9 ting du aldri bør fortelle noen med ulcerøs kolitt

Å leve med ulcerøs kolitt (UC) er ikke lett. Og hvis du har denne kroniske sykdommen, vet du at det å snakke med det med venner og familie kan føre til pinlige samtaler og noen ganger pinlig.

Vi spurte folk som lever med UC for å dele de mest irriterende eller irriterende tingene som folk som kjenner de, fortalte deres tilstand. Her er et eksempel på hva de menneskene har sagt og hva de kunne ha sagt i stedet.

L’UC påvirker alle på forskjellige måter. Fortell din venn som ikke virker syk, kan få henne til å føle seg som å forlate sin sykdom. Men spør hvordan de viser oss.

Å ha UC er ingenting som å ha en magesmerter. UC er en kronisk langsiktig sykdom. Av denne grunn vil symptomene og forverringene ikke passere eller slutte (uansett hvor mange bananer spiser).

Selv om den nøyaktige årsaken til # 8217; UC ikke er et notat, er det ikke noe som sprer seg fra en person til den andre. UC oppstår når belegget av tykktarmen og rektusen er betent. Dette forårsaker magesmerter, blodige avfører og diaré.

Cu er noen ganger forvirret for Crohns sykdom, syndromet til’irritabel tarm eller intestinal inflammatorisk sykdom, men disse er alle forskjellige lidelser. Gjør din forskning på # 8217; uc vil hjelpe deg med å få informasjon om vennens tilstand.

Ta en matbit er lettere å si enn å gjøre for noen med UC. Selv om du kanskje tror at den inviterer din venn til lunsj, er en fin gest, kan ende opp med å forårsake mer stress. Spør hva, hvor og når vennen din vil gjerne møte ham.

Selv om vennen din i går viste ingen tegn eller eksterne symptomer, kunne det bli blokkert i sengen i dag. Og selv om du kanskje ikke kan gi noen lettelse til din venn, vil de sette pris på å vite at du er der for dem.

Vekttapet relatert til Cu blir ofte utløst av alvorlig rehabilitering. Din venn kan håndtere tap av appetitt eller kan frykte at å spise en viss mat kan gjøre symptomene verre. I de mest alvorlige tilfellene kan dette føre til underernæring. Poenget er at deres vekttap kunne være koblet til deres lidelse og ikke til noe de vil fremheve.

Bilturer, med fly og enhver annen type tur kan være utfordrende for noen med UC. Vær en solidaritets venn og vet alltid hvor det nærmeste badet er.

Planlegging på forhånd er grunnleggende. Hvis du drar til en biltur, vet du de eksakte stedene i gropen stoppet. Hvis du reiser med fly, finn porten og toaletter på flyplassen på forhånd. Selv om det kan gjøre turen litt og # 8216; lengre, vil det også gjøre tid med vennen din godt brukt.

Det er ingen magisk diett for UC. Finn ut hva som kan og hva som ikke kan spise en person med CU er en periode med forsøk og feil. Likevel, en mat og # 8220; Safe & # 8221; Det kan muligens utløse en brann. Generelt er det best å unngå å snakke med vaner, matpreferanser eller vennens diett. Hvis de vil snakke om mat, vil de heve det.

Sammenligningen av enhver lidelse, sykdom eller tilstand med en annen er ikke nyttig for alle. Husk at UC er en unik lidelse.

Det er deg eller en elsket som har å gjøre med UC L & # 8217? Komme i kontakt med Healthline Facebook Community.