9 spørsmål på piano d & # 039; handling for astma

1. Hvilke forslag du må identifisere astmaens utløsende faktorer?

Hold en dagbok med astma, kontroller toppstrømningsmålinger og gjennomgår testing for allergi, kan hjelpe deg med å identifisere utløsere.

En dagbok av Asthma-astmaet kan hjelpe deg med å holde oversikt over symptomene, så vel som hvor du er eller hva du leter etter når du føler symptomene. Dette kan hjelpe deg med å identifisere modellene og begrense de mulige utløsningsfaktorene.

Du kan også regelmessig måle toppstrøm og registrere målinger i dagboken til D ‘& # 8217; astma. Dette kan bidra til å identifisere utløsere som ikke forårsaker symptomer umiddelbart, men de krymper fortsatt luftveiene.

Endelig er allergener en utløsende faktor av Dell’vanlig astma, så spør legen din om blod eller hudeksamen for å identifisere potensielle allergener.

2. Hvordan vet jeg om jeg må endre medisinen min eller øke dosen?

Din astma anses å kontrollere hvis:

 • Symptomer mindre enn tre dager i uken oppstår
 • Du våkner om natten mindre enn tre ganger i måneden
 • USI L’kortsiktig avlastningsinhalator mindre enn tre ganger i uken
 • Dine symptomer forstyrrer ikke dine normale aktiviteter

Du må kanskje endre stoffet eller øke dosen hvis du opplever symptomer eller nattvakninger oftere. Også, hvis du trenger å bruke den kortsiktige avlastningsinhalatoren oftere, eller du har større problemer med å utføre dine normale aktiviteter, snakk med legen din for å endre behandlingen.

3. Hvordan kan jeg bli bedre forberedt på angrep på D & # 8217;?

Utvikle en D & # 8217-plan; astma med legen din, slik at du kan forberede og forhindre astmaangrep. Et piano d’handlingsdokumenter trinnene som skal utføres og når de skal ta dem for å hindre at den verste astmaen hindrer dem.

Generelt vil planen din liste:

 • Dine kjente utløsere
 • Dine stoffer for den vanlige astma
 • Symptomer eller toppstrømmålinger som indikerer at astmaet forverres
 • Slik endrer du frekvensen eller dosen av medisiner basert på symptomer eller toppstrømsmålinger
 • Når du ser etter presserende medisinsk behandling og hva du skal gjøre i en nødsituasjon

4. Hvilke symptomer betyr at jeg trenger nødhjelp?

Du bør søke nødhjelp hvis:

 • Du puster sterk og rask
 • Du er konstant panting
 • Du kan ikke snakke for hele setninger
 • Du må bruke brystmusklene til å puste
 • Legg merke til at leppene dine eller neglene blir blåaktige eller grå

Du bør også se etter nødhjelp hvis symptomene dine ikke forbedrer seg innen 15-20 minutter fra’bruk av kortvarig lettelse indre eller hvis de kommer raskt tilbake.

5. Hva er noen av de beste måtene å redusere frekvensen av angrep D’astma?

De beste måtene å forhindre astmaangrep inkluderer å unngå kjente utløsere og ansette medisiner for astma som foreskrevet.

Du bør også utvikle en D & # 8217 plan; astma med legen din hvis du ikke allerede gjør det. Denne planen spesifiserer medisiner, samt instruksjoner om hva du skal gjøre regelmessig, og når du har symptomer. Etter planen din kan du holde kontrollen l & hindre det fra verre.

6. Du har noen råd til å huske planen min D’handling når jeg reiser?

Hvis du har en smarttelefon, kan du ta bilder av din piano d’handling for astma. Det er også app for astmaen som du kan laste ned på telefonen din, slik at du kan dokumentere planen din D & # 8217;.

Del din plan D’handling med dine kjære og bevare kopier av planen hjemme, på jobb og i bilen.

7. Hvilke forslag du må overvåke symptomene mine og årsakene til astmaen?

Det beste rådet er å bruke en dagbok i astma og skrive den daglig. Du kan laste ned modeller for dagbøker på astma fra Internett, for eksempel dette.

Hvis du foretrekker å bruke smarttelefonen, kan du laste ned App for astma som hjelper deg med å holde oversikt over symptomer og utløse faktorer.

8. Med hvilken frekvens jeg må oppdatere planen min d’handling for astma?

Du bør gjennomgå planen din D’handling med legen din minst en gang på og oppdatere det om nødvendig. Du må også oppdatere det hver gang stoffene dine for astmaendringene.

Andre grunner til å oppdatere planen din inkluderer mulige eksacerbasjoner som fører til et besøk til beredskapsrommet eller hvis du oppdager en endring i din vanlige kontroll over astma.

9. Hva de forskjellige betyr «8220; soner & # 8221; i en plan D & # 8217;?

Det grønne området er hvor du vil være. Det betyr at du ikke har symptomer på astma, og du bør fortsette å bruke dine daglige regulatormedisiner foreskrevet av legen din.

Det gule området indikerer at du har mindre symptomer på moderat. Den røde sonen indikerer at du har alvorlige symptomer eller en forverring av astmaen.

I begge tilfeller bør du følge trinnene i planen din D & # 8217;. Hvis du er i det gule området, ring legen din. Hvis du er i det røde området, se etter presserende medisinsk behandling hvis symptomene dine ikke forbedres.

Dr. Cattamanchi er en lektor i medisin på San Francisco University of California (UCSF). Fullført spesialiseringskurset i internmedisin og trening i lunge og kritisk assistansepose på L’UCSF. Han utøver nå på Zuckerberg San Francisco General Hospital, hvor han tar vare på lunge og # 8217 konsulenttjenesten; medisinsk intensiv omsetningsenhet.