Adam & # 039; S Apple: So & # 039; fordi menn har en og flere

COS’er en Pomo D’Adam?

Under puberteten opplever ungdommer en rekke fysiske endringer. Disse endringene inkluderer vekst i strupehodet (talepostkasse). Hos menn, forsiden av skjoldbruskkjertelen rundt strupehodet gardiner for å stikke mot utsiden, og skaper en karakteristisk kjent som & # 8220; Pomo D’Adam & # 8221;.

Navnet på denne egenskapen til den naturlige kroppen dateres tilbake til den bibelske historien om Adam og Eva i hagen til’Eden. Mens historien går, spiste Adam et stykke forbudt frukt av epletreet, og en del av det forblev blokkert i halsen. Herfra kommer navnet og # 8220; Adam Apple & # 8221;.

Men en Pomo D’Adam har ingenting å gjøre med maten du spiser, og det forteller heller ikke noe religiøst. Han må bare gjøre med strupehode og forekommer hovedsakelig bare hos menn.

Del på Pinterest

Kvinner kan utvikle en Pomo D’Adam?

Under puberteten utvikler gutter en større strupehode. Dette gjør deres stemmer dypere over tid og kan skape fremspringet på forsiden av halsen som er kjent som en Pomo D’Adam.

Jentene lider også endringer i deres vokalboks under puberteten. Graden av laryngeal vekst i kvinner er ikke så viktig som hos menn, så de fleste kvinner har ikke Adams epler. Noen kvinner med en større strupehode gjør det, men dette indikerer bare størrelsen på vokalboksen. I noen kvinner kan en større strupehode skyldes en større mengde testosteron, som også er ansvarlig for andre kroppsendringer, for eksempel kroppshår.

Hva er formålet med en D & # 8217, Adam?

Pomo D’ADAM selv utfører ingen medisinsk funksjon, men strupehodet ja. Starynx beskytter dine vokalstrenger. Vokale strengene hjelper deg:

  • snakke
  • hyle
  • latter
  • hviske
  • synge

Å ha en snappy d’Adam betyr ikke at du vil kunne utføre de ovennevnte funksjonene bedre enn noen som er uten det. Det betyr bare at strupehodet ditt er litt større.

Når du utvikler D’Adam?

En Pomo D’Adam utvikler seg under puberteten. Før denne fasen har jenter og gutter lignende laryngeal størrelser. Når puberteten er nådd, vokser strupehodet i størrelse og tjener mer brusk for å beskytte vokalstrengene. I sin tur blir stemmen din naturlig dypere. Utviklingen av strupehode er større i gutter enn i jenter.

Brusk består av bindevev som ikke har blodkar. Pomo D’Adam er hevelse på forsiden av skjoldbruskkjertelen. Din skjoldbruskkjertel er plassert på bunnen av nakken. Han er ansvarlig for metabolske funksjoner i hele kroppen. Men å ha ekstra skjoldbruskkjertelbrusk, påvirker ikke skjoldbruskfunksjonen. Skjoldbruskkjertel er plassert over skjoldbruskkjertelen.

Akkurat som andre kroppsendringer, en Pomo D’Adam vises ikke plutselig fra # 8217; i dag i morgen. Hvis stemmen din gjennomgår endringer, som sporadisk cigolii, kan dette bety at strupehodet ditt tilpasser seg vekstprosessen.

Fordi noen mennesker har en Pommy D’Adam større enn andre?

Noen mennesker har større Adam-epler enn andre. Dette skyldes at noen mennesker utvikler mer brusk rundt vokalstrenger eller har en større stemmeboks. Folk med en Pomo D’største Adam pleier å ha en dypere stemme enn de som har en mindre. Derfor har kvinner ofte mindre dype stemmer enn menn. Men en snappy d’Adam gjør ikke deg tydeligere eller sterkere enn normalt.

En Pomo D’Adam er ikke et medisinsk problem og vil ikke forårsake helseproblemer.

Du kan kirurgisk endre størrelsen på Pomo D’Adam?

Ha (eller ikke ha) en pomo d’Adam avhenger av din unike genetiske arv. Det er imidlertid kirurgiske alternativer tilgjengelig for å endre Pomo D’Adam, om du vil forbedre den eller redusere den helt.

Forbedringen av Adam Apple er ofte sett i operasjonen av maskuliniseringen av ansiktet, hvor en kandidat ønsker deler av det mest stereotypisk maskuline ansiktet. Innebærer posisjonering av brusken over skjoldbruskkjertelen, for å lage Pomo-effekten D’Adam. Dette er en bred type plastikkirurgi som ikke kan dekkes av # 8217; forsikring. Det brukes hovedsakelig hos personer med kjønnsdischaria.

Kan ønske oss mange uker å gjenopprette etter operasjonen;. Snakk med legen din om alle fordelene og risikoen for forbedringen av Adams eple.

C’Det er også en type operasjon som er tilgjengelig for å fjerne en SNAPPY D’Adam, kjent som Chondrolarmingoplasty. Denne prosedyren innebærer barbering av overflødig skjoldbruskkjertel. Reduksjonen av Adams Apple er en utvidet kirurgi som tar tid å helbrede. Sjeldne bivirkninger inkluderer svakhet i # 8217; vokal ferdighet og påfølgende endringer i stemmen din.

Ta bort

En pomo d’Adam er bare et navn for skjoldbruskkjertelbruskområdet som virker mer fremtredende på forsiden av nakken. Det ses hovedsakelig hos menn etter pubertet på grunn av den viktigste veksten i strupehode, men kan også forekomme hos kvinner. Hvis en pomo d’Adam (eller hans mangel) er noe du vil møte kirurgisk, diskutere alternativene dine med legen din.