Administrer narkotika for Parkinson

L & # 8217; Parkinsons behandlingsmål er å lindre symptomene og forhindre forverring av tilstanden. Levodopa-carbidopa og andre stoffer for Parkinson kan kontrollere sykdommen din, men bare hvis du følger behandlingsplanen foreskrevet av legen.

Behandling av Parkinson er ikke så enkelt som å ta en pille om dagen. Du må kanskje prøve noen forskjellige doser medisiner før du ser en forbedring. Hvis du begynner å eksperimentere perioder med # 8220; rive & # 8221; Og symptomene dukker opp igjen, du må kanskje bytte til et nytt stoff eller ta stoffet oftere.

Følg behandlingsprogrammet er viktig. Dine medisiner vil fungere bedre hvis du tar dem i tide.

I de tidlige stadiene av Parkinson, hopp over en dose eller ta den senere enn forventet, kanskje ikke være et stort problem. Men med fremdriften av sykdommen, vil stoffet begynne å forsvinne, og du kan utvikle symptomene igjen hvis du ikke tar neste dose i tide.

Tatt i betraktning hvor komplisert Parkinsons behandling kan være komplisert, har mange mennesker med denne tilstanden problemer med å holde tritt med medisineringsprogrammet. Hopper dosene eller ikke tar medisiner i det hele tatt, du risikerer at symptomene gjenoppretter eller forverres.

Følg disse forslagene for å holde deg oppdatert på Parkinsons medisineringsprogram.

Snakk med legen din

Du vil være mer tilbøyelig til å holde fast i behandlingsplanen din hvis du forstår det. Når du mottar et nytt resept, spør legen dine disse spørsmålene dine:

 • COS & # 8217; Dette stoffet er?
 • Hvordan virker det?
 • Hvordan vil du hjelpe symptomer på min Parkinson?
 • Hvor mye skal jeg ta?
 • Når skal jeg ta det?
 • Jeg burde ta det med mat eller tom mage?
 • Hvilke medisiner eller matvarer kan samhandle med det?
 • Hvilke bivirkninger kan forårsake?
 • Hva skal jeg gjøre hvis jeg har bivirkninger?
 • Hva skal jeg gjøre hvis du hopper over en dose?
 • Når jeg skal ringe deg?

Spør legen din om du kan forenkle din farmakologiske rutine. For eksempel kan du ta mindre piller hver dag. Eller du kan bruke en oppdatering i stedet for en pille for noen av medisinene dine.

Fortell legen din umiddelbart hvis du har bivirkninger eller problemer på grunn av behandling. Ubehagelige bivirkninger er en av grunnene til at folk forstyrrer stoffene de trenger narkotika.

Ha et referanseapotek

Bruk det samme apoteket til å fylle alle dine krav. Dette vil ikke bare forenkle ladingsprosessen, men vil også gi apoteket et register av alt du tar. Apoteket ditt kan derfor rapportere noen interaksjoner.

Hold en liste

Ved hjelp av legen og apoteket, må du holde en oppdatert liste over alle stoffene du tar, inkludert de du kjøper fra disken. Notater dosen av hvert stoff og når du tar det.

Hold listen på smarttelefonen din. Eller skriv det på en liten notisblokk og ta den i posen eller i lommeboken.

Gjennomgang periodisk L & # 8217; liste over narkotika slik at den er oppdatert. Også, sørg for at du sjekker om stoffene samhandler med hverandre. Dør L & # 8217; liste med deg hver gang du ser en lege.

Kjøp en automatisk piller distributør

En pille distributør skiller medisiner per dag og tid på dagen for å holde deg organisert og på planlagt. Automatiske piller Distributører gjør et videre skritt fremover ved å frigjøre legemidler til rett tid.

High-tech piller distributører synkronisere med en & # 8217; smartphone app. Telefonen vil sende deg et varsel eller vil spille en alarm når det er på tide å ta pillene dine.

Angi alarmer

Bruk alarmfunksjonen på telefonen eller på # 8217; se for å minne deg om når det er på tide å ta neste dose. Velg en ringetone som tiltrekker din oppmerksomhet.

Når alarmen høres, ikke slå den av. Du kan være bekymret og glemme. Gå straks på badet (eller hvor du holder pillene) og ta stoffene. Slå deretter av alarmen.

Bruk en automatisk ladetjeneste

Mange apotek fyller automatisk oppskriftene dine og ringer deg når de er klare. Hvis du foretrekker å administrere topp-ups, ring apotek minst en uke før narkotika ende opp, sørg for at du har nok.

Ta bort

Etter behandlingen for Parkinson kan det være en utfordring, men verktøy som narkotika distributører, automatiske topp-ups og alarmapper på smarttelefonen din kan forenkle medisinadministrasjon. Snakk med legen din og apoteket hvis du har problemer med behandlingsplanen din.

Hvis du har bivirkninger eller medisinen din ikke lindre symptomene, ikke slutte å ta det. Snakk med legen din om andre alternativer. L & # 8217; plutselig avbrudd av stoffet kan føre til refusjon av symptomer.