Acai Berry

COS’er Acai Berry?

Acai bær, uttalt Ah-Sigh-Ee, kommer fra Acai Palm, som vokser i midten og Sør-Amerika. De er lillablå og lignende i størrelse og form til store blåbær.

Folk som kommer fra Amazonas bruker Acai Berries for sine helsemessige fordeler i mange år. De har blitt populære i USA når bærene har blitt kalt Superfood i & # 8220; Oprah Winfrey Show & # 8221;. Acai Berry inneholder flere antioksidanter enn andre bær som blåbær, jordbær og tranebær. Noen studier har funnet en sammenheng mellom antioksidanter og kreftforebygging.

Vanskelig å skaffe seg

Acai Palms kan vokse opp til 60 meter i den brasilianske regnskogen. Siden samlingen utføres for hånd, må lokalet som er ansvarlige for høsting av bær, klatre farlige høyder for å få dem.

Samlingen av bær og forberedelse av bunter for frakt må være en ekstremt rask prosess, fordi bærene må sendes med båt og kan enkelt ødelegge.

En eksotisk smak

Du kan finne Acai Berries i de fleste naturlige matbutikker. De kan bli slitt rå, presset eller konsentrert i form av piller. Noen ganger blir de også brukt som naturlige fargestoffer i matvarer som iskrem og gelé, så vel som i drinker.

Rå acai bær smaker litt & # 8216; som brombær, men med en liten bitterhet som ligner mørk sjokolade. Acai Berry er mer vanlig brukt som en del av en juice eller et kosttilskudd fordi det har et flott frø i midten.

En kraftig antioksidant

De fleste bær inneholder kjemikalier som kalles antioksidanter, men mener at Acai bær inneholder mer enn jordbær, blåbær eller middels bringebær. Deres høye antioksidantinnhold er en av grunnene til at bærene har blitt så populære som sunn mat.

Antioksidanter kan beskytte kroppens celler mot skade på oksidative prosesser. Når cellene oksyderes i kroppen, er deres membraner skadet. Denne skaden forårsaker opprettelse av frie radikaler. Frie radikaler leder av elektroner fra andre sunne og uutviklede celler. Beskyttelse mot oksidasjonen har acai bær potensialet til å forhindre hjertesykdom, diabetes og ulike forhold knyttet til aldringsprosessen.

Fett i en bær?

Acai bær inneholder høye nivåer av viktige fettsyrer som omega-3, omega-6 og monolinolinsyre. Omega-3 og omega-6 anses som viktig for god helse og eksperter anbefaler deg å ta et balansert beløp. L’Oljesyre brukes ofte i hudpleieprodukter. Det sies at alle bidrar til å forhindre forhold som den høye hypertensjonen og kolesterolet.

Gjelder huden

Acai bær ville ikke være en super mat uten deres lilla-blåaktige peeling. Som mange andre frukter inneholder huden fibre og ulike næringsstoffer og de fleste antioksidanter. Hvis du kjøper et supplement eller en drink basert på Acai, må du kontrollere at produktet inneholder mye hud.

Acai L & # 8217 kan hjelpe med vekttap?

I USA har Acai Berry Supplement blitt markedsført som vekttapstøtte. For tiden er det svært få undersøkelser til støtte for # 8217; effektiviteten eller mindre av bæren som en del av en vekttapsplan. Imidlertid en studie av Dell & # 8217 Medical School; UCLAHan fant lovende tester som Acai Berry Integrators kan bidra til å redusere risikoen for høyt kolesterol, hypertensjon og diabetes i overvektige voksne.

Jeg er trygg?

Mens bærene og Acai-juice ser ut til å være sikker på å konsumere, er det svært få undersøkelser på sydden av kosttilskudd. Eksperter anbefaler deg å bruke forsiktighet i tilfelle graviditet og unngå acai hvis du har en allergisk reaksjon på plantene i palmetrærne.

Å spise Acai kan ha en effekt på resultatene fra MR-eksamenen. Hvis du har planlagt en magnetisk resonans, er det viktig å informere legen din du har spist eller tatt det som inneholder bæren.

Superfood av fremtiden?

Forskere er generelt enige om at Acai Berries, i form av juice og rå, har mange helsemessige fordeler. Jeg er en god kilde til antioksidanter, sunne fettstoffer og fibre. Så langt, uttalelsene som er i stand til å hjelpe med vekttap, l’eliminering av giftstoffer fra kroppen må fortsatt være vitenskapelig bevist. Fremtidige studier kan låse opp mer informasjon om hvordan disse bærene kan hjelpe oss.