Abdominal smerte under graviditet: årsaker og behandling

Abdominal smerte i svangerskapet

Abdominal smerte under graviditet er ikke uvanlig, men kan være skummelt. Smerte kan være akutt og laking, eller døve og smertefullt.

Det kan være vanskelig å avgjøre om smerten din er alvorlig eller mild. Det er viktig å vite hva som er normalt og når du skal ringe legen din.

Graviditet gass smerte

Gass kan forårsake grusom magesmerter. Kan forbli i A’område eller reiser gjennom magen, ryggen og brystet.

Sekund Mayo Clinic, Kvinner opplever flere gasser under graviditet på grunn av øker’progesteron øker. Progesteron gjør intestinal muskler slappe av og forlenge tiden som trengs for å krysse tarmene. Maten forblir i tykktarmen lenger, noe som gjør at utviklingen av mer gass.

Som graviditeten utvikler seg, utøver din forstørrede livmor ekstra trykk på organene dine, noe som kan redusere fordøyelsen videre og tillate gassakkumulering og # 8217;.

Behandling

Hvis magesmerter er forårsaket av gass, bør den svare på livsstilsendringer. Prøv å lage flere små måltider i løpet av dagen og drikke mye vann.

L’Øvelse kan også hjelpe fordøyelsen. Identifiserer matene som aktiverer gassen og unngå dem. Stekt og fett mat, samt bønner og kål, er de vanlige synderne. Evne alle karbonerte drikker.

Mange kvinner skriver magesmerter under graviditet som gass, men det er andre gunstige grunner til at smerte oppstår.

Rund ligament smerte

Det er to store runde leddbånd som løper fra livmoren gjennom lysken. Disse ligamentene støtter livmor. Mens livmoren strekker seg for å ønske deg hjertelig, så de gjør ledbånd.

Dette kan forårsake akutt eller døve smerte til # 8217; Abdomen, på hofter eller alle «8217;. Endre posisjon, nysing eller hoste kan forårsake smerte å rulle leddbånd. Dette skjer vanligvis i # 8217; siste halvdel av graviditeten.

Behandling

For å redusere eller eliminere rund ligament smerte, utøves å stå opp sakte hvis du sitter eller ligger ned. Hvis du føler en nyser eller en hoste kommer, bøyer og bøyer hoftene. Dette kan bidra til å redusere press på ledbånd.

Daglig strekk er også en effektiv metode for å redusere smerte for å rulle leddbånd.

Forstoppelse

Forstoppelse er en vanlig lidelse blant gravide kvinner. Svingende hormoner, kort diett av væsker eller fibre, mangel på trening, jernpiller eller generell angst kan føre til forstoppelse. Forstoppelse kan forårsake sterke smerter. Det er ofte beskrevet som kramper eller akutt og lancing smerte.

Behandling

Prøv å øke mengden av fibre i kostholdet ditt. Også l’økning i væsker kan hjelpe. Gravide kvinner bør drikke minst 8-10 glass D’vann hver dag. Snakk med legen din før du tar en mykner for avføringen. Noen kvinner av avføringen anbefales ikke under graviditeten.

Braxton-Hicks sammentrekninger

Disse sammentrektene «8220; praksis & # 8221; O & # 8220; False & # 8221; de oppstår når livmormusklene kontrakt i maksimalt to minutter. Sammentringene er ikke arbeidskraft og er uregelmessige og uforutsigbare. De kan forårsake smerte og irriterende trykk, men de er en vanlig del av graviditeten.

Braxton-Hicks sammentrekninger forekommer ofte i tredje trimester av graviditet. I motsetning til travitasjon sammentrekninger, blir disse sammentrekninger ikke gradvis mer smertefulle eller hyppigere over tid.

HELLP Syndrome

Hellp syndrom er et akronym for sine tre hoveddeler: hemolyse, høye leverenzymer og lave blodplater. Det er en farlig komplikasjon for graviditetens liv.

Det er ikke klart hva årsaken til Hellp er, men noen kvinner utvikler tilstanden etter å ha mottatt en diagnose av preeklampsi. Ifølge Preeklampsia Foundation of the 5 prosent 8 kvinner i USA som utvikler preeklampsi, det anslås det 15 prosent Det vil utvikle HELLP.

Selv kvinner uten preeklampsia kan skaffe seg dette syndromet. HELLP er mer vanlig i graviditeter.

Magens smerte i øvre høyre kvadrant er et symptom på hellp. Andre symptomer inkluderer:

  • hodepine
  • tretthet og ubehag
  • Kvalme og oppkast
  • tåkesyn
  • Høyt blodtrykk
  • Ødem (hevelse)
  • blødning

Hvis du har magesmerter ledsaget av noen av disse ytterligere HELLP-symptomene, må du umiddelbart konsultere en lege. Hvis HELLP ikke behandles umiddelbart, kan farlige komplikasjoner forekomme eller til og med døden.

Andre grunner til bekymring

Abdominal smerte under graviditet kan også være et tegn på andre mer alvorlige forhold. Disse inkluderer:

Disse forholdene krever umiddelbar medisinsk behandling.

Selv forhold som ikke er direkte relatert til graviditet, kan forårsake magesmerter. Disse inkluderer:

Ring legen din umiddelbart hvis smerten din er ledsaget av ett av følgende:

Når du vurderer hvis magesmerter er gass eller noe mer alvorlig, må du huske på all denne informasjonen. Selv om noen ganger seriøs, oppstår gassformig smerte vanligvis på kort tid. Det er ofte lettet når det er burps eller passere gassen.

Du kan kanskje koble til en episode til noe du har spist eller en stressperiode. Gass er ikke ledsaget av feber, oppkast, blødning eller andre alvorlige symptomer. Gassmerter blir ikke lenger, sterkere og nærmere over tid. Det er sannsynligvis det første arbeidet.

I tvilstilfeller, ring legen din eller gå og søk etter en behandling på din fødested. Det er alltid bedre galt med den delen av forsiktighet.