Administrasjon av narkotika: Narkotikainntak på riktig måte

Introduksjon

Ta medisiner for å diagnostisere, kurere eller forhindre sykdommer. De er tilgjengelige i mange forskjellige former og antar dem på mange forskjellige måter. Du kan ta medisiner alene eller en helsepersonell kan gi deg.

Legemidlene kan imidlertid være farlige, selv når de tar sikte på å forbedre helsen vår. Tar dem ordentlig og forstår den riktige måten å administrere dem, kan redusere risikoen. Les videre for å lære betydningen av å bruke narkotika i henhold til instruksjonene.

Ruter av narkotika

Det er flere måter hvor stoffer kan administreres på. Du er sannsynligvis kjent med injeksjonene og piller du inntar, men narkotika kan også administreres på mange andre måter.

Drugadministrasjonsruter er beskrevet i tabellen nedenfor.

Streetforklaring Buffale Holding ALL’Interiør i halsen i halsen utgitt direkte i magen eller i nr. 8217; tarmen (med en rørg eller rør J) innånding gjennom et rør eller smeltet med en maske injisert i en vene med en linje IV og dryppet sakte i den intramuskulære tiden injisert i muskelen med en injisert sprøyte i ryggraden intravenøst ​​en vene eller i et linnevasal administrert i nesen ved spray eller pumpaftalma administrert i # 8217; øyedråper, geler eller oral okses inntatt ved hjelp av muntlig som tablett, kapsel, polen eller likvidatisk administrert av dråper i # 8217; rektal øre som er satt inn i den subkutane rolle injisert like under huden under de tonguetopiske lingualene påført på den transdermale huden gitt gjennom en plassert patch på huden

Banen som brukes til å administrere et stoff, avhenger av tre hovedfaktorer:

 • kroppsdelen som skal behandles
 • Måten stoffet virker alle’kroppsinnredning
 • Stoffformelen

For eksempel blir noen stoffer ødelagt av magesyren hvis de antas oralt. Derfor kan det være nødvendig å administrere dem ved injeksjon.

Opplæring i Drug Administration

Ikke alle typer stoffer kan administreres hjemme eller noen uten spesifikk trening. Leger, sykepleiere og andre helsepersonell er dannet på hvordan man administrerer medisiner trygt.

Drug Administration krever inngående kunnskap om stoffet, inkludert:

 • Hvordan å bevege seg gjennom kroppen din
 • Når den skal administreres
 • Mulige bivirkninger og farlige reaksjoner
 • Riktig oppbevaring, håndtering og avhending

Helsepersonell er dannet på alle disse problemene. Faktisk holder mange helsepersonell presentere I & # 8220; fem rettigheter & # 8221; Ved administrering av legemidler:

 • Den rette pasienten
 • Det rette stoffet
 • Det rette øyeblikket
 • den rette dosen
 • Den riktige måten

Drug Administration-feil oppstår for ofte i USA, selv når narkotika administreres av fagfolk. Mat- og Drug Administration mottar mer enn 100.000 rapporter om terapeutiske feil Hvert år gjennom sitt medwatch-program. Disse feilene kan oppstå når:

 • foreskrive et stoff
 • Skriv inn informasjonen om stoffet eller dosen i et datasystem
 • du forbereder eller distribuerer et stoff
 • Et stoff er tatt eller administrert til noen

I & # 8220; Rettigheter & # 8221; Jeg er et utgangspunkt for å sikre at stoffene er korrekt administrert og trygt.

Dosering og timing

Det er viktig å bare ta dosen som er beskrevet i # 8217; reseptbelagte etikett eller andre instruksjoner. Dosen er nøye bestemt av legen og kan påvirkes av alderen, fra helsen, helsen til nyrene og leveren og andre helsemessige forhold.

For noen legemidler må dosen bestemmes av forsøk og feil. I disse tilfellene skal legen din overvåke deg når du starter behandling for første gang.

For eksempel, hvis legen din foreskriver blodskjoldbrusk eller fluidiserende legemidler, er det sannsynlig at du over tid må utføre forskjellige blodprøver for å vise om doseringen er for høy eller for lav. Resultatene av disse testene vil hjelpe legen din til å justere dosen til du finner den rette for deg.

Mange stoffer må nå et visst nivå i blodet for å være effektivt. De må administreres på bestemte tider, som hver morgen, for å opprettholde den mengden medikament i systemet ditt.

Ta en dose for tidlig kan føre til for høyt stoffnivå, og hoppe over en dose eller vente for lenge mellom doser kan redusere mengden medikament inn i kroppen og forhindre den riktige operasjonen.

Potensielle problemer

Med eventuelle stoffer, kan bivirkninger eller uønskede og negative effekter forekomme. Disse effektene kan inkludere en allergisk reaksjon eller en interaksjon med et annet stoff du antar.

For å unngå disse problemene, sørg for at du informerer legen din om andre medisiner du tar eller hver gang du har hatt A’narkotikaallergi eller matvarer.

Et høyrisiko medikament av bivirkninger kan kun administreres av en helsepersonell. Og i noen sjeldne tilfeller kan legen din holde deg i sin struktur slik at den kan observere hvordan stoffet strømmer deg.

Hvis du tar et stoff alene, er det opp til deg å være oppmerksom på problemer, for eksempel kutane utbrudd, hevelse eller andre bivirkninger. Hvis du merker noen problemer, må du kontrollere at du informerer legen din.

Snakk med legen din

Pass på at du tar medisiner på riktig måte for å få mest mulig ut og redusere risikoen for bivirkninger og andre problemer. Alle som gir deg stoffet, bør følge legenes instruksjoner nøye.

Pass på at du forstod alt på’ta medisiner. Hvis du har spørsmål, snakk med legen din. Noen spørsmål du kan be om:

 • Jeg er ikke sikker på hvor ofte jeg skal ta denne medisinen. Du kan forklare instruksjonene dine tydeligere?
 • Min sykepleier gir meg nå medisinene. Jeg kan bli trent til å gi det til meg selv?
 • Jeg har problemer med å ta medisiner. Han kan gi meg et familiemedlem eller en helsepersonell?
 • Det er bivirkninger jeg skal se etter?
 • På hvilken tid på dagen bør jeg ta denne medisinen? Eller det betyr noe?
 • Jeg antar at narkotika som dette stoffet kunne samhandle?