9 uventede bruksområder for honning

Beskrivelse

Når du har sår hals eller hoste, er honning en av de beste og smakfulle salver som naturen har å tilby.

Den første biavlekordet dateres tilbake til 2400 a.C., Kairo. For årtusener, kulturer rundt om i verden, inkludert egypterne, ble grekerne, romerne og kineserne, forelsket i det søte stoffet. Alle disse kulturene brukte det både i medisin og på kjøkkenet.

Honning er vanlig brukt som søtningsmiddel. Den består av 70-80% sukker; Resten er vann, mineraler og proteiner. Det brukes også til å lindre allergier. Men kjære har mange andre bruksområder. Overraskende, mange av de forholdene som honning er vant til å behandle, er mye mer alvorlige enn den enkle ondt i halsen.

1. Brenner

Honning har blitt brukt som en balsam for å behandle brenner og forhindre infeksjoner i tusenvis av år, ifølge Mayo Clinic. Resultatene viser også at honning kan redusere brennhelingstider.

Dette studere sammenlignet honning med en dressing på D’sølv for brannsår og funnet at honning gjør sterile sår på kort tid, forbedrer helbredelsen og etterlater ingen arr som L’annen behandling.

2. Hukommelse

Noen sier at honning kan forbedre minnet både kort og lang sikt, spesielt i menopausale og postmenopausale kvinner. I en studie, Postmenopausale kvinner som har mottatt behandlinger med Tulang Honey i flere uker, har sett en forbedring i deres umiddelbare minne så mye som kvinnene som den hormonelle terapien med østrogen og progestini ble administrert.

3. Herpes

Forskning utført i Dubai viser at honning er en effektiv aktuell behandling for både muntlige og genital herpes. Honning kan kurere lesjoner av G’herpes med veldig hastighet av salver du finner i apoteket og er enda mer effektivt for å redusere kløe.

4. diabetes

Honning har en lavere glykemisk indeks enn sukker, noe som betyr at det ikke vil øke blodsukkernivået som det vil gjøre det. Honning har også en søtere smak av sukker og kan hjelpe deg med å bruke mindre søtningsmiddel på matvarer. Dette gjør Honey A’bedre sukkeralternativ. I en studie fant forskerne at for å bytte honning med rent sukker er en effektiv måte å holde blodsukkernivået konstant.

Del på Pinterest

5. Kreft

Honning feires for sine antioksidantegenskaper, som induserer mange å lure på om det kan bidra til å forebygge eller behandle kreft. En studie av 2011 fra # 8217; Iran undersøkte hvordan honning påvirker nyrecellekarsinom, en type nyrekreft. Forskere har oppdaget at honning er effektiv i å stoppe multiplikasjonen av kreftceller og konkludert med at det fortjener ytterligere studier som en behandling mot kreft.

6. Hemorroider

Hemorroider forårsaker kløe og smerte Alle’anus, så vel som blod i avføringen. De er aldri morsomme. Hvis du er ute etter et hjem middel, kan kjære være bra. Et pilotstudio som brukte en blanding av honning, oliven og voks d’bi som aktuell behandling har detektert at blandingen betydelig redusert smerte og kløe, så vel som blødning.

7. Sår og magesår

Honning har blitt brukt til å medisere sår i århundrer, men det fungerer bedre enn geler og pakker? Forskning er blandet, men absolutt ikke mot honning. De Mayo Clinic sier at honning kan sterilisere sår og fremme helbredelse, samt redusere smerte, L’lukt og størrelsen på såret. Det kan også behandle antibiotikaresikatte bakterier og langsiktige sår og sår etter kirurgi og brenner.

Andre forskere er enige om at det kan være effektivt, eller enda høyere, til andre medisiner for sår, men alt avhenger av såret. For dype kutt og sår, kan det forsinke helbredelsestiden. Du bør bare bruke honning etter å ha sett en lege.

8. Fruktbarhet

Honning har blitt rost for potensialet for å øke fruktbarheten både hos menn og kvinner, men testene er kontrasterende. To separate studier som bruker rotter, utført i Nigeria i 2013, gir svært forskjellige resultater. Samtidig som en viste den honningen øker antall spermatozoer av menn, l’andre har vist at for mye honning kan ha en negativ effekt på fruktbarhet av rotter. Videre forskning er nødvendig.

9. Psoriasis

Psoriasis er en betingelse for vanlig hud som forårsaker rødhet, blærer, kløe og til og med skader. Det blir vanligvis behandlet med aktuelle kremer som inneholder kortikosteroider eller vitamin D, men honning kan være mer effektiv. Denne studien bruker en gang en blanding av honning, oliven og voks d’bier, oppdager at de fleste psoriasis deltakere har opplevd en reduksjon av rødhet, peeling og kløe.

L & # 8217;

Honning kan ha noen overraskende bruksområder. Med en lav glykemisk indeks er det en god sukker erstatning og kan hjelpe deg med å overvåke blodsukkeret. Men hvis du vil bruke den fra det medisinske synspunktet, hvordan du bruker det lokalt på sår og irritert hud, sørg for at du snakker med legen din.