Addrall vs Ritalin: Hva er forskjellen?

Behandle ADHD

I USA, 9.5 prosent av barn i alderen 3 og 17 år har blitt diagnostisert med en underskuddsforstyrrelse av oppmerksomhet og hyperaktivitet (ADHD). L’ADHD er ikke bare for barn, skjønt. Ifølge L’angst og depresjonsforening av Amerika, om hundre 60 av barn med ADHD vil fortsatt ha voksne symptomer. Personer med ADHD har problemer med å fokusere og sjekke pulser. De kan være rastløse og spennende.

Legene foreskriver ofte stimulerende rusmidler til mennesker med ADHD. To vanlige valg er Adrerall og Ritalin. Disse stoffene kan hjelpe folk med å konsentrere seg og fokusere bedre på oppgaver. Reduser også impulsiv atferd, som er et annet særegent tegn på’ADHD.

Adrir og Ritalin jobber på samme måte som behandler ADHD LE & # 8217. De deler også de samme bivirkningene. Imidlertid har de viktige forskjeller. Vi vil forklare grunnlaget for begge legemidlene.

Stoffegenskaper

Bruk tabellen nedenfor for å sammenligne L’Addrall og Ritalin i Stroke D’øye.

Del på Pinterest

Hvordan fungerer de

Både Adrerall og Ritalin stimulerer av sentralnervesystemet (SNC). Gjør ved å øke tilgjengeligheten av noradrenalin neurotransmittere og dopamin i sentralnervesystemet. Dette akselererer hjernens aktivitet.

Ritalin fungerer først og når den høyeste ytelse raskere enn addral. Imidlertid forblir Adderall aktiv i kroppen din lengre enn Ritalin. Addrall fungerer fra fire til seks timer. Ritalin er aktiv bare i to eller tre timer. Dette betyr ikke nødvendigvis at legg til å være et bedre valg, skjønt. Noen foretrekker den korteste handlingen Ritalin fordi de bedre kan kontrollere tider av bivirkninger, for eksempel tap av appetitt og søvnforstyrrelser.

Kostnad, tilgjengelighet og forsikring

Addrall og Ritalin er merkede stoffer også tilgjengelig som generiske stoffer. Generiske moduler har en tendens til å koste mindre enn merkevareversjoner.

Generelt koster tog og ritalin alle’hevet det samme. L’beløp som skal betales for narkotika vil avhenge av helseforsikringsplanen. Noen helseforsikringsplaner dekker bare de generiske versjonene av narkotika. Hvis du ikke er sikker, kan du ringe forsikringsselskapet for å finne ut spesifikasjonene til planen din.

Addrall og Ritalin er generelt tilgjengelige i de fleste apotek. Imidlertid kan disse stoffene ha mangler, så de kan ikke alltid være tilgjengelige. Ring apoteket ditt på forhånd for å finne ut om stoffet ditt er tilgjengelig.

Bivirkninger

Fordi begge stoffene fungerer på samme måte, forårsaker disse stoffene lignende bivirkninger.

Vanlige bivirkninger både for AdriatorAlle og Ritalin inkluderer:

 • søvnforstyrrelser
 • tap av Appetit
 • tørr i munnen
 • angst
 • Økt hjertefrekvens
 • irritabilitet
 • hodepine
 • svimmelhet

Alvorlige bivirkninger som deles av begge stoffene, kan omfatte:

 • avhengighet
 • Hjertehytmeproblemer
 • psykose, som kan vise deg ting som ikke er ekte eller føler som om insekter kryp på huden din
 • Raynauds syndrom
 • har redusert vekst hos barn

Bruk med andre medisinske forhold

Disse to stoffene kan forårsake effekter hos personer med visse medisinske forhold. Personer med visse helseproblemer må kanskje unngå å anta disse stoffene. Tabellen nedenfor viser de medisinske forholdene du bør diskutere med legen din før du tar Adderall eller Ritalin.

Del på Pinterest

Begge legemidlene er gravid kategori C-narkotika. Dette betyr at narkotika på medisineringsdyr viste bivirkninger på fosteret. Men nok studier har blitt utført på mennesker fordi resultatene er avgjørende.

Adrerall kan passere i morsmelk, noe som betyr at stoffet kan bytte til barnet ditt når sykepleierne. Noen studier viser at ritalinet kan bevege seg fra mor til barn selv gjennom morsmelk. Disse stoffene kan forårsake bivirkninger i barnet. Snakk med legen din hvis du tar Adderal eller Regalin. For barnets sikkerhet, må du kanskje avgjøre om du skal avbryte amming eller forstyrre stoffene.

Farmakologiske interaksjoner

Addrall og Ritalin samhandler begge med noen andre stoffer. Pass på at du informerer legen din om alle medisiner, kosttilskudd og urter du tar fra reseptbelagte og benk. På denne måten kan legen kontrollere farmakologiske interaksjoner.

Følgende tabell viser eksempler på legemidler som kan samhandle med Drell eller Ritalin.

Del på Pinterest

Tar en avgjørelse

Ifølge en gjennomgang av studier som dekker 40 år, er stimulerende stoffer effektive i behandling 70 prosent 80 av barn og voksne med ADHD. Den generelle anbefalingen er at hvis en av disse stoffene ikke virker for deg, bør du prøve L & # 8217;. Når det er sagt, er det noen små forskjeller mellom de to stoffene, som hastighet og varighet av handling i kroppen din. Samarbeide med legen din for å finne den beste medisinen for ADHD.