9 tips for eldre å holde seg frisk

Uansett din alder, er det viktig å ta vare på kroppen din og forhindre sykdommer.

Men hvis du har 65 år eller mer, kan noe så enkelt som influensa eller forkjølelse, gå videre og føre til komplikasjoner. Dette inkluderer sekundære infeksjoner som lungebetennelse, bronkitt, A’Ear eller A’Sinus infeksjon. Hvis du lider av en kronisk tilstand som astma eller diabetes, kan en respiratorisk sykdom bli verre.

Av denne grunn er det viktig å gjøre sunne valg for å styrke immunforsvaret og redusere sannsynligheten for sykdommer.

Følg disse ni forslagene for å holde seg i god helse hele året.

1. Det blir aktivt

L’fysisk aktivitet er en Immunsystem repeater. Jo mer du beveger deg, desto mer er kroppen din i stand til å bekjempe betennelse og infeksjoner.

L’Aktiviteten til hvilken del må ikke være slitsomt. Selv lav effektøvelser er effektive.

Du kan vurdere å sykle, gå, svømme eller gjøre lavpåvirkning aerobic. Hvis du er i stand til å gjøre det, utøves ved moderat intensitet i ca 20-30 minutter om dagen for å nå den totale anbefalte av 150 minutter i uken. Også styrker musklene ved å løfte vekter eller gjøre yoga.

Rediger treningsrutinen for å finne det som gjør at du føler deg bedre.

2. Antar kosttilskudd om nødvendig

Noen kosttilskudd bidrar til å støtte et sunt immunsystem. Før du tar et supplement, spør du alltid legen din om du er sikker, spesielt hvis du tar reseptbelagte legemidler. Noen kosttilskudd som kan anbefales inkluderer kalsium, vitamin D, vitamin B6 eller vitamin B12.

Ta kosttilskudd eller multivitamin som angitt for å styrke immunforsvaret ditt.

3. Spis et sunt kosthold

Dietter rik på frukt, grønnsaker og magert kjøtt gir også et løft til immunforsvaret og beskytter mot virus og skadelige bakterier som forårsaker sykdommer. Frukt og grønnsaker er en god kilde til antioksidanter. Antioksidanter beskytter celler mot skade og holder kroppen sunn.

Du bør også begrense forbruket av sukkerholdige og fete matvarer, noe som kan utløse kroppen betennelse og senke immunforsvaret ditt.

Også begrenset alkoholinntaket. Spør legen din om de sikre mengdene alkohol å drikke per dag eller uke.

4. Vask hendene ofte

Vaskehender regelmessig er en annen flott måte å holde seg frisk over hele året. Virus kan Lev på overflater opptil 24 timer. Du kan bli syk hvis du berører en virusbelagt overflate og forurenser hendene dine, og rør deretter ansiktet ditt.

Vask hendene ofte med varmt vann og såpe og i minst 20 sekunder. Unngå å berøre nese, ansikt og munn med hender.

Du kan også beskytte deg med et desinfeksjonsmiddel for antibakterielle hender når du ikke klarer å vaske hendene dine. Også, ofte desinfisere overflatene rundt huset og arbeidsstasjonen.

5. Lær å håndtere stress

Kronisk stress øker produksjonen av kroppen din Dell’kortisol stresshormon. For kortisol kan forstyrre forskjellige kroppsfunksjoner, inkludert immunsystemet.

For å redusere stress, øk den fysiske aktiviteten, veldig sove, etablere rimelige forventninger til deg selv og utforske avslappende og hyggelige aktiviteter.

6. Overflod hviler

Ikke bare kan sove kan redusere stressnivået ditt, men søvn er måten kroppen din reparerer. Av denne grunn kan tilstrekkelig søvn føre til et sterkere immunsystem, noe som gjør det lettere for kroppens kamp virus.

Søvn er også viktig når du blir eldre fordi den kan forbedre minnet og konsentrasjonen. Prøv å sove minst syv og en halv til ni timer om natten.

Hvis du har problemer med å sove, snakk med legen din for å finne den underliggende årsaken. Årsakene til’søvnløshet kan inkludere inaktivitet i løpet av dagen og for mye koffein. Eller det kan være et tegn på en medisinsk tilstand som L’natt apné eller rastløs ben syndrom.

7. Vedta tiltak for å forhindre infeksjoner

Å få årlige vaksinasjoner er en annen måte å holde seg frisk i løpet av alt «8217; år. Hvis du er 65 og mer, snakk med legen din for å få en høy dosering eller adjuvans influensavaksine.

Fluenesesongen er mellom oktober og kan i USA. Det tar omtrent to uker, slik at vaksinen er effektiv og reduserer risikoen for innflytelse 40 prosent 60 Når vaksinestammene samsvarer med sirkulerende stammer.

Viruset til’influensa endres hvert år, så du bør gjøre vaksinen hvert år. Du kan også snakke med legen din for å få pneumokokiske vaksiner for å beskytte deg mot lungebetennelse og meningitt.

8. Program årlige medisinske undersøkelser

Også programmering en årlig sjekk kan holde deg i god helse. Snakker alltid med legen din hvis du er i tvil om helsen din.

Betingelser som diabetes og L’hypertensjon kan gå ubemerket. Vanlige fysiske eksamener vil tillate legen å straks diagnostisere noen problemer. Å skaffe for tidlig behandling kan forhindre langsiktige komplikasjoner.

Også, hvis du har symptomer på kulde eller innflytelse, kontakt legen din umiddelbart. Viruset Dell’påvirkning kan føre til komplikasjoner hos voksne over 65 år. Immunsystemet svekkes med alderen, noe som gjør det vanskeligere å bekjempe viruset.

Hvis du ser en lege innen de første 48 timene av influensasymptomer, kan det foreskrive en antiviral for å redusere alvorlighetsgraden og varigheten av symptomene.

9. Unngå kontakt med syke mennesker

En annen måte å beskytte deg selv hele året er å unngå å være nær syke mennesker. Dette er lettere å si enn å gjøre. Men hvis C’Det er en ideal i ditt område, begrenser kontakt med folk som ikke føler seg bra og unngår overfylte områder til forholdene forbedres.

Hvis du må gå ut, beskytt deg selv ved å ha på seg en maske. Hvis du tar vare på noen med L’det bærer en maske og hansker og vasker hendene dine ofte.

L & # 8217;

L’påvirkning og andre virus kan være farlige når du blir eldre. Du kan ikke forhindre alle sykdommer, men vedta en proaktiv tilnærming kan styrke immunforsvaret ditt.

Et sterkt immunsystem kan holde deg sunnere og gjøre deg mindre utsatt for sykdommer gjennom hele året.