Acid reflux hos nyfødte: Årsaker | Healthline

Syre refluks oppstår når innholdet i magen er tilbakeløp i spiserøret. Det er svært vanlig hos nyfødte og skjer oftest etter en fôr. Selv om den eksakte årsaken er ukjent, er det flere faktorer som kan bidra til sur refluks.

Umoden lavere esophageal sphincter

Den nedre esophageal sphincter (les) er en muskuløs ring i den nedre delen av spiserøret som åpner for å tillate mat i magen og lukkes for å holde den der. Denne muskelen er ikke helt moden i nyfødte. Når LES åpner, kan innholdet i magen strømme inn i spiserøret, spytte eller oppkast barnet.

Dette er veldig vanlig og forårsaker vanligvis ikke andre symptomer. Imidlertid kan konstant syre refluksregurgitasjon noen ganger forårsake skade på esophageal belegg. Dette er mye mindre vanlig. Hvis det forårsaker symptomer som liten vektøkning, kan kalles gastroøsofageal eller GERD reflux sykdom.

Kort eller smal esophagus

Innholdet i tilbakeløpsflaten har en kortest avstand for å gå hvis spiserøret er kortere enn normalt. Og hvis spiserøret er mer nært enn normalt, kan belegget være irritert lettere.

Kosthold

Endre mat som barnet ditt spiser, kan bidra til å redusere syre refluksmuligheter. Og hvis amming, gjør endringer i kostholdet ditt, kan hjelpe barnet ditt.

Noen matvarer kan forårsake syre refluks, avhengig av’barns alder. For eksempel øker sitrusfrukter og tomatprodukter syreproduksjon i magen. Matvarer som sjokolade, peppermynte og fettfattige matvarer kan holde LES åpent lenger, noe som forårsaker tilbakeløp av mageinnholdet.

Gastroparesi (forsinket tømming av magen)

Gastroparesi er en lidelse som får magen til å ta for lang tid å tømme. Magen kontrakter vanligvis for å flytte mat til # 8217; mykt tarmen for fordøyelsen. Imidlertid virker mage muskler ikke riktig hvis det er en vag nerveskade fordi denne nerven styrer bevegelsen av mat fra magen gjennom fordøyelseskanalen. I gastroparese forblir innholdet i magen i magen lenger enn den skal oppmuntre til tilbakeløp. Det er sjeldent i sunne nyfødte.

Hiatal brokk

A’Hiatal Hernia er en tilstand der en del av magen pinner gjennom en’blenderåpning i membranen. En liten hiatal brokk forårsaker ikke problemer, men en større kan forårsake sur refluks og halsbrann.

IATAL Ernies er svært vanlige, spesielt hos mennesker over 50 år, men de er sjeldne i nyfødte. Men årsakene er ukjente. A’Hiatal brokk hos barn er vanligvis medfødt (tilstede ved fødselen) og kan forårsake tilbakeløpet av # 8217; magesyre fra magen Alle’esophagus.

Posisjonering

Posisjonering, spesielt under og etter strømforsyningen, er en ofte oversett årsak til syre refluks i nyfødte. En horisontal posisjon gjør refluks av innholdet i magen enklere i spiserøret. Bare hold barnet ditt i en oppreist stilling mens du ammer og i 20-30 minutter senere kan redusere sur refluks.

Dette gjelder også posisjonene for å sove. Det anbefales at barn sover på baksiden for å redusere risikoen for plutselig dødsyndrom (SIDS). Men barn som lider av tilbakeløp, kan ha nytte av å sove i en litt hevet posisjon på venstre side. Denne posisjonen kan gjøre tilbakeløpet av mageinnholdet vanskeligere. Imidlertid blir risikoen for SIDS doblet for barn som sover på en side med hensyn til ryggen. Diskuter potensielle fordeler og ulemper med legen din før du gjør barnet ditt i en stilling forskjellig fra ryggen.

Hjørne av hans

L’vinkel som foten av esophagus blir med i magen er kjent som & # 8220; hjørne av hans & # 8221; og forskjellene i dette hjørnet kan bidra til sur refluks. Denne vinkelen påvirker mest sannsynlig LES-kapasiteten til å forhindre innholdet i tilbakeløpet. Hvis vinkelen er for skarp eller for bratt, kan det være vanskelig å holde innholdet i magen lavt.

Overletting

Amming din baby også på en gang, med en babyflaske eller under amming, kan forårsake sur refluks. Selv å mate barnet ditt for ofte kan forårsake syre refluks. En overdreven tilførsel av mat kan trene for mye press på Les, som vil gjøre barnet ditt. At unødvendig trykk er fjernet fra Les og tilbakeløpskoking, når du myter barnet ditt, mindre mat oftere. Men hvis barnet ditt spytter ofte, men det er fortsatt lykkelig og vokser godt, trenger du kanskje ikke å endre strømrutinen din. Snakk med legen din hvis du er redd for å mate barnet ditt for mye.

Når skal du ringe barnets lege

Ditt barn vil vanligvis vokse på grunn av sur refluks. Imidlertid ringer han umiddelbart barnets lege hvis du merker barnet ditt:

  • Det øker ikke i vekt
  • er kulen oppkast
  • har blod i avføringen
  • jeg vil ikke spise

Selv om det ikke er lett å bestemme den nøyaktige årsaken til syre refluks hos barn, kan livsstilsendringer og diett bidra til å eliminere noen faktorer. Hvis syre refluks ikke forsvinner med disse endringene, og barnet ditt har andre symptomer, kan det hende at en lege må utføre tester for å ekskludere A’gastrointestinal obstruksjon eller andre problemer alle’esophagus.