Abdomen abscess: en alvorlig mage smerte

COS’er en abdominal abscess?

En abscess er en puss blinkende vevslomme. Abscesser kan formatere hvor som helst på kroppen (begge alle «8217; internt og # 8217; ekstern). De er mer vanlig funnet på overflaten av huden.

En abdominal abscess er en pus lomme plassert i # 8217; Abdomen.

Abdominal abscesser kan danne seg nær innsiden av bukveggen, på baksiden av # 8217; magen eller rundt organene i Abdomen, inkludert lever, bukspyttkjertel og nyrer. Abdominal abscesser kan utvikle seg uten en åpenbar grunn, men vanligvis er de relatert til en annen hendelse, som for eksempel intra-abdominal kirurgi, brudd på # 8217; tarm eller lesjon av # 8217; Abdomen.

Hva forårsaker dannelsen av en abdominal abscess?

Abdomenal abscesser er forårsaket av bakterier som vanligvis går inn i # 8217; Abdomen etter penetrerende traumer, brudd på # 8217; tarmene eller intra-abdominal kirurgiske inngrep. Intra-abdominal abscesser (abscesser alle’indre Dell’Abdomen) kan utvikle seg når bukhulen eller et organ i # 8217; magen er noe kompromittert og bakterier er i stand til å komme inn. Disse forholdene inkluderer blindtarmitt, intestinal brudd, penetrerende traumer, kirurgi og Crohns sykdom eller ulcerøs kolitt. Avhengig av hvor Lies L’abdominal abscess kan skyldes ytterligere årsaker.

Abscessene kan også danne seg i rommet mellom bukhulen og ryggraden. Disse abscessene er kjent som retroperitoneal abscesser. RetRoperitoneo refererer til mellomrommet mellom bukhulen og ryggraden.

Hva er symptomene på en abdominal abscess?

De generelle symptomene på abdominal abscesser inkluderer:

  • Føl deg litt
  • magesmerter
  • Kvalme og oppkast
  • feber
  • tap av Appetit

Hvordan en abdominal abscess er diagnostisert?

Symptomene på abdominal abscess kan lignes på symptomene på andre mindre alvorlige forhold. Legen kan utføre en bildebehandlingstest for å gjøre en korrekt diagnose. A’ultralyd kan være det første diagnostiske verktøyet som brukes. Andre bildebehandlingstester, som en TAC eller en magnetisk resonans, hjelper også legen til å se abdominalorganene og vevet.

Ultralyd

A’Abdominal ultralyd bruker høyfrekvent lydbølger for å skape organer bilder i # 8217; Abdomen.

Under testen sprer du den på et bord med den eksponerte magen. En ultralydstekniker vil påføre en gjennomsiktig gel basert på huden over huden over magen. Så rist et bærbart verktøy som heter Transduser på Abdomen. Transduseren avgir høyfrekvent lydbølger som spretter på kroppsstrukturer og organer. Bølgene sendes til en datamaskin, som bruker bølgene til å lage bilder. Bilder tillater lege å lukke magen i magen.

Datastyrt tomografi (TC)

TIL Tac Det er en spesiell radiografi som kan vise bilder i tverrsnitt av et spesifikt kroppsareal på 8217.

CT-skanneren ser ut som en stor sirkel med et hull i midten, kalt gantry. Under skanningen førte du deg på et bord, som er plassert i gantry. Gantryet begynner da å rotere rundt deg, og anskaffe bilder av magen fra mange vinkler. Dette gir legen en komplett utsikt over området.

En TC-skanning kan vise pauser, lokaliserte abscesser, organer, abdominal vekst og fremmedlegemer i kroppen.

Imaging av magnetisk resonans (MR)

En magnetisk resonans bruker store magneter og radiobølger for å lage kroppsbilder. Den magnetiske resonansmaskinen er et langt magnetisk rør.

Under denne testen vil du strekke seg på en seng som strømmer i # 8217; røråpningen. Maskinen produserer et magnetfelt som omgir kroppen din og justerer molekylene D’vann i kroppen din. Dette gjør at maskinen kan skaffe skarpe og transversale bilder av # 8217; Abdomen.

En magnetisk resonans gjør det lettere for legen din å sjekke tilstedeværelsen av abnormiteter i vev og organer i # 8217;.

Analyse av abscess væskeprøven

Legen kan trekke tilbake en væskeprøve fra # 8217; abscess og undersøke det for å gjøre en bedre diagnose. Metoden for å få en væskeprøve avhenger av posisjonen til # 8217; abscess.

Som en abdominal abscess er behandlet?

Drenering er en av de første trinnene i behandlingen av en abdominal abscess. Drenering av nålen er en av metodene som brukes til å tømme pus fra en abscess.

Under denne prosedyren vil legen bruke en TAC eller A’ultralyd for å sette inn en nål gjennom huden og direkte i # 8217; abscess. Legen vil da trekke stemplet for å fjerne hele væsken. Etter drenering av abscessen, vil legen sende en prøve til laboratoriet for analysen. Dette vil bidra til å avgjøre hvilke antibiotika foreskrive.

Du vil også trenge intravenøse antibiotika for å behandle abdominal abscess.

Noen tilfeller kan be om kirurgi. Kirurgi kan trenge:

  • Å rengjøre l’abscess dypere
  • Hvis L’abscess er vanskelig å nå med en nål
  • Hvis et organ brøt

Legen din vil gi deg den generelle anestesien til å sovne under intervensjonen. Under prosedyren vil kirurgen utføre et kutt i # 8217; Abdomen og vil finne abscessen. Så vil de rydde opp og koble en utslipp slik at pusten kan strømme. Eksosen vil forbli på plass til & abscess ikke vil helbrede. Dette tar vanligvis flere dager eller uker.