Abdominal smerte og smertefull vannlating

Hva er magesmerter og smertefull vannlating?

Magen din er vert for mange organer, hvorav noen er ansvarlige for fordøyelsen og urinering. Alle er gjenstand for dysfunksjoner og infeksjoner, som kan forårsake magesmerter og smertefull vannlating.

Arten av magesmerter kan variere fra skarp til ugjennomsiktig og brennende til kramper. Kan skyldes noe du spiste, en infeksjon eller til og med fra # 8217; angst.

Den smertefulle urinering er et symptom som oppstår når du føler deg ubehag under vannlating. Det kan skyldes en [8217; infeksjon eller irritasjon av stoffer som omgir urinveiene.

Her er 14 mulige årsaker til magesmerter og smertefull vannlating.

Urinveisinfeksjon (UTI)

A’urinveisinfeksjon (UTI) kan forekomme i hvilken som helst del av urinveiene. Bakterier forårsaker det store flertallet av ivu. Mer informasjon om urinveisinfeksjoner.

Prostatitt

Prostatitt er en’betennelse i prostatisk kjertel. L’betennelse kan spre seg i området rundt prostata. Mer informasjon om prostatitt.

Clamythy infeksjon

Clamydia er en vanlig seksuell overføringsinfeksjon (STI) forårsaket av bakterier. Folk som har Chlamydia har ofte ingen eksterne symptomer i de tidlige stadiene. Mer informasjon om symptomene på klamydia.

Kjønnsherpes

L’Genital herpes er en seksuell overføringssykdom (MST). Denne MST provoserer herpetikk, som er smertefulle blærer (full væskeprotein) som kan bryte og transfere væske. Mer informasjon på # 8217; genital herpes.

Systemisk gonokok infeksjon (gonoré)

Gonoré er en TSI som kan spre seg gjennom vaginal, anal eller oral relasjoner. Mer informasjon om gonoré.

Nyrestein

Disse harde mineralstene blokkerer urinveiene. Dette kan forårsake intens smerte til steinen ikke passerer. Mer informasjon om nyreberegninger.

Vesic Cancer

Blærekreft oppstår i blærevev, som er kroppsorganet som holder urinen. Mer informasjon om blærekreft.

Endometrial tumor

Kreft Dell’endometrium er en type kreft som starter i livmorens indre fôr. Dette belegget kalles endometrium. Mer informasjon om kreft Dell’endometrium.

uretritt

L’uretritt er en tilstand hvor urinrøret, eller røret som bærer blæren urinen til blæren til blæren;. Sperm passerer også gjennom mannlige urinrør. Finn ut mer om’uretitt.

epididymitt

Epididymitten er en ePididal betennelse på 8217;. L’Epididyme er et rør som ligger på baksiden av testiklene som lagrer og bærer sædceller. Når dette røret svulmer, kan det forårsake smerte og hevelse til testiklene. Mer informasjon om epididymite symptomer.

pieronephritis

Akutt piepylefritt er en’plutselig og alvorlig nyreinfeksjon. Børster nyrene oppblåses og kan skade dem permanent. Mer informasjon om PieloneFrite.

Bekkenet inflammatorisk sykdom (PID)

Bekkenet inflammatorisk sykdom (PID) er en infeksjon av reproduktive legemer i kvinner. Mer informasjon om PID-symptomer.

Obstruktiv uropati

L’obstruktiv uropati er når urin ikke kan strømme (delvis eller helt) gjennom ureter, blære eller L’urinrøret på grunn av en slags hindring. I stedet for å flyte fra nyrene til blæren, flyter urinen alle’tilbake eller refluks, i nyrene. Mer informasjon om # 8217; obstruktiv uropati.

Uretral stenose

Vanligvis l’urinrøret er stort nok til å tillate alle «8217; urin for å flyte fritt gjennom det. Når urinrøret er innsnevret, kan det begrense urinstrømmen. Mer informasjon om uretral stenose.

Når du ser etter medisinsk hjelp

Kontakt lege umiddelbart hvis du merker følgende symptomer:

 • respiratoriske vanskeligheter
 • Passasje avføring som vises svart eller tjære
 • Uvanlig avløp eller drenering fra penis eller av skjeden
 • blodkasting

Fikse en avtale med legen din dersom symptomene dine varer mer enn en dag, eller hvis du utvikler feber. Disse symptomene kan indikere en infeksjon og forespørsel fra 8217;.

Andre symptomer rettferdiggjør en reise inn i legenes studie inkluderer:

 • Magesmerter som ikke løser etter to dager
 • Diaré som varer mer enn fem dager
 • Uforklarlig vekttap
 • Forverring av magesmerter

Denne informasjonen er et sammendrag. Se alltid etter umiddelbar medisinsk behandling hvis du har lyst til å ha en medisinsk nødsituasjon.

Hvordan magesmerter og smertefull urinering behandles?

Legen kan foreskrive antibiotika hvis A’bakteriell infeksjon forårsaker symptomer. Nyresfeksjoner, som er alvorlige, kan kreve intravenøse antibiotika.

Et stoff som heter Pyridio lindrer brenningen av urinveiene, men kan forvandle den oransje eller lyse røde urinen;.

Antibiotika eller antivirale legemidler er foreskrevet for å behandle seksuelle overføringsinfeksjoner.

Hvordan jeg tar vare på magesmerter og smertefull vannlating hjemme?

Drikker mange væsker kan hjelpe deg med å overvinne smertefull urinering. Dette kan fortynne mengden bakterier i urinveiene og oppmuntre urinering.

Du kan også ta en benk analgetisk som ibuprofen for å lindre smerte.

Hvis en UTI er årsaken, vil symptomene generelt løses umiddelbart etter å ha begynt å ta antibiotika. Vær imidlertid sikker på at du følger L’hele antibiotika-syklusen for å sikre at infeksjonen er helbredet.

Hvordan kan jeg forhindre magesmerter og smertefull vannlating?

Kroppen din kan ikke eliminere bakterier fra urinveiene hvis du ikke urinerer ofte. Drikker mange væsker kan bidra til å redusere hyppigheten av urinveisinfeksjoner.

Også, hvis du er en kvinne, bør du rengjøre fra forsiden til baksiden etter bruk av badet. Å gjøre det motsatte kan introdusere bakterier i urinveiene.

Følgende produkter for den personlige hygienen kan irritere urinrøret og forårsake smerte under urinering:

 • Deodorant spray
 • Dusjer
 • parfymer
 • pulver

Å ha beskyttet sex er grunnleggende for å forhindre en’seksuell overføring infeksjon.

Hvis nyresteinene forårsaker magesmerter og smertefull vannlating, kan legen oppmuntre deg til å redde nyrekalkulasjoner. Et laboratorium kan teste steinene for å bestemme hva de er ferdige. Dette kan hjelpe deg med å finne ut hvilke matvarer som kan forårsake dannelsen av nyrestein. For eksempel, hvis steinene dine er urinsyre steiner, bør du unngå rike matvarer av urinsyre. Disse inkluderer krepsdyr og rødt kjøtt.