Abort og brystkreft: Det er en lenke?

En abort øker risikoen for brystkreft?

L’Abort anses ikke som en av risikofaktorene i brystkreft, som inkluderer alder, fedme og familiehistorie. Forskning har ikke funnet noen sammenheng mellom abortet og en økning i risikoen for brystkreft. Mens en liten gruppe studier kan foreslå en mulig tilkobling, indikerer en stor mengde forskning motsatt.

Bekymringer om en mulig bånd mellom abort og brystkreft har å gjøre med endringer i hormonelle nivåer under abort. Hormoner som østrogen og progesteron kan brenne den unormale veksten av brystceller.

Det er to typer abort:

Forskere har studert virkningen av begge typer brystkreft abort og har ikke funnet en forbindelse.

Hva viser søket

Mange av studiene som ikke har forbindelse mellom abort og brystkreft, er kohortprospektive studier. I disse studiene starter forskerne med en gruppe kvinner som ikke har brystkreft. Følg deretter de kvinnene over tid for å se om de utvikler brystkreft.

En av de største studiene på’emnet har blitt publisert i New England Journal of Medicine I 1997. Studien undersøkte 1.5 millioner kvinner. Forskere har korrigert risikofaktorer kjent for brystkreft. De har ingen forbindelse mellom induserte aborter og brystkreft.

Andre studier har kommet til lignende konklusjoner:

 • A’analyse av 2004 i Lancetten Han undersøkte dataene på 53 studier inkluderte 83.000 kvinner med brystkreft. Det har ikke funnet ut at spontane eller induserte aborter økte risikoen for brystkreft.
 • I 2008 Arkiv av internmedisin En studie over 100 000 kvinner har ikke detektert noen sammenheng mellom indusert eller spontane aborter og brystkreft forekomst.
 • TIL 2015 Gjennomgang har ikke funnet tilstrekkelige tester for å bekrefte noen tilkobling.

Noen retrospektive saksbehandlingsstudier har funnet en forbindelse mellom abort og brystkreft. Disse studiene sammenligner kvinner som har brystkreft med kvinner som ikke ber om informasjon om deres tidligere helsehistorie. Det kan være vanskelig å få nøyaktige resultater i disse typer studier fordi noen mennesker kanskje ikke husker nøyaktig hva de gjorde i fortiden. Dessuten, siden abortet kan være et kontroversielt tema, kan noen kvinner nøle med å snakke om det.

Noen studier har funnet en sammenheng mellom brystabortet og kreft:

 • En kinesisk meta-analyse av 2014 publisert i Årsaker og kontroll av kreftHan undersøkte 36 studier og fant at # 8217; indusert abort var forbundet med risikoen for brystkreft.
 • TIL Kinesisk 2012 Studio Av de 1300 kvinnene fant også en sammenheng mellom abort og brystkreft.

Selv om studiene ikke er alle D’enighet, sier mange medisinske grupper at de fleste testene ikke viser et bånd mellom abort og brystkreft. Disse gruppene inkluderer National Cancer Institute og American College of obstetrikere og gynekologer (ACOG).

Hva er de potensielle bivirkningene og komplikasjonene på # 8217; abort?

En abort er en medisinsk prosedyre og kan føre til risiko. Noen blødninger og kramper er normale senere.

Tegnene på mer alvorlige bivirkninger inkluderer:

Komplikasjonene av en abort kan inkludere:

Hva er de potensielle årsakene til brystkreft?

Kvinner som er utsatt for høyere nivåer av østrogen, for eksempel fordi de hadde menstruasjonssyklusen i lengre tid eller ta prevensjon, har en Risiko for brystkreft.

Andre risikoer inkluderer:

 • Alder. De fleste brystkreftene diagnostiseres hos kvinner over 50 år.
 • Gener. Mutasjoner i BRCA1, BRCA2 og andre gener som kjører i familier øker risikoen.
 • Tidlig menstruasjon eller sen overgangsalder. Først begynner syklusen til en kvinne og senere stopper det, jo lengre hans kropp er utsatt for østrogen.
 • Tardiv graviditet eller ingen graviditet. Bor gravid for første gang etter 30 år eller ikke å ha barn, kan øke risikoen.
 • Antagelse om prevensjonspiller eller hormonbehandling. Disse pillene inneholder østrogen, som kan oppmuntre til brystkreftvekst.
 • Fedme. Overvekt eller inaktive kvinner er mer sannsynlig å kontrakt brystkreft.
 • Bruk av alkohol. Mer alkoholdrink, jo mer risiko øker.

Ta bort

Uavhengig av eventuelle kontroverser på politikken om abort, er de fleste medisinske gruppene enige om at prosedyren selv ikke ser ut til å øke risikoen for brystkreft.