Abdomen Swollen: Årsaker og behandling

Beskrivelse

En hovent mage oppstår når mageområdet er større enn normalt. Dette er noen ganger kjent som dilated Abdomen eller hovent mage. En hovent underliv er ofte ubehagelig eller smertefull. En hovent underliv har en rekke potensielle årsaker og er en vanlig hendelse.

Hva forårsaker abdominal hevelse på grunn av?

Magen din kan være hovent av flere grunner. Disse går fra å spise for mye til graviditet. Bare legen din vil kunne bestemme den eksakte årsaken til din hovne mage.

En vanlig årsak til abdominal hevelse er gassen. Hevelse luft som en del av en’nervøs vane eller spise mat med høy fiber kan føre til gassproduksjon. Hvis du ikke slipper denne gassen, kan det forårsake abdominal hevelse.

Irritable Colon Syndrome

Syndromet til’irritabel tarm (IBS) er en lidelse som forårsaker kramper og magesmerter, blant annet symptomer. L’IBS kan også forårsake hevelse og gass, som kan få deg til å ha en avslappet underliv.

Ifølge det internasjonale grunnlaget for funksjonelle gastrointestinale sykdommer, om 1 i 10 Folk har symptomer på IBS.

Laktoseintoleranse

L’Laktoseintoleranse er en tilstand som oppstår når kroppen din ikke klarer å fordøye laktose, et sukker som er tilstede i meieriprodukter. Symptomer på’laktoseintoleranse inkluderer abdominal hevelse og gass. Disse symptomene kan blåses opp i magen.

Hvis du føler deg en hovent underliv innen to timer fra meieriproduktene, kan du være laktoseintolerant. L’laktoseintoleranse er mer vanlig Hos mennesker av afrikansk, asiatisk, spansk og indisk amerikansk opprinnelse.

Ascites

L’Ascites er en tilstand som oppstår når væsken akkumulerer alle «8217; # 8217; Abdomen. Denne akkumuleringen skyldes vanligvis leverproblemer, som cirrhose. Cirrhosis oppstår når leveren din blir ekstremt arret.

Når Ascites og # 8217, utvikler for første gang, vil du sannsynligvis ikke merke noen symptomer. Når væsken akkumuleres over tid, vil du begynne å merke seg at magen blir mer og mer hovent. L’Ascites kan forårsake ubehag.

Andre årsaker

Din hovne mage kan være forårsaket av andre mindre vanlige symptomer. For eksempel er gallesteiner harde masser som kan akkumulere i galleblæren.

Pankreatitt er en’betennelse i bukspyttkjertelen. L’Vektøkning kan også forårsake hevelse i # 8217; Abdomen, samt en blokk i # 8217; tarmene. En ovariecyste kan også føre til en hovent underliv.

Hvilke behandlingsmuligheter for abdominal hevelse er?

Hjemme behandlinger

Avhengig av årsaken til Surollen Abdomen, kan du enkelt behandle symptomene dine hjemme.

Hvis magen din er hovent fordi du har spist også, bare vent på at maten din blir fordøyd eller løse problemet ditt. Å spise mindre måltider kan bidra til å forhindre dette problemet i fremtiden. Vurder også å spise langsommere for å gi mage tid til å behandle mat.

Hvis L’Abdomen er hovent på grunn av gass, prøv å unngå kjente matvarer for å forårsake gass. Noen av disse matene er bønner og cruciferous grønnsaker som brokkoli og kål. Unngå å drikke kullsyreholdige drikker og drikke med halmen. Å spise sakte kan også hjelpe deg med å forhindre at luftinntaket, som fører til gass.

Unngå meieriprodukter kan bidra til å lindre abdominal hevelse forårsaket av # 8217; laktoseintoleranse. I tilfelle av IBS-IBS har det vist seg at reduksjonen av stress og # 8217 nivåer, økning i Fiberinntaket bidrar til å lindre symptomene. Hvis du har L’Ascites, Seng hviler og reduserer natriuminntaket, kan hjelpe kroppen din til å bli kvitt overflødige væsker.

Medisinsk behandling

Hvis resten og reduserer mengden natrium i dietten ikke virker for å lindre symptomer, kan legen foreslå L’bruk av diuretika.

Diuretika vil hjelpe nyrene til å fjerne mer væske som forårsaker hevelse. I sjeldne tilfeller kan du utvikle en infeksjon i Echtite-væsken i sjeldne tilfeller. Hvis dette skjer, må du gjennomgå en streng behandling med antibiotika.

Det er ikke mange medisinske omsorg tilgjengelig for å lindre en hovent underliv på grunn av IBS og laktoseintoleranse.

L’Ascites er generelt en bivirkning av et annet alvorlig problem i kroppen, som cirrhose. Du bør snakke med legen din om en omsorgsplan.

I tillegg til å behandle lidelsen som forårsaker, kan det være nødvendig å fjerne væsken. Fluidfjerningsprosedyren, paracentese, varierer i en varighet fordi det avhenger av mengden væske som skal fjernes.

Når jeg skal konsultere en lege?

Det er usannsynlig at magen din hovne er resultatet av en alvorlig sykdom, men det er noen ting du bør være oppmerksom på. Ring legen din dersom magen er forstørret eller hvis du har andre symptomer som følger med hevelse, som feber eller kvalme.

Kontakt legen din dersom du har en ekstrem diaré eller blod i avføringen. Hvis du finner ut at du ikke kan spise eller drikke i mer enn åtte timer, fortell legen din.