9 tips for å håndtere lange opphold på sykehuset

Del på Pinterest

Å leve med kronisk sykdom kan være komplisert, uforutsigbar og fysisk og følelsesmessig utfordrende. Legg til et lengre opphold på sykehuset for en forverring, komplikasjoner eller kirurgiske inngrep, og du kan være på slutten av din ånd.

Som en kriger av Crohns sykdom og medisinstudenten i det fjerde året var jeg både pasienten og den medisinske profesjonelle.

Her er noen forslag til å møte problemet jeg har samlet inn underveis:

1. Hold kontakten med omverdenen

Tilbringe tid med dine kjære forstyrrer dagen, så mye latter og distraherer fra smerte og stress på et sykehusopphold.

Våre kjære føler ofte maktesløse når vi er syke og spør hva de kan gjøre for å hjelpe. Vær ærlig og la deg male neglene dine eller ta deg et tilberedt måltid hjemme eller en fargebok for voksne.

Når besøkende i person er utenfor grenser, er våre kjære bare en videochat unna. Vi kan ikke klemme dem, men vi kan fortsatt le på telefonen, spille virtuelle spill og vise vår kjærlighet.

2. Spør om å bringe maten din

Du følger et spesielt kosthold eller hater sykehusmat? De fleste sykehusplanene tillater pasienter å bevare mat merket i næringsrommet.

Med mindre du er NPO (i den forstand at du ikke kan ta noe i munnen) eller følge et spesielt kosthold foreskrevet av # 8217; sykehuset, kan du vanligvis ta med maten din.

Personlig følger jeg en blanding mellom det spesifikke dietten til karbohydrater og Paleo-dietten for å helbrede min Crohn-sykdom, og jeg foretrekker ikke å spise mat av sykehuset. Jeg ber min familie om å levere kjøleskapet gresskarsuppe, enkel kylling, Tacchino kjøttbollerog alle andre favoritt kokes jeg føler.

3. Dra nytte av Healing Arts Services

Som medisinsk student spør jeg alltid pasientene mine om de vil ha nytte av en av de helbredende kunstene som er tilgjengelige, for eksempel kurativ berøring, reiki, musikkterapi, # 8217; terapi kunst og kjæledyrterapi.

Terapi hunder er de mest populære og bringer så mye glede. Hvis du er interessert i helbredende kunst, snakk med ditt medisinske team.

4. Føl deg som hjemme

Ingenting får meg til å føle en tålmodig som bærer et sykehusskjorter. Hvis du kan, bruk en komfortabel pyjamas, en sweatshirt og undertøy.

Knappede pyjamas skjorter og brede T-skjorter gir enkel tilgang til phlebum og porten. Alternativt kan du bære sykehuset over og buksene dine eller skrubbe av bunnsykehuset.

Også forberede dine tøfler. Hold dem i nærheten av sengen din slik at du kan sette dem raskt og holde sokkene rene og vekk fra det skitne gulvet på sykehuset.

Du kan også ta med tepper, sengetøy og puter. Et varmt hårete teppe og puten min trøster alltid meg og kan belyse et kjedelig rom D’hvitt sykehus.

5. Ta med toalettsaker

Jeg vet at når jeg er syk eller reise, og jeg ikke har min favoritt ansikt eller fuktighetsgivende krem, er huden min skitten.

L’sykehuset gir alle basene, men ta det hjemmefra vil få deg til å føle deg mer selv.

Jeg anbefaler å ta med en pose med disse objektene:

 • deodorant
 • såpe
 • Vask ansiktet
 • fuktighetsgivende
 • tannbørste
 • tannkrem
 • sjampo
 • balsam
 • tørr sjampo

Alle sykehusplanene skal ha dusjer. Hvis du føler det, be deg om å ta en dusj. L’varmt vann og # 8217; varm luft skal få deg til å føle deg friskere og human. Og ikke glem dusjen din!

6. Still spørsmål og stemme til dine bekymringer

Under skiftene, sørg for at legene dine og sykepleiere forklarer medisinsk sjargong i tilgjengelige vilkår.

Hvis du har et spørsmål, snakker du (eller du kan ikke spørre til neste dag).

Pass på at du bruker den medisinske studenten hvis CE N’er en i laget. Studenten er ofte en stor ressurs som har tid til å sitte og forklare tilstanden din, eventuelle prosedyrer og behandlingsplanen.

Hvis du ikke er fornøyd med din omsorg, snakker det. Selv om noe enkelt som en IV-side plager deg, fortell deg noe.

Jeg husker å ha en phlebo plassert på siden av håndleddet som skadet hver gang jeg flyttet. Dette var den andre venen vi prøvde, og jeg ønsket ikke å forstyrre sykepleieren som fikk meg til å angripe en tredje gang. Drikket irritert meg så lenge at jeg til slutt spurte sykepleieren om å flytte den til et annet nettsted.

Når noe irriterer deg og påvirker kvaliteten på livet ditt, snakker det. Jeg burde ha gjort det før.

7. Nyt det beste du kan

Kjedsomhet og tretthet er to vanlige klager på sykehuset. Med hyppige vitale tegn, blodprøver tidlig om morgenen og støyende naboer, kan du ikke hvile mye.

Ta med din bærbare datamaskin, telefon og lader, slik at du kan tilbringe tid bedre. Du kan bli overrasket over aktivitetene du kan gjøre fra rommet ditt D’Sykehus:

 • Se de nyeste Netflix suksessene.
 • Gjennomgå favorittfilmene dine.
 • Last ned A’meditasjonsapp.
 • Dagbok av din erfaring.
 • Les en bok.
 • Lær å strikke.
 • Lån videospill og filmer fra # 8217; sykehus, hvis tilgjengelig.
 • Dekorer rommet ditt med din kunst, anskaffet postkort og bilder.
 • Chat med romkameraten din.

Hvis du kan, lage litt & # 8216; bevegelse hver dag. Gjøre turer på gulvet; Spør din sykepleier hvis C’Det er en hage for pasienter eller andre vakre områder å besøke; eller ta litt & # 8216; Sunny Out hvis det er varmt.

8. Søk etter støtte fra andre med samme tilstand

Våre familier og intime venner prøver å forstå hva vi passerer, men de kan egentlig ikke få det uten levende opplevelse.

Se etter andre som sameksisterer med tilstanden din, kan hjelpe deg med å minne deg på at du ikke er alene i denne reisen.

Jeg fant ut at de elektroniske samfunnene fremmer ektheten og positiviteten resonerer mer med meg. Jeg bruker personlig Instagram, de Crohn Foundation’S & Coolittog # 8217; IBD Healthline app for å snakke med andre som går gjennom mange av de samme vanskelighetene.

9. Snakk med en konsulent

Følelsene løper sterke på sykehuset. Det er godt å føle seg trist, gråt og være sint. Ofte er mange tårer nok til å komme seg tilbake til veibanen.

Men hvis du virkelig sliter, bør du ikke lide alene.

Depresjon og # 8217; angst er vanlig hos personer som bor med kroniske sykdommer, og noen ganger kan stoffet hjelpe.

Behandlingen av det daglige ordet er ofte tilgjengelig på sykehuset. Ikke skam deg på at psykiatrykket deltar i din omsorg. Jeg er en ekstra ressurs for å hjelpe deg med å forlate sykehuset i en fantastisk helbredende tur.

Bunnlinjen

Hvis du bor med en tilstand som tvinger deg til å bruke mer enn din rette andel på sykehuset, vet du at du ikke er alene. Selv om det kan virke uendelig, gjør det du kan for å føle deg rolig og ta vare på din mentale helse kan få det til å se ut som en liten og mer tolerabel.

Jamie Horrigan er en fjerde års medisin student noen uker fra’start av sin spesialisering i internmedisin. Er en’lidenskapelig tilhenger av Crohns sykdom og virkelig tror på kraften i ernæring og livsstil. Når du ikke bryr deg om pasienter på sykehuset, kan du finne den på kjøkkenet. For noen fantastiske glutenfrie oppskrifter, Paleo, AIP og SCD, råd om livsstil og holde tritt med reisen, sørg for at du følger den blogg, Instagram, Pinterest, Facebook Og Twitter.