Acetaminofen (tylenol) og alkohol

Introduksjon

Mange drikker alkohol, spesielt når de sosialiserer. Mange har også tatt paracetamol (Tylenol) for å lindre mindre smerte, smerte eller feber. Disse smertene går ofte hånd i hånd med drikking, så du kan også ha brukt alkohol og paracetamol på samme tid. Hvis du har bodd på å spørre deg om din sikkerhet, vet at kombinasjonen ikke er farlig hvis du ikke imponerer noen av de to, og du har ikke visse risikofaktorer.

Fortsett å lese for å finne ut hvordan paracetamolet og alkoholen handler på leveren din, hvordan du holder deg trygg og hva et mer alvorlig problem kan indikere.

Blanding Paracetamol (Tylenol) og Alkohol

Så lenge du tar paracetamolet som angitt, kan du drikke alkohol i moderasjon. Drikker med moderering betyr ikke å konsumere mer enn tre drinker om dagen.

Denne retningslinjen kan virke ganske enkel, men ikke alle alkoholholdige drikker er de samme. En standard alkoholholdig drikkevare inneholder 0.6 gram alkohol. Imidlertid varierer mengden alkohol i forskjellige drikker. Følgende mengder hver er lik en standard alkoholholdig drikke:

 • 12 gram øl
 • 8 gram mørtelvæske
 • 5 gram vin
 • 1.5 gram (ett skudd) av alkoholdestillater på 80 bevis, inkludert vodka, gin, whisky, rom og tequila

Drikk i moderasjon og bruk paracetamol som angitt, kan hjelpe deg med å minimere risiko. Men å ignorere disse forholdsregler kan ha alvorlige effekter på leveren.

Hvordan kan alkohol og paracetamol påvirke leveren

Mange enzymer i kroppen din bryter ned paracetamol og andre stoffer slik at kroppen din kan bruke dem. De fleste av disse enzymer er i leveren. L’Alkohol kan påvirke enzymer behandlingen paracetamol.

Risikoen for alvorlig leverskade forårsaket av alkohol og paracetamol øker med mengden av hvert stoff i kroppen. Skader på leveren kan oppstå selv om du tar riktig dose paracetamol, men du tar det lengre enn anbefalt, selv om du drikker i moderasjon. Det kan skje selv om du drikker for ofte, selv når du bruker de anbefalte dosene av paracetamol for anbefalt tidsperiode.

Fordi kroppen din bruker paracetamol, konverter den til en skadelig substans. Leveren din behandler deretter dette stoffet og fjerner det fra kroppen din. Drikk alkohol mens du tar paracetamol betyr at kroppen din gir mer skadelige stoffer og blir vanskeligere for kroppen din å fjerne den. Bland således for alkohol med enhver paracetamol (eller for paracetamol med noen alkohol) kan gjøre fjerning av dette stoffet enda vanskeligere. Det overskytende stoffet angriper leveren din. Dette kan forårsake alvorlig skade på leveren.

Du må være forsiktig hvis du bruker paracetamol og drikke. Snakk med legen din før du bruker Paracetamol hvis du ikke er sikker på å drikke for ofte for å bruke denne medisinen.

Din lever og leverskade

Leveren din er et stort organ øverst til høyre på # 8217; Abdomen. Hjelper deg med å fordøye mat. Det hjelper også med blodkoagulasjon og filtrerer noen giftige eller farlige kjemikalier i blodet. Leverskade kan redusere sin evne til å utføre disse funksjonene. Det kan også føre til økning i trykk i hjernen eller blødningen og unormal hevelse.

Symptomene på hepatisk skade inkluderer:

 • gulsott (guling av huden eller hvite av øynene)
 • smerte i øverste høyre side av # 8217; Abdomen
 • hevelse i Dell’Abdomen
 • tap av Appetit
 • kvalme eller oppkast
 • tretthet
 • svette
 • forvirring
 • Echimosis eller blødning

Typen av hepatisk skade forårsaket av # 8217; alkoholmisbruk og paracetamol kalles akutt hepatisk skade. Symptomene på akutt hepatisk skade kan være seriøse og manifesterer seg innen få timer. Maksimal leverskade kan oppstå om noen dager.

De fleste tilfeller av paracetamol hepatisk skade er reversible. De fleste helbreder om lag to uker. Men for folk som tar for mye narkotika eller har problemer med eksisterende lever, kan skade varen varig og til og med forårsake dødsfall.

Personer med økte risikofaktorer

Noen mennesker har større risiko for leverskade på grunn av alkoholforbruk når de bruker paracetamol. For eksempel har personer med leverskader eller nedsatt leverfunksjon større risiko for å forårsake enda større skade. De bør ikke drikke alkohol eller ta paracetamol.

Hvis du drikker for mye eller ofte drikker alkohol, har du også større risiko for leverskade. Snakk med legen din før du bruker Paracetamol. Det er viktig å være ærlig med legen din om mengden alkohol du drikker. De vil ikke dømme deg og trenger å vite sannheten, slik at du kan gi den beste anbefalingen for helsen din.

Lær mer: leversykdom relatert til alkoholen »

Redusere risikoen for skade på leveren

For å redusere risikoen for leverskader forårsaket av paracetamol og alkohol, minimere L’bruk av begge. Her er noen retningslinjer:

 • Bruk mindre enn 3000 mg paracetamol per dag.
 • Ikke ta paracetamol i mer enn 10 påfølgende dager for smerte eller tre påfølgende dager for feber, med mindre det anbefales av legen.
 • Drikk mindre enn tre alkoholholdige drikker om dagen.
 • Sjekk alle stoffene du tar for å se om de inneholder paracetamol.
 • Ta et enkelt produkt om gangen som inneholder paracetamol.

Flere benk og reseptbelagte produkter inneholder paracetamol. Det er lett å ta en mengde paracetamol overlegen til den anbefalte hvis du tar mer enn en medisin som inneholder den. Hvis du ikke er sikker på at et stoff du tar inneholder paracetamol, spør din apotek eller lege.

For mer informasjon, les over overdosen på paracetamolen.

Når skal du ringe legen din

Selv om leverskaden ikke er sannsynlig hvis du tar enkle forholdsregler, er det fortsatt viktig å vite symptomene på leverskade. Ring legen din og avbryt L’paracetamolo inntak hvis du har noen av symptomene.

Den beste måten å unngå komplikasjoner på er å ta den rette mengden paracetamol for en sikker periode og drikke bare moderate mengder alkohol. Hvis du har en leversykdom eller en økning i risikofaktorer for leversykdom, snakk med legen din om andre rettsmidler for smerte som er tryggere for deg.