Abdominal hevelse og savnet periode

Beskrivelse

Abdominal hevelse oppstår når L’mage føles tett eller full. Dette kan gjøre det største området som vises. L’Abdomen kan virke hardt eller stramt for å berøre. Tilstanden kan forårsake ubehag og smerte, men det er vanligvis midlertidig og er ikke en grunn til bekymring.

En savnet periode er når menstruasjonsperioden ikke oppstår når du tenkte (og det er ikke bare sent). Dette skjer når menstruasjonssyklusen ikke følger sin vanlige rytme. Selv om det kan være en vanlig hendelse for mange kvinner, kan en savnet periode rapportere en underliggende medisinsk tilstand.

Her er åtte mulige årsaker til abdominal hevelse og manglende perioder.

Svangerskap

Noen av de viktigste tegn på tidlig graviditet inkluderer tretthet, kvalme (også kalt morgenkvalme), hovent eller ømme bryst og forstoppelse. Mer informasjon om tegn på graviditet.

Overgangsalder

En kvinne kommer inn i overgangsalderen når 12 måneder etter hennes siste syklus. På dette tidspunktet har eggstokkene sluttet å slippe eggene. Mer informasjon om overgangsalderen.

Ovariecyster

Kvinner har to eggstokkene som produserer egg, samt østrogenhormoner og progesteron. Noen ganger er det på en av eggstokkene mye væske utviklet på en av eggstokkene. Symptomene på en eggstokk cyste inkluderer kvalme, oppkast, hevelse, smertefulle tarmbevegelser og smerte under kjønn. Mer informasjon om ovariecyster.

Polycystic Ovary Syndrome (PCOS)

Syndromet til’polycystiske eggstokken (PCOS) er en tilstand der nivåene av en kvinne av østrogen kjønnshormoner og progesteron er ubalansert. PCOS kan påvirke menstruasjonssyklusen, fruktbarheten, kardialfunksjonen og # 8217; kvinners utseende. Mer informasjon om syndromet til polycystiske eggstokken.

Ekstrauterin graviditet

I tilfelle av ekstrauterin graviditet, # 8217; befruktet egg stikker ikke til livmoren. I stedet kan det holde seg til egglederen, til bukhulen eller livmorhalsen. Mer informasjon om ektopisk graviditet.

Eggstokkreft

Eggstokkene er små organer i form av mandler som ligger på begge sider av livmoren. Jeg er stedet der egg produseres. Eggstokkreft kan forekomme i forskjellige deler av eggstokken;. Mer informasjon om eggstokkreft.

Nervøs anoreksi

Anorexia nervosa er en matforstyrrelse som kan forårsake alvorlig vekttap. En person med anoreksi er bekymret for kaloriinntaket og vekten. Mer informasjon på # 8217; anoreksi nervosa.

Disorder D’Angst

Det er normalt å føle seg engstelig for de tingene som skjer i livet ditt, som din økonomi, nå og da. En person som lider av Gad, kan bekymre seg i en ukontrollabel måte av hans økonomi flere ganger om dagen i måneder og måneder. Mer informasjon om D & # 8217-forstyrrelsen;.

Hva er årsakene til abdominal hevelse?

Hevelsen er ofte forårsaket av matvarer som brokkoli, bønner og kål. Disse typer matvarer frigjør gass i # 8217; tarmen når de fordøyes. Selv L’fordøyelsesbesvær og andre midlertidige fordøyelsesproblemer forårsaker hevelse.

Andre mulige årsaker

Ekstrogene hormoner og progesteron styrer menstruasjonssyklusen. Flere faktorer kan påvirke produksjonen av disse hormonene av kroppen, inkludert faktorer knyttet til livsstil. Dette kan forårsake tapte menstruasjonsperioder.

De unge kvinnene som bare starter menstruasjonen, kan ikke umiddelbart utvikle en vanlig syklus.

Noen stoffer kan også forstyrre kroppens hormonelle balanse og føre til manglende perioder og / eller abdominal hevelse.

Betingelsene som kan forårsake abdominal hevelse og manglende perioder samtidig, er:

  • understreke
  • Narkotika som prevensjonspiller, kjemoterapi og antidepressiva stoffer
  • En svulst eller en strukturblokk som påvirker frigjøringen av et diskettrør egg
  • Skjoldbrusk eller hypofysen lidelsforstyrrelser

Når du ser etter medisinsk hjelp

En savnet periode og abdominal hevelse kan oppstå av mange grunner som ikke er grunn til bekymring. Men hvis den tapte menstruasjonen fortsetter eller hevelsen forverres, snakk med legen din for å hjelpe deg med å bestemme hovedårsaken. Hvis du hopper over tre perioder nedenfor, kontakt lege.

Hvis ett av følgende symptomer oppstår, så vel som magesmerter og hevelse, kontakt beredskapsrommet:

  • Blod i feces eller mørke avføring av målkonsistens
  • Diaré som ikke forsvinner om dagen
  • Sterk magesmerter
  • ukontrollert oppkast
  • Brenn med alvorlig eller forverret mage
  • vaginal blødning

Denne informasjonen er et sammendrag. Kontakt legen din dersom du mistenker at du trenger presserende omsorg.

Hvordan abdominal hevelse og tapt menstruasjon behandles?

Medisinsk behandling

Legen har en rekke stoffer som kan bidra til å behandle abdominal hevelse og tapt menstruasjon. Disse behandlingene vil adressere de fleste underliggende årsaker. Prevensjonspiller, skjoldbruskhormoner og hormoner ipophyseals er bare noen av stoffene som legen kan foreskrive. Alt avhenger av hovedårsaken til abdominal hevelse og savnet periode.

Hjemmehjelp

Spis et sunt kosthold, unngå overskudd av fett og salt og drikke rikelig med vann kan bidra til å redusere abdominal hevelse. Væsker som inneholder koffein, inkludert kaffe og te, kan bidra til hevelse. Hvis det er mulig, bør de unngås.

L’Trening kan bidra til å redusere stress og hevelse. Vet at en overdreven trening kan bidra til å miste perioder.

Hvordan forhindre abdominal hevelse og menstruasjon

Stress kan utløse tapper, så prøv å holde stressnivået ditt lavt. Engasjert i aktiviteter du liker; Tren og hør på rolig musikk. Alt dette kan hjelpe deg med å slappe av og minimere stress.

Gjør flere små måltider i løpet av dagen, i stedet for de største. Å ta tiden som trengs for å spise, kan også bidra til å forhindre abdominal hevelse.