9 myter på depresjon

Få fakta om depresjon

Depresjon er en av hovedårsakene til sykdom i verden. Men mange feil myter og ideer fortsetter på den. Folk som lider av depresjon, står ofte overfor fordommer på grunn av stigmaet forbundet med psykiske lidelser. For å bekjempe denne fordommer og stigma, er det viktig å kjenne fakta om depresjon.

Oppdag noen av de vanlige myter og fordommer som omgir depresjon, så vel som realitetene i denne sykdommen.

& # 8220; depresjon er ikke en ekte sykdom & # 8221;

Mange tror feilaktig at depresjon er enkel tristhet eller til og med svakhet. Men i virkeligheten er depresjon en forstyrrelse av kompleks psykisk helse. Har sosial, psykologisk og organisk opprinnelse og kan behandles på ulike måter.

Hvis du tror du er i depresjon, ikke slett det som vanlig. Snakker i stedet med legen din. Kan hjelpe deg med å få den støtten du trenger for å administrere tilstanden din.

& # 8220; Antidepressiva bryr seg alltid om depresjon og nr. 8221;

Depresjon er behandlingsbar. Blant andre inngrep, kan legen foreskrive antidepressiva medisiner. Disse stoffene endrer hjernekjemien din. De kan bidra til å takle dypt rotte biologiske problemer som kan bidra til din tilstand.

Men for mange mennesker er antidepressivane alene ikke tilstrekkelig. Legen kan også anbefale psykoterapi eller Word Therapy. Kombinasjonen av narkotika med ordterapi er en vanlig behandlingsstrategi.

& # 8220; Du kan bare ta det ut ‘& # 8221;

Ingen velger å være deprimert. Noen mennesker tror feilaktig at det skjer når du tillater deg å sole deg i smerte eller tristhet. De tror kanskje at det kan behandles med positive tanker eller en holdningsendring.

Faktisk er depresjon ikke et tegn på selvmedlidenhet, svakhet eller latskap. Det er en medisinsk tilstand der kjemi, funksjon og hjernestruktur er negativt påvirket av miljø- eller biologiske faktorer. Hvis du mistenker å være, sikre en avtale med legen din.

Det skjer på grunn av en trist situasjon & # 8221;

Alle opplever triste tanker eller ulykke noen ganger. For eksempel kan du føle deg opprørt etter døden av en elsket eller enden av et forhold. Hendelser som disse kan øke risikoen for depresjon. Men depresjon er ikke alltid forårsaket av en negativ ulykke.

Depresjon kan forårsake uforklarlige perioder med fortvilelse, tristhet og sløvhet. Du kan også oppleve selvmordstrender. Disse episodene kan vare i lengre perioder. De kan oppstå alle’plutselig og uforklarlig, selv når ting i ditt liv synes å være bra.

& # 8220; Hvis foreldrene dine lider av depresjon, vil du også gjøre det & # 8221;

Hvis du har en historie med depresjon i familien din, er du mer sannsynlig å utvikle den alene, advarer Mayo Clinic. Men eksperter er ikke sikker på hvor viktig genetikk er å bestemme risikoen for depresjon. Bare fordi foreldrene dine eller andre familiemedlemmer har opplevd, betyr det ikke at du vil gjøre det også.

Det er lurt å være oppmerksom på din familiehistorie. Men prøv å ikke bekymre deg for mye om risikofaktorene du ikke kan sjekke. I stedet konsentrert om de faktorene du kan klare. For eksempel, unngå å misbruke alkohol eller rusmidler for å redusere risikoen for depresjon.

& # 8220; Antidepressiva vil endre personligheten din & # 8221;

Antidepressiva endrer hjernekjemien din. Dette kan virke skummelt. Du kan bekymre deg for å føle deg en helt annen person når du tar dem.

Det er nyttig å gjenkjenne at antidepressiva er designet for å forandre bare noen kjemikalier i hjernen. De kan bidra til å lindre symptomer på depresjon uten å endre din underliggende personlighet. Etter å ha tatt dem, begynner mange deprimerte folk å føle seg igjen hvis de var. Hvis du ikke liker hvordan du føler deg under antidepressivtinntaket, snakk med legen din om behandlingsalternativer.

& # 8220; Du må ta antidepressiva for alltid & # 8221;

Antidepressiva gir en «8217; langsiktig behandlingsalternativ for mange personer med depresjon. Men tidsperioden som vi anbefaler deg å ta dem, kan variere basert på alvorlighetsgraden av din tilstand og den foreskrevne behandlingsplanen.

Det kan ikke være nødvendig å ta antidepressiva for resten av livet. I mange tilfeller kan legen foreskrive psykoterapi sammen med narkotika. Denne terapien kan hjelpe deg med å lære nye måter å håndtere livsutfordringer og kan redusere behovet for narkotika over tid. I andre tilfeller, L’å ta antidepressiva i lengre perioder kan være det beste valget for deg.

& # 8220; depresjon treffer bare kvinner & # 8221;

På grunn av sosialt press føler mange menn ikke behagelig å diskutere sine følelser eller ber om hjelp. Som et resultat, tror noen feilaktig at depresjon er en sykdom som bare påvirker kvinner.

Det er bare falsk. Kvinner rapporterer mer vanlig symptomene på depresjon, men de kan også slå menn. Faktisk kan det ha alvorlige konsekvenser for menn. De er mer sannsynlig å begå selvmord i forhold til kvinner. Derfor er det så viktig å motta hjelp.

& # 8220; Snakker om det gjør det som forverrer ting & # 8221;

Det er en «8217; vanlig feil ide om at diskusjon av depresjon bare styrker destruktive følelser og holder deg fokusert på de negative opplevelsene i livet. Men for mange mennesker, vær alene med dine tanker er mye mer skadelig enn å eliminere dem.

Det kan være nyttig å snakke om dine følelser med en solidaritetslytter, pålitelig og ikke dømmende. Dine kjære kan være villige til å gi et inkluderende øre. Men i mange tilfeller er en sertifisert terapeut bedre rustet til å gi den støtten du trenger.

Bare fakta

Depresjon er en alvorlig sykdom som er pakket inn i mange feil ideer. Noen av disse mytene bidrar til stigma rundt depresjon, så vel som antidepressiva og terapi. Men gjenkjenne når du lider av depresjon og få hjelp er viktig.

Hvis du er diagnostisert med depresjon, kan legen din foreskrive en rekke behandlinger. For eksempel kan de anbefale en kombinasjon av:

  • dressing
  • Psykoterapi
  • Medisinske prosedyrer
  • Alternative terapier
  • Livsstilsendringer

Hvis du mistenker å lide av depresjon, ring legen din i dag for å gjøre en avtale. Spør dem mer om behandlingsalternativer.