ta aldri mer enn 4000 mg paracetamol per dag. L’Acetaminofen kan selges alene, som i Tylenol. Det kan også blandes med andre stoffer i mange rettsmidler mot hoste og forkjølelse. Les etikettene til disse stoffene, spesielt når du tar dem sammen, kan hjelpe deg med å unngå å ta for mye paracetamol.

US Food and Drug Administration (FDA) har nylig publisert en ny advarsel om paracetamol. Legemidlet har vært assosiert med en risiko for sjeldne, men alvorlige hudreaksjoner. Hvis du har en hudreaksjon når du tar Tylenol, avbryter og konsulterer legen din umiddelbart.

Advil mot Tylenol

Samlet sett er både benk-top-stoffene trygge og effektive så lenge du bruker dem riktig. Begge gjør en god jobb ved å lindre smerten. Men hvis du tar dem feil, kan begge forårsake alvorlige bivirkninger. Bestemme hvilken som er best for deg, kan avhenge av din type smerte og din medisinske historie.

Advil reduserer betennelse, noe som reduserer smerte. Det fungerer best på smerte forårsaket av # 8217; betennelse, som smerte fra RA.

Tylenol arbeider for å senke kroppens smertegrense. Fungerer best for smerte som ikke er spesifikt på grunn av betennelsen, som smerten av slitasjegikt.

Du bør snakke med legen din før du bruker et av disse stoffene hvis du har noen medisinsk tilstand. Du bør også snakke med legen din eller apoteket hvis du tar andre stoffer, inkludert andre motisiner og urte rettsmidler, for å sikre at de ikke samhandler med noen av disse stoffene.