9 tegn og symptomer på irritabel tarm (IBS)

Syndromet til’irritabel tarm (IBS) påvirker mellom 6% og 18% av mennesker rundt om i verden.

Denne tilstanden innebærer endringer i frekvensen eller i vei for avføring og forårsaker smerte i underlivet.

Diett, stress, dårlig søvn og endringer i bakterier i # 8217; tarmen kan utløse symptomer.

Imidlertid er utløsende faktorer forskjellige for hver person, så det er vanskelig å bestemme spesifikke matvarer eller stressfaktorer som folk med denne lidelsen skal unngå.

Denne artikkelen forklarer de vanligste symptomene på IBS og hva du skal gjøre hvis du mistenker å ha det.

1. Smerte og kramper

Abdominal smerte er det vanligste symptomet og nøkkelfaktoren i diagnose.

Normalt jobber tarmene og hjernen din sammen for å kontrollere fordøyelsen. Dette skjer gjennom hormoner, nerver og signaler utgitt av gode bakterier som bor i # 8217; tarmene.

I LM er disse samarbeidsskiltene forvrengt, noe som forårsaker en ukontrollert og smertefull innsats på musklene i fordøyelseskanalen.

Denne smerten manifesterer seg vanligvis i underdelen i underlivet eller i hele magen, men det er mindre sannsynlig å være bare i den øvre delen av Abdomen. Smerte blir vanligvis dempet etter at du har en intestinal bevegelse.

Diettendringer, for eksempel et lavt fodmap diett, kan forbedre smerte og andre symptomer.

Andre behandlinger inkluderer tarmavslappende midler som peppermynteolje, atferdsmessig kognitiv terapi og hypnoterapi.

For smerte som ikke reagerer på disse endringene, kan en gastroenterolog hjelpe deg med å finne en medisin som spesifikt testet for å lindre IBS-smerte.

Sammendrag: Det vanligste symptomet på IBS er den nedre magesmerter som er mindre alvorlig etter en tarmbevegelse. Diett endringer, terapier for stress reduksjon og noen stoffer kan bidra til å redusere smerte.

2. Diaré

L’Overveiende IBS i diaré er en av de tre hovedtyper av forstyrrelser. Det treffer omtrent en tredjedel av pasientene med lm.

En studie på 200 voksne fant at folk med LM med dominerende diaré hadde i gjennomsnitt 12 intestinale bevegelser per uke; Doble voksne uten lm.

Den akselererte tarmbevegelsen i ski kan også forårsake et øyeblikkelig og plutselig behov for å ha en tarmbevegelse. Noen pasienter hevder at dette medfører dem stress, og til og med unngår noen sosiale situasjoner av frykt for å ha en plutselig episode av diaré.

Videre har feda i den overordnede typen ski i diaré en tendens til å være myk og vannaktig og kan inneholde slim.

Sammendrag: Ofte er de myke avføringene vanlige i # 8217; IBS og jeg er et symptom på’dominerende IBS i diaré. Feces kan også inneholde slim.

3. Forstoppelse

Selv om han virker motstridende, kan IBS forårsake forstoppelse og diaré.

L’Overveiende IBS i diaré er den vanligste typen, som påvirker 50% av personer med IBS.

En kompromittert kommunikasjon mellom hjernen og tarmene kan akselerere eller redusere den normale transittiden for avføringen. Når transittiden er redusert, absorberer tarmen mer vann fra avføringen, og det blir vanskelig å utvise.

Forstoppelse er definert som å ha mindre enn tre tarmbevegelser per uke.

Forstoppelse & # 8220; Funksjonell & # 8221; Det er en kronisk forstoppelse som ikke er forårsaket av en annen lidelse. Det er ikke relatert til LM og er svært vanlig. Funksjonell forstoppelse er forskjellig fra LM som generelt er det ikke smertefullt.

Tvert imot inkluderer forstoppelse i LM magesmerter som reduseres med tarmbevegelser.

Ofte forårsaker forstoppelse i LM en følelse av ufullstendige tarmbevegelser. Dette forårsaker en ubrukelig innsats.

Sammen med de vanlige behandlingene for IBS, kan de også hjelpe L’Trening, drikke mer vann, spise oppløselige fibre, ta probiotika og bruke avføringsmidler i begrenset grad.

Sammendrag: Forstoppelse er svært vanlig. Imidlertid forbedrer magesmerter etter tarmbevegelser og følelsen av ufullstendige tarmbevegelser etter intestinale bevegelser er tegn på ski.

4. Alternativ forstoppelse og diaré

Forstoppelse og kombinert eller vekslende diaré påvirker ca 20% av pasientene med LM.

Diaré og forstoppelse i # 8217; IBS kan forårsake kronisk og tilbakevendende magesmerter. Smerter er det viktigste symptomet som endringer i tarmbevegelser ikke er relatert til kostholdet eller vanlige milde infeksjoner.

Denne typen lm har en tendens til å være mer alvorlig enn de andre med hyppigere og intense symptomer.

IBS-symptomer med diaré og forstoppelse varierer enda mer fra person til person. Derfor krever denne tilstanden en individualisert terapeutisk tilnærming i stedet for anbefalinger & # 8220; General & # 8221;.

Sammendrag: Omtrent 20% av pasientene med LM-eksperimenter vekslende perioder med diaré og forstoppelse. I hver fase har de smerte som er lettet med en intestinal bevegelse.

5. Endringer i tarmbevegelser

Stolene som beveger seg sakte gjennom tarmen, dehydrerer ofte når tarmen absorberer vannet;. I sin tur skaper dette harde avføring, som kan forverre symptomene på forstoppelse.

Den raske bevegelsen av avføringen gjennom tarmen gir liten tid til absorpsjon av vann og forårsaker myke avføring, som er et karakteristisk for diaré.

LM kan også forårsake opphopning av slim i avføringen, som vanligvis ikke er relatert til andre årsaker til forstoppelse.

Blod i avføringen kan være et tegn på A’annen potensielt alvorlig medisinsk tilstand, og du bør konsultere legen din. Blodet i avføringen kan virke rødt, men det virker ofte veldig mørkt eller svart med en måltekstur.

Sammendrag: Ski påvirker varigheten av avføringen i nr. 8217; tarmen. Dette endrer mengden vann i avføringen, som kan gjøre dem myke og vandige eller harde og tørkede.

6. Gass og hevelse

Den kompromitterte fordøyelsen i # 8217; IBS forårsaker produksjon av mer gass i # 8217; tarmene. Dette kan forårsake hevelse, som er irriterende.

Mange mennesker med lm identifiserer hevelse som en av de mest vedvarende og irriterende symptomene på lidelsen.

I et studio på 337 pasienter med IBS, L’83% rapportert hevelse og kramper. Begge symptomene var mer vanlige hos kvinner og # 8217; overveiende IBS i forstoppelse eller med diaré og forstoppelse.

Unngå laktose og andre fodmaps kan bidra til å redusere hevelse.

Sammendrag: Gass og hevelse er noen av de vanligste og frustrerende symptomene på IBS. Følg en lav fodmap diett kan bidra til å redusere hevelse.

7. Matintoleranse

Opptil 70% av personer med LM rapporterer at noen spesielle matvarer forårsaker symptomer.

To tredjedeler av plmen unngår aktivt visse matvarer. Noen ganger utelukker disse menneskene ulike matvarer fra kostholdet deres.

Det er ikke klart hvorfor disse matvarene aktiverer symptomene. Disse matintoleransen er ikke allergier og utløser matvarer forårsaker ikke målbare forskjeller i fordøyelsen.

Selv om Aktivator mat er forskjellig for alle, blant de vanligste er det matvarer som produserer gass, som fodmap, samt laktose og gluten.

Sammendrag: Mange mennesker med LM rapporterer spesifikke aktivator matvarer. Noen vanlige utløsere inkluderer fodmap og stimulerende, for eksempel koffein.

8. Tretthet og vanskeligheter med å sove

Mer enn halvparten av PLM rapporterer tretthet.

I en studie rapporterte 160 voksne diagnostisert med LM en lav energi som begrenset fysisk innsats for å jobbe, fritid og sosiale interaksjoner.

En annen 85 voksenundersøkelse har fastslått at tretthetens tyngdekraft kan forventes basert på # 8217; symptomintensiteten.

LM er også koblet til # 8217; søvnløshet, som inkluderer søvnforstyrrelser, våkner ofte og føles tretthet om morgenen.

I en studie av 112 voksne med LM rapporterte 13% en dårlig søvnkvalitet.

Et annet studio på 50 menn og kvinner fant at de med lm sov om en’nå mer, selv om de om morgenen følte de mindre ristet enn de uten LM.

Det er interessant å merke seg at dårlig søvn forutsier gastrointestinale symptomer mer seriøse neste dag.

Sammendrag: De med LM er mer slitne og rapporterer en mindre avslappende søvn enn de uten. Knappe kvalitet tretthet og søvn er også forbundet med mer alvorlige gastrointestinale symptomer.

9. Angst og depresjon

Også, LM er også koblet til # 8217; angst og depresjon.

Det er ikke klart hvis symptomene på LM er en «8217; uttrykk for mental stress eller hvis stresset som kommer fra samlivet med lm, rend folk mer utsatt for psykiske vanskeligheter.

I hvilken som helst ordre vises symptomene på’angst og fordøyelseskinnene forsterkes hverandre i en ond sirkel.

I et bredere studio på 94.000 menn og kvinner hadde folk med LM mer enn 50% sjanse for å ha en D & # 8217-forstyrrelse; angst og mer enn 70% av å ha en lidelse i’humør, som depresjon.

En annen studie sammenlignet nivåene av Hormon-kortisolens stresshormon i pasienter med og uten LM. Alle pasientene ble bedt om å snakke i offentligheten, og de med LM har opplevd større endringer i kortisol, noe som tyder på høyere nivåer av stress.

Også en annen studie har etablert at terapien for reduksjon av # 8217; angst reduserer stress og symptomer på LMS.

Sammendrag: IBS kan produsere en ond sirkel av fordøyelsessymptomer som øker angst og # 8217; angst som øker fordøyelsessymptomene. Behandler # 8217; angst kan bidra til å redusere andre symptomer.

Hva du bør gjøre hvis du tror du har en lm

Hvis du har IBS-symptomer som forstyrrer kvaliteten på livet ditt, kan du besøke legen din, som kan hjelpe deg med å diagnostisere IBS og utelukke andre lignende sykdommer.

Skiing er diagnostisert hvis pasienten hadde en tilbakevendende magesmerter i minst 6 måneder, kombinert med ukentlig smerte i 3 måneder, samt en kombinasjon av smerte lindret av intestinale bevegelser og endringer i frekvensen eller formen av tarmbevegelser.

Legen din kan lede deg til en gastroenterolog, en spesialist i fordøyelsessykdommer, som kan hjelpe deg med å identifisere utløsere og diskutere måter å administrere symptomene på.

Selv endringene i livsstil som et lavt fodmap diett, stressavlastning, mosjon, drikker mye vann og benk avføringsmidler kan hjelpe. Det er interessant å merke seg at et lavt fodmap diett er en av de mest pålitelige livsstilsendringene for å lindre symptomene.

Identifiser andre utløsermatvarer kan være vanskelig, siden de er forskjellige for hver person. Å holde en dagbok av mat og ingredienser kan bidra til å identifisere utløsere.

Probiotiske kosttilskudd kan også redusere symptomene.

Unngå også fordøyelsesstimulerende midler, for eksempel koffein, alkohol og sukkerholdige drikker, kan redusere symptomene i noen mennesker.

Hvis symptomene dine ikke svarer på livsstilsendringer eller tellerbehandlinger, er det flere stoffer som har vist seg å hjelpe vanskelige tilfeller.

Hvis du tror du har en lm, vurder sjansen til å holde en matdagbok og symptomer. Så ta denne informasjonen til legen din for å diagnostisere og administrere tilstanden.

Les l’element på engelsk