Adriax og Xanax er trygge sammen?

Introduksjon

Hvis du tar pris, vet du sikkert at det er et stimulerende stoff som ofte brukes til å behandle underskuddsforstyrrelse av oppmerksomhet og hyperaktivitet (ADHD). Kan hjelpe deg med å være oppmerksom, hold deg våken og konsentrere seg. Det kan også hjelpe deg med å unngå impulsiv og hyperaktiv oppførsel.

Xanax, d’en annen del, er et stoff som kalles benzodiazepin. Det brukes til å behandle D & # 8217-forstyrrelsen; generalisert angst og panikklidelse. Xanax kan få deg til å føle deg roligere, mer avslappet og til og med søvnig.

Hvis du lurer på om du kan ta disse to stoffene sammen, har du rett til å gjøre noen undersøkelser. Disse stoffene kan ha farlige effekter hvis de tas sammen.

Farer ved kombinasjonen av Adriax og Xanax

Generelt bør du ikke ta Adserall og Xanax sammen. Det er to hovedårsaker.

Økt risiko for avhengighet

Både adrerall (amfetamin-dextroamphetamin) og xanax (alprazolam) er kontrollerte stoffer. Dette betyr at regjeringen styrer deres bruk. Legen din vil også nøye sjekke bruken av en av disse stoffene. Generelt kan bruken av kontrollerte stoffer føre til feil bruk eller avhengighet og avhengighet. L’Rekruttering av to kontrollerte stoffer øker samtidig risikoen for misbruk eller avhengighet av begge legemidlene.

Tilleggsinformasjon: Kjenne tegn på avhengighet »

Reduksjon av’Effektiviteten til begge

L’Bruk av disse stoffene kan sammen gjøre begge stoffene mindre effektive. Dette betyr at hvert stoff ikke kan fungere godt for å behandle tilstanden som den er foreskrevet på.

Siden adderall er en stimulant, kan du få deg til å føle deg mer konsentrert og våken. Det kan redusere effekten av xanax. For eksempel, hvis du er engstelig, legg det til, kan få deg til å føle deg mer engstelig. Og hvis du lider av panikklidelse, kan du øke antall panikkanfall du har. Addrall kan også føre til problemer med å sove.

D’Andre deler, Xanax fungerer som beroligende. Reduserer nivåer av angst, stress og spenning. Det kan også forårsake døsighet. Disse effektene kan motvirke effekten av trenere. Xanax kan få deg til å sove og gjøre deg vanskeligere å konsentrere seg.

Les videre: Effekter av trening på kroppen »

Hva å gjøre

Det er flere grunner til at du kanskje er interessert i å ta xanax mens du tar pris. Du kan føle deg engstelig, eller du kan ha problemer med å sove. Det kan også ha blitt diagnostisert med en D & # 8217-forstyrrelse; generalisert angst eller panikklidelse.

Uansett årsaken, er det beste å snakke med legen din. Adrerall interagerer med mange stoffer. Du bør få godkjenning av legen din før du blander den med andre stoffer. Disse inkluderer reseptbelagte og benk-top-stoffer.

Legen din vil hjelpe deg med å finne behandling for din angst, søvnforstyrrelser eller andre grunner til din interesse for xanax. Hvis Adderall forårsaker at du sover, må du huske på at du ikke bør ta det etter 10:10 Hvis du tar det før xnumx: Xnumx løser ikke søvnproblemer, snakker med legen din. De kan endre dosen på Add to eller gjøre ytterligere endringer i behandlingsprogrammet.

Xanax er ikke godkjent for behandling av søvnproblemer. Selv om det kan forårsake døsighet, er det ikke en god løsning å sove problemer forårsaket av trener.

Snakk med legen din

Når du snakker med legen din, kan du stille spørsmål. Du kan spørre følgende:

  • Noen av legemidlene jeg for tiden antar samtaler med adderall eller xanax?
  • Hvilke andre stoffer kan hjelpe deg med å møte problemet eller symptomene jeg har?
  • Det er endringer i livsstil som kan bidra til å lindre dette problemet?

Arbeide med legen din, kan du sørge for at du bruker treneren eller xanaxen trygt. Legen din kan også adressere noe annet helseproblem du finner.

Spørsmål:

Hva jeg må gjøre hvis adderall gjør meg engstelig?

TIL:

Snakk med legen din. De kan ha noen løsninger som ikke involverer stoffinntaket for å hjelpe deg med å slappe av. For eksempel kan de foreslå at du bytter fra Drell, en stimulant, til et ADHD-stoff som ikke stimulerer, som Striller (Atomoxetin). De ikke-stimulerende stoffene forårsaker generelt ikke angst. Som et resultat, kan du ikke føle behovet for et stoff som xanax.

Healthline Medical Team Svar representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.