9 Øvelser for å fremme SM: Yoga, strekk og mer

Fordelene med’trening

Alle nytte av’trening. Det er en viktig del av å opprettholde en sunn livsstil. For 400.000 I amerikanere med multippel sklerose (SM), L & # 8217, har noen spesifikke fordeler. Disse inkluderer:

 • lindre symptomer
 • bidra til å fremme mobilitet
 • Minimere risikoen for noen komplikasjoner

Det er imidlertid viktig å konsultere legen din før du starter et treningsprogram. Legen din kan be deg om å jobbe spesielt med en fysisk eller sysselsettingsterapeut til du har lært hvordan du utfører øvelser uten å overbelaste musklene dine.

Her er ni typer øvelser du kan gjøre alene eller med hjelp av en fysioterapeut. Disse øvelsene tar sikte på å hjelpe deg med å holde en høy kvalitet på livet og lindre symptomer.

Yoga

TIL studere av Oregon Helse & Vitenskapsuniversitetet oppdaget at folk med MS som praktiserte Yoga, opplevde mindre innsats enn folk med SM som ikke hadde praktisert yoga.

Abdominal pust, praktisert under yoga, kan bidra til å forbedre pusten selv når du ikke praktiserer yoga. Bedre pust er jo lettere det blir blodsirkulasjon gjennom kroppen din. Dette forbedrer helsen til luftveiene og hjertet.

Vannøvelse

Folk med SM lider ofte av overoppheting, spesielt når du trener ALLE’åpen. Av denne grunn, trene deg selv i bassenget, vil hjelpe deg med å holde deg kult.

L’Vann har også en naturlig flotasjon som støtter kroppen din og letter bevegelsen. Du kan føle deg mer fleksibel enn du føler når du ikke er i vannet. Dette betyr at du kan være i stand til å gjøre ting i et basseng som du ikke kan gjøre ute av bassenget, for eksempel:

 • tøye ut
 • ught løfting
 • Utfør kardio øvelser

Videre kan disse aktivitetene øke både mental og fysisk helse.

Vektløfting

Den virkelige kraften i vektløfting er ikke det du ser alle «8217;. Er det som skjer i kroppen din. L’Styrketrening kan hjelpe kroppen din til å bli sterkere og sprette raskere etter en skade. Det kan også bidra til å forhindre skade.

Personer med MS vil kanskje prøve en «8217; vekt trening eller motstand. En fysioterapeut eller en kvalifisert instruktør kan tilpasse en rutine av øvelser til dine behov.

Tøye ut

Stretching tilbyr noen av de samme fordelene med yoga. Disse inkluderer:

 • slik at kroppen å puste
 • rolig
 • stimulere muskler

Stretching kan også hjelpe:

 • Øke bevegelsesområdet
 • Redusere muskelspenningen
 • Bygge muskelmotstand

Balanserer ballen

MS treffer cerebellum i hjernen. Denne delen av hjernen er ansvarlig for # 8217; balanse og koordinering. Hvis du har problemer med å holde balansen, kan en balanse ball hjelpe deg.

Du kan bruke en ballal ball til å trene de viktigste muskelgruppene og andre sensoriske organer i kroppen din for å kompensere for balansen og koordineringsproblemer. Balanse eller medisinske baller kan også brukes i # 8217; styrketrening.

Kampsport

Noen former for kampsport, som Tai Chi, har en svært lav innvirkning. Tai Chi har blitt populært for folk med MS fordi det hjelper fleksibilitet og balanse og bygger styrken i kjernen.

Aerobics øvelser

Enhver øvelse som øker håndleddet og øker respiratorisk frekvensen gir mange helsemessige fordeler. Denne typen trening kan også hjelpe med blærekontroll. L’Aerobics er en fin måte å forbedre kroppens naturlige forsvarssystem, lindre MS-symptomer og øke motstanden. Eksempler på aerobic trening inkluderer tur, svømming og sykling.

Sykkel liggende

Tradisjonell sykling kan være for utfordrende for en person med SM. Imidlertid kan den modifiserte sykkelen, som den tilbakestillte sykkelen, være nyttig. Du vil fortsatt spille som en tradisjonell sykkel, men du trenger ikke å bekymre deg for «8217; balanse og koordinering fordi sykkelen er stoppet.

Sport

Sportsaktiviteter fremmer L’balanse, koordinering og styrke. Noen av disse aktivitetene inkluderer:

 • Basketball
 • håndball
 • golf
 • tennis
 • hesteridning

Mange av disse aktivitetene kan endres for en person med SM. I tillegg til fysiske fordeler, kan praktisere en favoritt sport være gunstig for din mentale helse.

Ting å huske på under L’treningsøkt

Hvis du ikke klarer å holde tonehøyd fysisk med behovene til en 20 eller 30 minutters treningsrutine, kan du dele den. Fem minutters treningsperioder kan være like gunstige for helse.