ADHD og Dopamin: Hva er forbindelsen?

COS’er ADHD?

Underskuddet av oppmerksomhet og hyperaktivitet (ADHD) er en forstyrrelse av nevrologisk utvikling. Personer med ADHD har problemer med å holde PerloDes of Hyperactivity de forstyrrer sitt daglige liv.

Folk refererer noen ganger til det som Add, men ADHD er den klinisk aksepterte begrepet.

L’ADHD er vanlig. Hans verdsatt at barnas 11217 har ADHD, mens 4.4% av voksne har tilstand i USA.

L’ADHD begynner vanligvis i barndommen. Fortsetter ofte i ungdomsårene og noen ganger i # 8217; voksen alder.

Barn og voksne med ADHD har generelt større problemer med å konsentrere seg i forhold til folk som ikke har ADHD;. De kan også handle mer impulsive enn sine jevnaldrende. Dette kan gjøre dem vanskelig å få gode resultater på skolen eller arbeidet, så vel som i samfunnet generelt.

Dopamin og adhd transportører

Det er sannsynlig at problemene i hjernenes grunnlag er den underliggende årsaken til ADHD. Ingen vet nøyaktig hva jeg har en person til å ha ADHD, men noen forskere har vurdert en nevrotransmitter kalt Dopamine som en mulig bidragsyter til # 8217; ADHD.

Dopamin gir oss mulighet til å justere følelsesmessige svar og handle for å skaffe spesifikke belønninger. Han er ansvarlig for følelser av glede og belønning.

Forskere har observert at dopamin nivåer er forskjellige hos personer med ADHD sammenlignet med de uten ADHD.

Noen forskere Jeg tror at denne forskjellen skyldes det faktum at nevroner i hjernen og i nervesystemet til mennesker med ubemannet ADHD har lavere konsentrasjoner av protein kalt dopamintransportører. Konsentrasjonen av disse proteinene er kjent som dopamintransporttetthet (DTD).

Lavere nivåer av DTD kan være en risikofaktor for ADHD. Bare fordi noen har lave nivåer av DTD, betyr det imidlertid ikke at den har ADHD. Legene vil typisk bruke en helhetlig revisjon for å gjøre en formell diagnose.

Hva sier forskningen?

En av de første studiene som undersøkte DTD i mennesker ble publisert i 1999. Forskere bemerket A 70 prosent Økning i DTD i 6 voksne med ADHD sammenlignet med Studio-deltakere som ikke hadde L’ADHD. Dette antyder at en økning i DTD kan være et nyttig screeningsverktøy for ADHD.

Fra denne første studien fortsatte forskningen å vise A’Association mellom dopamintransportører og ADHDs’ADHD.

TIL 2015 Studio undersøkt søket som viser at dopamintransportorgenet, DAT1, kan påvirke lignende egenskaper til # 8217; ADHD. De intervjuet 1.289 sunne voksne.

Undersøkelse forespurt informasjon om impulsivitet, uoppmerksomhet og ustabilitet i humøret, som er de 3 faktorene som definerer ADHD. Men studioet viste ingen tilknytning til symptomene på ADHD og genetiske anomalier over # 8217; # 8217; humør;.

DTD og gener som DAT1 er ikke presise ADHD-indikatorer. De fleste kliniske studier har bare inkludert et lite antall personer. Ytterligere studier er nødvendig før du kan få mer solide konklusjoner.

Videre hevder noen forskere på at andre faktorer bidrar mest til ADHD i forhold til dopamin og DTD-nivåer.

En studie i 2013 oppdaget at mengden grå materie i hjernen kunne bidra til ADHD mer enn dopamin nivåer. Annen Søk fra 2006 viste at dopamintransportører var lavere i venstre hjerneleder i deltakerne som hadde ADHD.

Med disse femti kontrasterende resultatene er det vanskelig å fortelle om DTD-nivåene alltid indikerer L’ADHD. Søket viser imidlertid A’Association mellom ADHDS og lavere nivåer av dopamin, samt lavere nivåer av DTD, foreslår at dopamin kan være en mulig behandling for ADHD.

Hvordan behandlet L’ADHD?

Narkotika stigende dopamin

Mange stoffer for behandling av # 8217; ADHD arbeider ved å øke dopamin og stimulerende konsentrasjon. Disse stoffene er generelt stimulerende midler. De inkluderer amfetamin som:

 • Anfetamin / Dextroamphetamin (Adderall)
 • Metylfenidat (konsert, ritalin)

Disse stoffene øker dopaminivået i hjernen som tar sikte på dopamintransportører og øker dopaminnivået.

Noen tror at 8217; Å ansette en høy dosering av disse stoffene vil føre til større konsentrasjon og oppmerksomhet. Dette er ikke sant. Hvis dopaminivåene dine er for høye, kan dette gjøre deg vanskelig å konsentrere seg.

Andre behandlinger

I 2003 godkjente FDA bruken av ikke-stimulerende legemidler til behandling av # 8217; ADHD.

Videre anbefaler leger atferdsterapi for både personen og # 8217; ADHD det for sine kjære. Behavioral terapi planlegger generelt å gå fra en terapeut sertifisert av rådgiveren.

Andre årsaker til ADHD

Forskere er ikke sikre på hva som forårsaker ADHD. Dopamin og transportørene er bare to potensielle faktorer.

Forskere har observert Le’ADHD har en tendens til å være mer vanlig i familier. Dette forklares delvis fordi mange forskjellige gener kan bidra til forekomsten av # 8217; ADHD.

Flere livsstil og atferdsfaktorer kan også bidra til ADHD. De inkluderer:

 • Eksponering for giftige stoffer, som bly, i barndommen og fødselen
 • Røyking eller mors drikking under graviditet
 • en lav fødselsvekt
 • Komplikasjoner under fødselen

Ta bort

L’Association mellom ADHD, dopamin og DTD er lovende. Forskjellige effektive stoffer som brukes til å behandle symptomene på # 8217; ADHD-arbeidet øker dopaminpåvirkningen på kroppen. Forskere studerer fortsatt denne foreningen.

Når det er sagt, er dopamin og DTD ikke de eneste årsakene ved foten av’ADHD. Forskere studerer nye mulige forklaringer som mengden grå saken i hjernen.

Hvis du har L’ADHD eller mistenkelig på å ha det, snakk med legen din. De kan gi deg en korrekt diagnose, og du kan starte en plan som kan inkludere medisiner og naturlige metoder som øker dopamin.

Du kan også gjøre følgende for å øke dopaminivåene dine:

 • Prøv noe nytt.
 • Lag en liste over små aktiviteter og komplekser.
 • Lytt til musikken du liker.
 • Jevnlig.
 • Meditere og gjøre yoga.