Adrenal Cancer: Årsaker, symptomer og diagnose

Så’adrenal kreft?

Binyrekreft er en tilstand som oppstår når unormale celler danner eller reiser til binyrene. Kroppen din har to binyrene, en plassert over all nyre. Adrenal kreft oppstår vanligvis i det ytre laget av kjertlene eller binyrene. Ser generelt ut som en svulst.

En kreftformet svulst i binyrene kalles adrenal cortical karsinom. En ikke-kreftformet svulst i binyrene kalles godartet adenom.

Hvis du har kreft til binyrene, men det har ikke oppstått der, blir det ikke ansett som et binyrekortisk karsinom. Det er svært sannsynlig at brysttumorer, mage, nyrer, hud og lymfom spredt til binyrene.

Typer av tumorer i binyrene

Godartede adenomer

Godartede adenomer er relativt små, vanligvis mindre enn 2 tommer i diameter. De fleste med denne typen svulst har ingen symptomer. Disse svulstene oppstår vanligvis på en enkelt binyrekjertel, men i sjeldne tilfeller kan det vises på begge kjertler.

Adrenal Cortical Carcinomas

Adrenal Cortical Carcinomas er generelt mye større enn godartede adenomer. Hvis en kreft har en diameter større enn 2 tommer, er det mer sannsynlig å være kreftfremkallende. Noen ganger kan de vokse store nok til å trykke på organene dine, noe som fører til flere symptomer. Noen ganger kan de også produsere hormoner som forårsaker endringer i kroppen.

Hva er symptomene på adrenal kreft?

Symptomene på binyrekreft er forårsaket av overdreven produksjon av hormoner. Disse er typisk androgener, østrogen, kortisol og aldosteron. Symptomene kan også utlede fra store tumorer som presser på kroppsorganer.

Symptomene på A’Overdreven produksjon av androgener eller østrogen er lettere å identifisere hos barn enn voksne fordi fysiske endringer er mer aktive og synlige under puberteten. Noen tegn på binyrekreft hos barn kan være:

 • Overdreven vekst av pubic, arcellar og ansiktshår
 • En forstørret penis
 • en forstørret klitoris
 • Store bryster i guttene
 • Tidlig pubertet i jentene

I ca Halvparten av mennesker med adrenal kreft, Symptomene vises ikke før svulsten er stor nok til å trykke på andre organer. Kvinner med svulster som forårsaker en økning i androgener, kan legge merke til hårvekst på ansiktet eller # 8217; dypere stemmen. Menn med svulster som forårsaker en økning i østrogen, kan legge merke til brystforstørrelse eller bryst ømhet. Diagnosen av en svulst blir vanskeligere for kvinner med et overskudd av østrogen og for menn med et overskudd av androgener.

Symptomene på binyrekreft som produserer overskytende kortisol og aldosteron kan inkludere:

 • Høyt blodtrykk
 • Høy blodsukkerhastighet
 • vektøkning
 • uregelmessige perioder
 • Lett blåmerker
 • Depresjon
 • hyppig urinering
 • muskel kramper

Hva er risikofaktorene for binyrekreft?

På dette tidspunktet vet forskerne ikke hva adrenalkreft forårsaker. Ifølge L’American Cancer Society, ca. 15% av adrenal svulster er forårsaket av en genetisk sykdom. Noen forhold kan øke risikoen for å utvikle binyrekreft.

Disse inkluderer:

 • Beckwith-Wiedemann syndrom, som er en unormal vekstforstyrrelse som er preget av en kropp og store organer. Personer med dette syndromet er også i fare for nyrekreft og lever.
 • Li-Fraumeni syndrom, som er en arvelig sykdom som forårsaker risikoøkninger for mange typer kreft.
 • Familieadenomatøs polypose (FAP), en arvelig tilstand preget av et høyt antall polypper i # 8217; hele tarmen som også innebærer høy risiko for kolonkreft.
 • Type 1 flere endokrine neoplasia (menn1), som er en arvelig tilstand som forårsaker utvikling av mange svulster, både godartet og ondartet, i vev som produserer hormoner som L’hypofyse, parathyroid og bukspyttkjertelen.

Sannsynligvis røyking øker også risikoen for binyrekreft, men det er ikke noe endelige bevis ennå.

Hvordan kreft i surreaferiet er diagnostisert?

Diagnosen av adrenalkreft starter vanligvis med din medisinske historie og en fysisk undersøkelse. Legen vil også trekke blod og samle et utvalg av urin for testen.

Legen kan foreskrive ytterligere tester som:

 • En biopsi med slank nål styrt av bilder
 • A’ultralyd
 • en tac
 • En skanning av positron-utslippstomografi (kjæledyr)
 • En MR-skanning
 • A’adrenal angiografi

Hva er behandlingene for adrenal kreft?

Tidlig behandling kan noen ganger kurere adrenal kreft. For tiden er det tre hovedtyper av standardbehandling for binyrekreft:

Kirurgi

Legen kan anbefale en prosedyre som heter Surrenektomi, som innebærer fjerning av binyrene. Hvis kreft har spredt seg til andre deler av kroppen, kan kirurgen også fjerne lymfeknuter og stoffer.

Radioterapi

Radioterapi bruker høy-energi røntgenstråler for å drepe kreftceller og forhindre veksten av nye tumorceller.

Kjemoterapi

Avhengig av kreftfasen, kan det være nødvendig å gjennomgå kjemoterapi. Denne form for farmakologisk terapi mot kreft bidrar til å stoppe tumorcellevekst. Kjemoterapi kan administreres oralt eller injiseres i en ven eller muskler.

Legen kan kombinere kjemoterapi med andre typer kreftbehandlinger.

Andre behandlinger

L’Ablation, eller ødeleggelsen av kreftceller, kan være nødvendig for svulster som ikke er sikker på å fjerne kirurgisk.

Mitotano (Lysodren) er det vanligste stoffet som brukes til behandling av adrenal kreft. I noen tilfeller administreres det etter operasjonen;. Det kan blokkere overdreven hormonproduksjon og kan bidra til å redusere tumorstørrelsen.

Du kan også diskutere kliniske prøvebehandlinger med legen din, for eksempel organisk terapi, som bruker immunforsvaret til å bekjempe kreftceller.

Hva er det langsiktige perspektivet?

Hvis du utvikler adrenal kreft, vil et team av leger jobbe med deg for å koordinere din omsorg. Oppfølgingsavtaler med legene dine er viktige hvis du har hatt adrenal svulster i fortiden. Binyrekreft kan komme tilbake til enhver tid, så det er viktig å holde seg i nær kontakt med ditt medisinske team.