ADHD og depresjon: Hva er forbindelsen?

ADHD og depresjon

Underskuddet av oppmerksomhet og hyperaktivitet (ADHD) er en forstyrrelse av nevrologisk utvikling. Det kan påvirke dine følelser, oppførsel og måte å lære. Personer med ADHD er ofte diagnostisert med barn, og mange fortsetter å vise symptomer på # 8217; voksen alder. Hvis du har L’Adhd, kan du handle for å klare det. Legen din kan foreskrive narkotika, atferdsterapi, rådgivning eller andre behandlinger.

Selv et uforholdsmessig antall barn og voksne med ADHD eksperimenter depresjon. For eksempel, forskere Dell’Chicago University har oppdaget at ungdom med ADHD har 10 ganger mer sannsynlig å utvikle depresjon enn de uten ADHD. Depresjon kan også slå voksne med ADHD.

Hvis du mistenker at du har depresjon eller begge, sikre en avtale med legen din. Kan hjelpe deg med å diagnostisere symptomene dine. De kan også hjelpe deg med å utvikle en behandlingsplan som fungerer for deg.

Hva er symptomene?

L’ADHD er en generisk begrep for et bredt spekter av symptomer. Det er tre hovedtyper av tilstand:

 • Tidligere uforsiktig type: Du kan ha denne typen ADHD hvis du har problemer med å ta hensyn, mye å organisere dine tanker og distrahere deg enkelt.
 • Precomentalt hyperaktiv-impulsiv type: Du kan ha denne typen ADHD hvis du føler deg ofte omstrukturert, avbryter eller utkast til informasjon, og du har problemer med å stå.
 • Type Kombinasjon: Hvis du har en kombinasjon av de to typene som er beskrevet ovenfor, har du ADHD-kombinasjonstypen.

Depresjon kan også forårsake en rekke symptomer. Vanlige symptomer inkluderer:

 • Vedvarende følelser av tristhet, fortvilelse, tom
 • Hyppige følelser av angst, irritabilitet, rastløshet eller frustrasjon
 • Tap av interesse for de tingene du liker
 • Problemer å være oppmerksom på
 • Endringer i din appetitt
 • søvnforstyrrelser
 • utmattelse

Noen av symptomene på depresjon overlapper symptomene på # 8217; ADHD. Dette kan gjøre det vanskelig å skille de to forholdene. For eksempel kan rastløshet og kjedsomhet være symptomatisk både Dell & Depresjon. I noen tilfeller kan stoffene foreskrevet for ADHD også produsere bivirkninger som etterligner depresjon. Noen stoffer for L’ADHD kan forårsake:

 • Vanskelighetsgrad å sove
 • tap av Appetit
 • Stemningsendringer
 • utmattelse
 • rastløshet

Hvis du mistenker å være deprimert, fikse en avtale med legen din. De kan bidra til å identifisere årsaken til symptomene.

Hva er risikofaktorene?

Hvis du har L’ADHD, en rekke risikofaktorer påvirker sjansene dine for å utvikle depresjon.

Kjønn

Det er mer sannsynlig å utvikle ADHD hvis du er mann. Men ifølge forskere i Chicago-universitetet er det mer sannsynlig å utvikle depresjon med ADHD hvis du er en kvinne. Hunnene med ADHD har større risiko for å bli deprimert i forhold til menn.

Type ADHD

Forskere Dell’Chicago University har også oppdaget at folk som har en overveiende uforsiktig superatted ADHD eller ADHD av kombinert type, er mer sannsynlig å lide av depresjon enn de med hyperaktivt impulsiv variasjon.

Historie om mors helse

Den psykiske helsen til din mor påvirker også sjansene dine for å utvikle depresjon. I en artikkel publisert i Jama Psychiatrie rapporterte forskere at kvinner som led av depresjon eller nedsatt serotonin under graviditet, var mer sannsynlig å gi lette barn som senere hadde blitt diagnostisert ADHD, depresjon eller begge deler. Videre forskning er nødvendig. Men disse resultatene antyder at en lav funksjon av serotonin kan påvirke en kvinnelig utvikling fetus hjerne, skaper lignende symptomer til’ADHD.

Hva er risikoen for selvmordstanker?

Hvis du har blitt diagnostisert med ADHD mellom 4 og 6 år, kan du ha større risiko for å bli deprimert og ha selvmordstanker senere i livet. Et søk som ble publisert i Jama Psychiatrie, rapporterte at jenter mellom 6 og 18 med ADHD er mer sannsynlig å tenke på selvmord i forhold til sine jevnaldrende uten ADHD. De med hyperaktive impulsive adhds er mer sannsynlig å bli selvmordet enn de med andre typer tilstand.

Din samlede risiko for selvmordstanker er fortsatt relativt lavt. Studienes direktør, Dr. Benjamin Lahey, observerer: Selvmordsforsøk var relativt sjeldne, selv i studiegruppen & # 8230; Mer Dell’80% av barna med ADHD forsøkte ikke selvmord & # 8221;.

Forebygging av selvmord

Hvis du tror at noen er i umiddelbar risiko for uselviskhet eller skade en «8217 annen person:

 • Ring 911 eller lokalt nødnummer.
 • Bo hos personen opp til # 8217; redning ankomst.
 • Fjern våpen, kniver, narkotika eller andre ting som kan forårsake skade.
 • Hør, men ikke døm, diskutere, true eller skrike.

Hvis du tror at noen tar hensyn til selvmord, be om hjelp av en direkte linje for forebygging av kriser eller selvmord. Prøv den nasjonale selvmordsforebyggende livslinjen på 800-273-8255.

Kilder: Nasjonal livslinje for selvmordsforebygging Og Administrasjon av misbruk av psykiatriske stoffer og tjenester

Hvordan du kan ta vare på ADHD og depresjon?

Tidlig diagnose og behandling er grunnleggende for å håndtere symptomer på både Dell’ADHD og depresjon. Hvis du mistenker at du har en tilstand eller begge, sikre en avtale med legen din. De kan hjelpe deg med å utvikle en behandlingsplan som fungerer for deg.

Legen din kan foreskrive en kombinasjon av behandlinger, som for eksempel legemidler, atferdsterapi og Word-terapi. Noen antidepressive stoffer kan også bidra til å lindre symptomene på ADHD. For eksempel kan legen foreskrive imipramin, desipramin eller bupropion. De kan også foreskrive stimulerende stoffer til ADHD.

Behavioral terapi kan hjelpe deg med å utvikle håndteringsstrategier for å administrere symptomene dine. Kan hjelpe deg med å forbedre konsentrasjonen og øke selvtillit. Ordterapi kan også gi lettelse til symptomer på depresjon og stress for å håndtere en kronisk helsetilstand. Selv å gjennomføre en sunn livsstil er viktig. For eksempel, prøv å sove nok, følg et balansert kosthold og gjør fysisk trening regelmessig.

L & # 8217;

Hvis du har L’ADHD, sjansene dine for å utvikle depresjon. Hvis du mistenker å lide av depresjon, fikse en avtale med legen din. Kan hjelpe deg med å identifisere årsaken til symptomene dine og anbefale en behandling.

Lev med ADHD og depresjonen kan være vanskelig, men du kan ta tiltak for å håndtere begge forholdene. Legen kan foreskrive stimulerende og antidepressiva medisiner. De kan også anbefale rådgivning eller andre terapier.