ACUFENE: Årsaker, diagnose og behandlinger

Beskrivelse

L’Tinnitus er det medisinske begrepet for en buzz eller buzz i ørene. De fleste refererer til’Tinnitus AS & # 8220; buzz i ørene & # 8221;. Men du kan føle noe mer enn den enkle ringen. Hvis du lider av tinnitus, kan du også høre:

 • brølende
 • Buzz
 • plystre
 • hiss

Selv om du føler lydene i ørene, er ikke C’er en ekstern lydkilde. Dette betyr at ingen C’Det er ikke noe i nærheten av hodet ditt som avgir lydene du føler. Av denne grunn er lydene av tinnitusen noen ganger kjent som spøkelseslyder.

L’tinnitus kan være frustrerende. Noen ganger kan lydene du føler, forstyrre L’lytter til ekte lyder rundt deg. L’tinnitus kan manifestere seg med depresjon, angst og stress.

Acufeni kan forekomme i ett eller begge ører. Folk i alle aldre kan utvikle tinnitus, men er mer vanlig hos eldre.

L’tinnitus kan være begge objektiv eller subjektiv. Objektiv tinnitus betyr om andre mennesker kan høre noen lyder i ørene. Dette skyldes ofte unormale blodkar innvendig og rundt ørene. Når hjertet ditt slår, kan du og andre høre en fremtredende lydknapp.

L’objektiv acufene er sjeldent. L’Subjektiv tinnitus er mye mer vanlig. Bare du kan høre brølen, buzz og andre lyder av den subjektive tinnitusen.

Hva er årsakene til’tinnitus?

Skade alle «8217; gjennomsnittlig eller internt øre er en vanlig årsak til tinnitus.

L’mellomøret oppdager lydbølger og deres ledning skyver det indre øre for å overføre elektriske pulser til hjernen.

Først etter at hjernen din aksepterer disse signalene og oversetter dem til lyder, kan du høre dem. Noen ganger lider ditt indre øre skade, og endrer måten hjernen din behandler lyden.

Selv skaden på tympani eller små bein i’mellom øret kan forstyrre den riktige ledningen av lyden. Selv tumorene i’øre eller høre nerve kan forårsake summende i ørene.

L’Eksponering for svært sterke lyder med jevne mellomrom kan forårsake tinnitus hos noen mennesker.

De som bruker pneumatiske hammere, motorsag eller annet tungt utstyr, er mer sannsynlig å ha tinnitus. L’Lytte til høy volum musikk gjennom hodetelefoner eller under en konsert kan også produsere midlertidige tinnitus symptomer.

L’bruk av narkotika kan også forårsake tinnitus og skade på høringen, kalt ototoksisitet, i noen mennesker. Narkotika som kan forårsake tinnitus å forårsake:

 • Meget høye doser aspirin, som mer enn 12 doser om dagen i en lengre periode
 • Dowed narkotika
 • Antimalariale stoffer, som klorokin
 • Noen antibiotika, som uritromycin og gentamicin
 • Noen anticancer-stoffer, som Vinceristina

Andre medisinske forhold som kan skape hum i ørene inkluderer:

 • Tap av # 8217; hørsel relatert til alderen
 • muskelspasmer i # 8217; mellomøret
 • Meniere sykdom, en tilstand på # 8217; indre øre treffer hørsel og # 8217; balanse
 • Høyt blodtrykk
 • Høyt kolesterol
 • Hodet og nakke skader
 • Forstyrrelser i’temporomandibulær ledd, som også forårsaker kronisk kjeve smerte og hode
 • en overbebund av cerumen, som endrer måten du hører på

Hvordan diagnostisert l’tinnitus?

Legen vil undersøke ørene og vil gjennomføre en test Dell’høre for å diagnostisere L & Fene. En audiolog vil overføre lydene gjennom et sett med hodetelefoner til ett øre om gangen. Du vil svare synlig å øke hånden din eller gjøre en lignende gest når du føler hver lyd.

Legen din kan være i stand til å diagnostisere årsaken til tinnitusen din ved å sammenligne det du kan føle med hva folk i din alder og sex skal kunne høre.

Legen kan også bruke Imaging Tests, for eksempel TC eller MR-skanninger, for å se om du har deformiteter eller øreskader. Standard Normal Film Radiographs viser ikke alltid tumorer, blodfartøysforstyrrelser eller andre anomalier som kan påvirke P & # 8217;.

Hva er behandlingsalternativene for tinnitusen;?

Legen vil behandle eventuelle underliggende medisinske forhold som forårsaker tinnitus;.

Legen vil adressere noen anomalier av blodårer og fjerne overflødig ceramine. Hvis narkotika bidrar til din tinnitus, kan legen din endre reseptene dine for å gjenopprette normal hørsel.

Farmakologisk terapi

Farmakologisk terapi kan også bidra til å redusere lydene du føler i ørene dine. I noen tilfeller kan tricykliske antidepressiva og anti-angstmedikamenter, inkludert xanax, amitriptilin og nortritilin, redusere lyden av øret. Men ikke alle svarer på farmakologisk terapi og bivirkninger kan være irriterende.

Bivirkningene av narkotika som brukes til å behandle tinnitus; tinnitus kan inkludere:

 • kvalme
 • utmattelse
 • forstoppelse
 • tåkesyn

I sjeldne tilfeller kan disse stoffene også forårsake hjerteproblemer.

Hjemme behandling

Støyundertrykkingsmaskiner kan hjelpe dempet, buzz eller brøl ved å gi avslappende lyder for å maskere lydene av ørene. Du kan også prøve en maskeringsenhet som ligner på et høreapparat og å sette inn i # 8217; øre.

Endringer i livsstilen

Du kan også ta tiltak for å administrere tinnitus ved å redusere stress. Stress forårsaker ikke tinnitus, men kan forverre det.

Engasjert i en hobby eller snakker med en pålitelig venn eller et familiemedlem for å redusere stress i livet ditt. Du bør også unngå eksponeringen for sterke lyder for å redusere alvorlighetsgraden av tinnitusen din.

Høreapparat

Høreapparater kan være nyttig for noen mennesker med akufen. L’lydforsterkning kan hjelpe de som har problemer med å føle normal støy på grunn av deres tinnitus.

Cochlear planter

Cochlear planter For å gjenopprette tapt hørsel, kan det også være effektivt.

Et cochleært system er en enhet som gjør at hjernen kan omgå den skadede delen av eller # 8217; øre for å hjelpe deg med å føle deg mer effektivt. En implantert mikrofon rett over øret arbeidet med et sett av elektroder satt inn i # 8217; indre øre.

L’Systemet sender til høreapparatet Signalene som trengs for å behandle lyden. Cochlear systemer bruker elektrisk stimulering for å hjelpe hjernen til å tolke lyden korrekt.

Hvordan kan jeg forhindre L & Fene;?

Beskytt ørene mot sterk støy for å forhindre tinnitus. Hold D’Øye Volumnivået på fjernsynet, radio og personlig musikkspiller. Bruk ørebeskyttere rundt sterkere lyder enn 85 desibel, Som er nivået som er forbundet med middels støy fra intens trafikk.

Dekk også ørene dine hvis du er omgitt av høy volum musikk eller konstruksjonsstøy og A & # 8217, tilstrekkelig ørebeskyttelse, for eksempel øreplugger, er ikke tilgjengelig.

Du bør også unngå narkotika som kan føre til refusjon av tinnitus symptomer og program regelmessig med legen din for å enkelt oppdage eventuelle problemer med strukturen i’indre og mellomøret.