ADHD: Alt du trenger å vite

COS’er ADHD?

Oppmerksomhetsunderskuddsforstyrrelse og hyperaktivitet (ADHD) er en psykisk helseforstyrrelse som kan forårsake høyere nivåer enn normal hyperaktiv og impulsiv oppførsel. Personer med ADHD kan også ha problemer med å konsentrere seg oppmerksomheten til en enkelt oppgave eller stå i lange perioder.

Både voksne og barn kan ha l’ADHD. Det er en diagnose anerkjent av den amerikanske psykiatriske foreningen (APA). Informasjon om ADHD-typer og symptomer både hos barn og voksne.

Symptomer på ADHD

Et bredt spekter av atferd er knyttet til ADHD. Noen av de vanligste inkluderer:

 • har problemer med å konsentrere seg eller fokusere på oppgaver
 • Glem å fullføre aktivitetene
 • lett distrahert
 • har problemer med å stå
 • avbryte folk mens du snakker

Hvis du eller barnet ditt har ADHD, kan du ha noen eller alle disse symptomene. Symptomene du har avhengig av hvilken type ADHD du har. Utforsk en liste over vanlige ADHD-symptomer hos barn.

Typer ADHD

For å gjøre diagnosen ADHD mer konsistent, gruppert APA tilstanden i tre kategorier eller typer. Disse typene er overveiende uoppnådd, hovedsakelig hyperaktivitet-impulsiv og en kombinasjon av begge.

Overveiende uoppmerksom

Som navnet antyder, har personer med denne typen ADHD ekstrem vanskeligheter med å konsentrere seg, fullføre aktivitetene og følge instruksjonene.

Eksperter tror også at mange barn med den uoppmerksom typen ADHD ikke kan få en korrekt diagnose fordi de ikke har en tendens til å forstyrre klassen. Denne typen er mer vanlig blant jenter med ADHD.

For det meste hyperaktiv-impulsiv type

Personer med denne typen ADHD viser hovedsakelig hyperaktiv og impulsiv oppførsel. Dette kan inkludere våkne opp, avbryte folk mens du snakker og ikke er i stand til å vente på sin tur.

Selv om uoppmerksomhet er mindre bekymringsfullt med denne typen ADHD, kan folk med overveiende hyperaktiv-impulsiv ADHD fortsatt ha problemer med å konsentrere seg om oppgaver.

Kombinert hyperaktiv-impulsiv og uoppmerksom type

Dette er den vanligste typen ADHD. Folk med denne kombinerte typen ADHD viser symptomer på både atkarativ og hyperaktiv. Disse inkluderer L’manglende evne til å være oppmerksom, en trend all’impulsivitet og aktivitetsnivå og energi høyere enn normalt.

Typen adhd du eller barnet ditt bestemmer hvordan det blir behandlet. Typen du har, kan endres over tid, så selv din behandling kan endres. Mer informasjon om de tre typer ADHD.

Legg til vs adhd

Du har kanskje hørt vilkårene / # 8220; Legg til & # 8221; og & # 8220; ADHD & # 8221; og du lurte på hva forskjellen mellom dem er.

Legg til eller oppmerksomhetsunderskudd, er et foreldet uttrykk. Tidligere ble det brukt til å beskrive folk som har problemer med å betale oppmerksomhet, men er ikke hyperaktive. ADHD-typen som heter hovedsakelig ubåtlagt, brukes nå i stedet for å legge til.

L’ADHD er det nåværende generelle navnet på tilstanden. Begrepet ADHD har blitt offisiell i mai 2013, da APA har sluppet Diagnostisk og statistisk håndbok for psykiske lidelser, Femte utgave (DSM-5).

Denne håndboken er at legene refererer til når de diagnostiserer psykiske forhold. Få en bedre forståelse av forskjellen mellom ADD og ADHD.

ADHD for voksne

Du kan finne mer enn 60 prosent av barn med ADHD viser fortsatt voksne symptomer. Men for mange mennesker, symptomene på’adhd reduseres eller blir mindre hyppig som aldring.

Når det er sagt, er behandlingen viktig. L’ADHD ubehandlet hos voksne kan ha en negativ innvirkning på mange aspekter av livet. Symptomer som vanskeligheter med å håndtere tid, glemsomhet og utålmodighet kan forårsake problemer på jobben, hjemme og i alle typer relasjoner. Finn ut mer om tegn og symptomer på’ADHD hos voksne og hvordan de kan påvirke livet ditt.

ADHD hos barn

En i 10 Barn i alderen 5 og 17 mottar en diagnose av ADHD, noe som gjør det til et av de vanligste spedbarns barns nevrologiske utviklingsforstyrrelser i USA.

For barn, L’ADHD er generelt forbundet med problemer i skolen. Barn med ADHD har ofte problemer med å lykkes i et kontrollert skolemiljø.

Guttene er Mer enn to ganger sannsynlig Som jenter for å motta en diagnose av ADHD. Dette kan skyldes det faktum at gutter har en tendens til å vise karakteristiske symptomer på hyperaktivitet. Selv om noen jenter med ADHD kan ha de klassiske symptomene på hyperaktivitet, mange nei. I mange tilfeller kan jenter med ADHD:

 • fantasere ofte
 • Vær hyper-loquace i stedet for hyperaktiv

Mange symptomer på # 8217; ADHD kan være typisk atferd i barndommen, så det kan være vanskelig å vite hva som er relatert til # 8217; ADHD og hva som ikke. Mer informasjon om hvordan du gjenkjenner ADHD i små barn.

Hva er årsakene til’ADHD?

Til tross for hvor mye & # 8217 er vanlig; ADHD, leger og forskere er ikke sikker på hva tilstanden forårsaker. Det antas å ha nevrologisk opprinnelse. Genetikk kan også spille en rolle.

Forskning & # 8211; Undersøkelser antyder at en reduksjon i dopamin er en faktor i # 8217; ADHD. Dopamin er kjemikalie i hjernen som bidrar til å bevege signaler fra en nerve til fargen;. Spiller en rolle i # 8217; utløser følelsesmessige svar og bevegelser.

Annen Undersøkelser antyder en strukturell forskjell i hjernen. Resultatene indikerer at personer med ADHD har mindre volum av grått materiale. Den grå saken inkluderer områdene i hjernen som hjelper med:

 • tale
 • selvkontroll
 • beslutningsprosessen
 • muskelkontroll

Forskere studerer fortsatt potensielle årsaker til ADHD, som røyking under graviditet. Lær mer om de potensielle årsakene og risikofaktorene i risikoen for ADHD.

ADHD-tester og diagnose

Det er ingen enkelt test som kan fortelle om du eller barnet ditt har ADHD. EN nylig studie Fremhevet fordelene med en ny test for å diagnostisere ADHD hos voksne, men mange leger mener at en diagnose av ADHD ikke kan gjøres på grunnlag av en test.

For å gjøre en diagnose, vil legen din vurdere noen symptomer du eller barnet ditt har hatt i de siste seks månedene.

Legen vil trolig samle inn informasjon fra lærere eller familiemedlemmer og kunne bruke kontrolllister og evalueringsskalaer for å undersøke symptomer. De lager også en fysisk eksamen for å verifisere andre helseproblemer. Finn ut mer om evalueringsskalaene på # 8217; ADHD og hva de kan og ikke kan gjøre.

Hvis du mistenker at du eller din sønn lider av ADHD, snakk med legen din for å få en evaluering. For sønnen din kan du også snakke med skolekonsulenten. Skolene vurderer regelmessig barn på grunn av problemer som kan påvirke skolens ytelse.

For evalueringen, gi legen din eller konsulentnotater og observasjoner om deg eller på barnets oppførsel.

Hvis de mistenker’ADHD, kan lede deg eller barnet ditt til en ADHD-spesialist. Avhengig av diagnosen, kan de også foreslå å gjøre en avtale med en psykiater eller en nevrolog.

Behandling av # 8217; ADHD

Behandling for L’ADHD inkluderer vanligvis atferdsbehandlinger, narkotika eller begge deler.

Typer av terapi inkluderer psykoterapi eller ordterapi. Med ordet terapi, vil du eller din sønn, diskutere hvordan ADHDs & # 8217 påvirker livet ditt og måter å hjelpe deg med å håndtere det.

En annen type terapi er atferdsterapi. Denne terapien kan hjelpe deg eller barnet ditt, lære å overvåke og administrere din oppførsel.

Narkotika kan også være veldig nyttige når du bor sammen med ADHD L & # 8217. Narkotika for ADHDS er utformet for å påvirke hjernens kjemikalier på en måte som gjør det mulig for deg å bedre kontrollere impulser og dine handlinger.

Finn ut mer om behandlingsalternativer og atferdsintervensjoner som kan bidra til å lindre symptomene på’ADHD.

Narkotika for L’ADHD

De to hovedtyper av narkotika som brukes til å behandle ADHD, stimulerer og ikke-stimulerende.

Sentrale nervesystemstimulerende stoffer (SNC) er narkotika for de vanligste foreskrevne ADHD;. Disse legemidlene virker ved å øke mengden kjemikalierhjerne, dopamin og norepinefrin.

Eksempler på disse legemidlene inkluderer metylfenidat (Ritalin) og amfetaminbaserte stimulanter (adderall).

Hvis stimulatorene ikke fungerer bra for deg eller ditt barn, eller hvis de forårsaker irriterende bivirkninger, kan legen foreslå et ikke-stimulerende stoff. Noen ikke-stimulerende stoffer virker ved å øke norepinefrinivået i hjernen.

Disse stoffene inkluderer atomoksetin (Strattera) og noen antidepressiva som bupropion (wellbutrin).

Narkotika for ADHDS kan ha mange fordeler, samt bivirkninger. Mer informasjon om terapeutiske alternativer for voksne med ADHD.

Naturlige rettsmidler for ADHD

I tillegg til narkotika eller i stedet for narkotika, har forskjellige rettsmidler blitt foreslått for å bidra til å forbedre symptomene på’ADHD.

Til å begynne med, følg en sunn livsstil kan hjelpe deg eller barnet ditt håndtere symptomene på # 8217; ADHD. De Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC) Anbefal følgende:

 • Følg et sunt og balansert kosthold
 • få minst 60 minutter med fysisk aktivitet om dagen
 • sover mye
 • Begrens den daglige visningstiden fra telefoner, datamaskin og TV

Selv studier har vist det yoga, tai chi Og Tilbring tid på åpen tid; kan hjelpe rolige hyperaktive tanker og kan lindre symptomene på’ADHD.

Bevisst meditasjon er et annet alternativ. Forskning & # 8211; Undersøkelser Hos voksne og ungdom viste at meditasjon har positive effekter på P & # 8217, oppmerksomhet og tankeprosesser, så vel som på angst og depresjon.

Unngå noen allergener og mat tilsetningsstoffer er også potensielle måter å bidra til å redusere symptomene på’ADHD. Mer informasjon om disse og andre ikke-farmakologiske tilnærminger for å håndtere ADHD.

L’ADHD er et funksjonshemning?

Selv om L’ADHD er en forstyrrelse av nevrologisk utvikling, er det ikke ansett som en lidelse i & # 8217, læring. Men symptomene på’ADHD kan gjøre læring vanskeligere. Videre er det mulig at ADHD vil forekomme hos enkelte personer som også har læringsvansker.

For å bidra til å avlaste noen innvirkning på # 8217; Læring for barn kan lærere spore individuelle retningslinjer for en student med ADHD. Dette kan inneholde mer tidstilskudd for oppgaver og tester eller utvikling av et personlig belønningssystem.

Selv om det ikke er teknisk et funksjonshemning, kan ADHD-ADHD ha effekter gjennom livet. Finn ut mer om potensielle virkninger av ADHD på voksne og barn og ressurser de kan hjelpe.

ADHD og depresjon

Hvis du eller barnet ditt har ADHD, er det mer sannsynlig å lide selv fra depresjon. Faktisk er den store depresjonshastigheten hos barn med ADHD høyere enn fem ganger høyere Sammenlignet med barn uten ADHD. Så langt som 31 prosent Voksne med ADHD ble funnet å lide selv fra depresjon.

Dette kan virke som en dobbel urettferdig, men vet at behandlingene er tilgjengelige for begge forholdene. Behandlinger ofte overlapper. Ordterapi kan bidra til å behandle begge forholdene. Også, noen antidepressiva, som bupropion, noen ganger kan bidra til å lindre symptomene på # 8217; ADHD.

Selvfølgelig, å ha ADHD garanterer ikke depresjon, men det er viktig å vite at det er en mulighet. Finn ut mer om koblingen mellom ADHD og depresjon.

Tips for å håndtere ADHD

Hvis du eller barnet ditt har ADHD, kan et program som er i samsvar med strukturen og regelmessige forventninger være nyttige. For voksne, bruk lister, hold en kalender og sett påminnelser er gode måter å hjelpe deg med å organisere deg selv og holde deg. For barn kan det være nyttig å fokusere på å skrive lekser og holde gjenstander av daglig bruk, for eksempel leker og ryggsekker, i de tildelte punktene.

Lære mer om støyen Generelt kan også hjelpe deg med å lære å håndtere det. Organisasjoner som Barn og voksne med oppmerksomhetsunderskudd eller Association of Option Deficit Disorder Gi forslag til ledelsen og den nyeste forskningen.

Legen kan gi flere retninger på måter å håndtere symptomene på # 8217; ADHD. Her er noen forslag til å hjelpe din sønn med ADHD til å håndtere daglige aktiviteter og aktiviteter, fra skolepreparasjon om morgenen til søknaden om college.

Outlook

For barn og voksne, L’ADHD ubehandlet kan ha en alvorlig innvirkning på livet ditt. Det kan påvirke skolen, arbeid og relasjoner. Behandlingen er viktig for å redusere effekten av tilstanden.

Men det er imidlertid viktig å huske på at mange med ADHD nyter tilfredsstillende og vellykkede liv. Noen annonserer selv fordelene med tilstanden.

Hvis du tror deg eller din sønn, kan du få ADHD, bør det første trinnet snakke med legen din. De kan bidra til å avgjøre om ADHD er en faktor for deg eller ditt barn. Legen din kan hjelpe deg med å skape en behandlingsplan for å hjelpe deg med å administrere symptomer og leve godt med ADHD.