ACE-hemmere for hypertensjon

Høyt blodtrykk og ACE-hemmere

L’Hypertensjon, kjent som høyt blodtrykk, er en alvorlig tilstand som påvirker En i tre Voksne i USA. Det er preget av et blodtrykksavlesning større enn 130/80 mmHg.

Stoffene som senker blodtrykket kalles antihypertensive. De kommer til en rekke klasser. Ace-hemmere er en klasse av antihypertensive.

Ace står for konvertering enzym av # 8217; angiotensina. Disse stoffene senker blodtrykket ved å oppmuntre blodkar til å slappe av og åpne opp. Dette fremmer den frie strømmen av blodet.

Siden 1981 har ACE-hemmere blitt vanlig foreskrevet for behandling av hjemmehypertensjon. Dette fordi de pleier å være godt tolerert av de som tar dem. De er vanligvis tatt bare en gang om dagen, ofte om morgenen. De kan foreskrives sammen med diuretika eller blokkere av kalsiumkanaler, som også brukes til å behandle høyt blodtrykk.

Hvordan ACE-hemmere virker

ACE-hemmere har to hovedfunksjoner. Først reduseres mengden natrium i nyrene. For det andre avbryter produksjonen av et hormon som kalles angiotensina II. Dette hormonet forårsaker vanligvis krymping av blodkar. Når dette hormonet ikke er produsert, strømmer blodet gjennom fartøyene mer effektivt. Dette hjelper blodkarene til å slappe av og utvide, senke blodtrykket.

For en bedre utsikt, tenk et hageslange. Det ville ta lengre tid og mer press for å få en gallon d’vann gjennom et rør med en diameter på en fjerdedel tommel av hva som ville være å få det gjennom et hageslange med en diameter på tommelen. Et lavere trykk ville slippe vannet ut av røret. Mer press ville flyte vannet lett.

Typer av ACE-hemmere

Vanlige Ace-inhibitorer inkluderer:

 • Benazepril (Lotensin)
 • Captopril (Capoten)
 • Enalapril (Vasotec)
 • Fosinopril (Monopril)
 • Lisinopril (Zestril)
 • Quinapril (Accupril)
 • Ramipril (Altace)
 • Moixipril (Univasc)
 • Perindopril (Aceon)
 • Trandolapril (Mavik)

Fordeler med ACE-hemmere

I tillegg til å senke blodtrykket kan ACE-hemmere også ha en positiv innvirkning på generell helse. Disse stoffene kan redusere utviklingen av nyre og # 8217; aterosklerose. L’aterosklerose er en krymping av arteriene forårsaket av en plaketakkumulering. ACE-hemmere har vist seg å være nyttige selv for personer med diabetes.

Bivirkninger av ACE-hemmene

De fleste tolererer disse stoffene godt. Som alle legemidler kan imidlertid ACE-hemmere forårsake en rekke bivirkninger hos noen mennesker. Disse inkluderer:

 • utmattelse
 • utslett
 • Redusert smakskapasitet
 • En tørr og skarp hoste
 • Lavt blodtrykk
 • svime av

I sjeldne tilfeller kan ACE-hemmere hovne sine lepper, tunge og hals, noe som gjør pusten vanskelig. Det er mer sannsynlig å skje hos folk som røyker. Røykerne skal snakke med legen din om din egen risiko før du bruker en ACE-hemmer.

Personer med kompromittert nyrefunksjon bør også være forsiktig når de tar denne typen narkotika. En ACE-hemmer kan forårsake en økning i kaliumnivåer. Dette kan føre til nyresvikt for personer med skadede nyrer.

På grunn av risikoen for disse bivirkningene, anbefales ACE-hemmene vanligvis ikke for gravide kvinner.

Farmakologiske interaksjoner

Noen motbente smertestillende midler kan redusere effektiviteten av ACE-hemmene. Pass på at du konsulterer legen din før du tar ibuprofen (Advil), naproser (Aleve) og andre ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer. L’rekruttering av disse stoffene for smerte av og til i antagelsen om en ess foreskrevet inhibitor er sannsynligvis ikke skadelig. Men du bør unngå å bruke dem regelmessig. Snakk med legen din eller apoteket hvis du er i tvil om potensielle farmakologiske interaksjoner.

Tar medisinene dine

Som med noen foreskrevet medisinering, bør du aldri forstyrre # 8217; ansette en ACE-hemmer hvis ikke angitt av legen din. Når du føler deg bedre, kan du bli fristet til å stoppe stoffinntaket. Men å ta det hele tiden vil hjelpe deg med å holde blodtrykket i et sunt intervall. Hvis bivirkninger oppstår, ring legen din før du forstyrrer legemiddelinntaket. Bivirkningene dine kan redusere over tid. Legen din kan også ha spesielle instruksjoner om hvordan du avbryter stoffet.

Ace-inhibitorer kan være et viktig verktøy for å opprettholde normalt blodtrykk og et sunt hjerte. Nøkkelen er å ta medisiner som foreskrevet og være oppmerksom på potensielle interaksjoner.

Q&TIL

Spørsmål:

Hvordan sammenligne Ace-Inhibitors med andre typer stoffer som brukes til å behandle hypertensjon?

TIL:

Ace-inhibitorer gjør blodårene slappe av og redusere trykket mot hvilket hjertet må presse. Andre stoffer som brukes til å behandle hypertensjon, inkluderer beta-blokkere og diuretika. Beta-blokkere sakte hjerteslag og redusere stress på hjertet. Diuretika gjør det til å frigjøre til nyrer mer vann. Dette reduserer volumet som hjertet ditt må pumpe.

Alan Carter, Pharmdanswers representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.