Advarsler for oral helse

L’Viktigheten av oral helse

Sekund L’American Dental Association (ADA), Omtrent 100 millioner amerikanere går ikke fra tannlegen hvert år. Dette er bekymringsfullt. L’Vanlig oral hygiene, hvordan du ofte vasker tannbørsten og tanntråden og går til tannlegen minst to ganger alle «8217; år kan forhindre de alvorligste dentalforholdene.

Vedvarende tann smerte eller hevelse av tannkjøtt kan bidra til større problemer hvis ikke behandlet. I tillegg til å miste tenner, er dårlig tannhelse knyttet til en økning i risiko for sykdommer som hjertesykdom. Husk at du ikke trenger å ha symptomer på å gå til tannlegen din. Du kan holde munnen sunnere og smertefri hvis du går før symptomene starter.

Et poeng eller et sår som ikke helbreder

Sår, sår eller ømme områder i munnen kan indikere en rekke helsemessige forhold. Ikke alle bare påvirker tenner og tannkjøtt.

For eksempel kan sår som ikke helbreder i munnen din noen ganger indikere diabetes. Personer med diabetes har flere problemer med å helbrede sår enn de som ikke har diabetes. Hvis du har et sår i munnen som ikke blir mindre eller mindre smertefull i en uke eller to, må du sikre en avtale fra tannlegen din og din grunnleggende lege. Du må kanskje sjekke blodsukkernivået for å sikre at de ikke er for høye.

Flekker eller sår i munnen kan også indikere en oral kreft. Disse lesjonene kan virke som hvite områder (kjent som leukoplachia) eller som røde lesjoner (erythroplakia).

Ytterligere symptomer inkluderer:

  • Mal d’ører
  • heshet
  • Hevelse av kjeven
  • nummenhet i områdets område eller hals
  • Vanskeligheter med å flytte kjeften eller språket
  • Vanskelighetsgrad å svelge

Ring og fest en avtale med tannlegen din hvis du finner et av disse symptomene.

Blodige eller hovne tannkjøtt

Se blod i vasken eller tannbørsten etter vasking av tennene dine kan være en årsak til bekymring. Det sunne gingivalvevet bør ikke bløde med mindre du pusser for aggressivt.

Tannkjøttet ditt (gingiva) holder tennene på plass. De er ansvarlige for å skape en barriere mellom røttene av tenner, nerver og blodårer og mat og drikke som forbruket. Du kan miste en tann eller tenner uten sunt gingivalvev.

Bloody eller hovne tannkjøttet kan indikere periodontal eller tannkjøttsykdommer. Dette antyder at du har en betydelig mengde bakterier i munnen som forårsaker betennelse i tannkjøttet. Sekund L’ada, Halvparten av alle voksne over 30 år lider av tannkjøttsykdommer. Kontakt tannlegen din, som kan undersøke gingivalvevet og tennene.

Dårlig ånde

Selvfølgelig, noen ganger er halitosen resultatet av full av hvitløk middag du bare spiste eller et tegn du må drikke mer vann. Men den kroniske halitosen kan være et symptom på tannkaries og gingival sykdommer. Tannlegen din kan gi råd til å holde i sjakk. Alitose selv om du ikke har tegn på karies.

Følsomhet for varme og kaldt

Du kan forvente mer følsomhet etter tannprosedyrer som hulromfyllinger eller kroneposisjoner. Men plutselige og uforklarlige endringer i følsomhet betyr at du skal ringe tannlegen din. Økningen i temperaturfølsomhet er et symptom på en dental abscess, som er en «-bakteriell infeksjon i et tann eller gingivalområde nær tannrotten. Ytterligere symptomer på dental abscesser inkluderer en sterk ømme tannpine, feber eller ømme lymfeknuter under kjeften eller nakken. Hvis du også har hevelse i ansiktet, se etter nødhjelp. Hvis ikke behandlet, kan infeksjonen spre seg gjennom hele kroppen og bli farlig for livet.

Større temperaturfølsomhet kan også bety at du har et hulrom eller tynning av dental emalje. En tannlege kan gi behandling for begge disse bekymringene.

Smerte

Smerte kan være en uheldig indikator som munnen din ikke er sunn som det kan være. Selv om smerte midlertidig kan redusere, er det sannsynlig å returnere. Fikse en avtale for å se tannlegen din for en sjekk.