Adrall og psikose: Det er en lenke?

Beskrivelse

Adrerall er et reseptbelagte legemiddel som brukes til å behandle underskuddsforstyrrelse av oppmerksomhet og hyperaktivitet (ADHD) og narkolepsi.

Det ser ut som en tablett å ta for munn. Den er tilgjengelig i to former: en umiddelbar utløsebord (Adderall) og en langvarig utløsebord (legg til i XR). Det er også tilgjengelig som et generisk stoff.

Hvis du har blitt foreskrevet for deg eller ditt barn, kan du spørre deg om mulige bivirkninger, inkludert psykose.

Her er hva du trenger å vite om en mulig forbindelse mellom Drell og Psychose. Du vil også oppdage de som er i fare for psykose og tips for å hjelpe deg med å ta dette trygge stoffet.

Symptomer på psykose

Psykose er en alvorlig mental tilstand der en persons tenkning er så uorden for å miste kontakt med virkeligheten. Symptomene på psykose kan inkludere:

 • hallusinasjoner, eller se eller føle ting som ikke er ekte
 • skuffelser eller tro ting som ikke er sanne
 • Paranoia eller ekstremt mistenkelig følelse

Hva sier forskningen

Adrerall inneholder stimulanter i nervesystemet Anfetamin og dextroamphetamin. Stimulansene kan få deg til å føle deg mer våken og konsentrere seg.

Som med noen medisiner, selv L’trener kan forårsake uønskede bivirkninger.

Studier på lignende opplæring og stimulerende, som metylfenidat (Ritalin), anslår at psykose manifesterer seg i omtrent 0.10 prosent Brukervennlig. derimot, Ny forskning Med over 300.000 ungdommer med ADHD viste at satsene på psykose hos ungdom i gruppen av amfetaminene nådde 0.21%.

Ingen vet den nøyaktige grunnen til at adderall kan forårsake psykose. Noen forskere er ikke helt sikker på at det er.

Når det er sagt, er det Flere teorier På forholdet mellom psykose og trenere. Disse teoriene er basert på hvordan stoffet virker i kroppen. Noen er beskrevet nedenfor:

Søvnmangel

En teori er at de vanlige bivirkningene av Adrerall kan bidra til psykotiske symptomer. Disse bivirkningene inkluderer:

 • hodepine
 • nervøsitet
 • søvnforstyrrelser

Den fortsatte mangelen på søvn kan føre til en forverring av hodepine og en ekstrem nervøsitet. Dette kan bli til paranoia knyttet til psykose.

Psykisk sykdom

Hvis du har en historie med psykisk lidelse, kan du være mer sannsynlig å utvikle psykose fra’bruk av adderall. Årsaken til dette er ikke helt kjent.

en teori Er at kroppen din kan reagere annerledes på en økning & # 8211; forårsaket av adderall & # 8211; av noen kjemikalier i hjernen din. Personer med psykose indusert av amfetaminene har betydelig høyere priser enn norepinefrin i blodet sammenlignet med amfetaminforbrukere uten psykose.

dosering

Adderal dosen kan påvirke utviklingen eller mindre av psykose. Høyere doser kan føre til høyere risiko.

Addrall og avhengigheter Noen mennesker som tar til å utvikle toleranse mot effektene. De kan også føle en psykologisk og fysisk avhengighet av stoffet. For å hindre at dette skjer, ta en trener nøyaktig som angitt av legen din og ikke slutte å ta det plutselig. For mer informasjon, les tilbaketrekningen fra Adrerall.

Hva å gjøre med det

Mens risikoen er høyere for personer med en historie med psykisk lidelse, har alle som tar Uplerall en liten risiko for psykose. Her er trinnene du kan utføre for å redusere risikoen:

Informer legen din om eventuelle psykiske problemer

Diskuter din fullstendige kliniske historie med legen din før du begynner å ta til. Pass på at du nevner noen personlig eller familiehistorie av følgende:

 • psykose
 • psykotisk oppførsel
 • bipolar lidelse
 • Depresjon
 • selvmord

En historie om noen av disse øker risikoen for trening-indusert psykose.

Ta medisinen nøyaktig som foreskrevet

Ta tog akkurat som foreskrevet av legen. Risikoen for psykotiske symptomer kan øke hvis du antar en dosering høyere enn den foreskrevne.

Fortell legen til Dell’humør eller atferdsendringer

Vær oppmerksom på # 8217; humør og oppførsel og informere legen din dersom du merker endringer. Å snakke med legen er spesielt viktig hvis du ikke vet nytt humør eller raskt forverres symptomer.

Hvis psykose symptomer oppstår, vil legen sannsynligvis umiddelbart forstyrre behandlingen med Adrerall.

Psykotiske symptomer bør forsvinne mindre enn to uker etter forstyrrende behandling. Hvis symptomene ikke forsvinner, vil legen trolig bekrefte tilstedeværelsen av et psykisk problem som kan behandles.

Snakk med legen din

Addrall kan være effektiv behandling for ADHD symptomer eller narkolepsi symptomer. Men hvis du er bekymret for bivirkningene av Adrerall, snakk med legen din og ikke nøl med å stille spørsmål.

Spørsmålene du kanskje ber om:

 • Adverall setter meg (eller min sønn) i større risiko for psykose?
 • Hvilke psykosesymptomer skal jeg søke?
 • Det er andre stoffer som kan fungere som de ikke forårsaker psykose?

Legen din kan hjelpe deg med å avgjøre om Adderall er et godt valg.

Spørsmål og svar: Andre effekter på mental helse

Spørsmål:

Kan Trener forårsake andre effekter på mental helse?

TIL:

L’langsiktig bruk av trener kan forårsake andre effekter på mental helse som irritabilitet, Depresjon, Stemningsendringer, panikk anfall Og paranoia. Hvis du tar prisen eller du tenker på å starte den, og du er bekymret for bivirkningene på mental helse, bør du snakke med legen din familie historie Og mulig bivirkninger medisinering.

Dena Westphalen, pharmdanswers representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.