9 mider på & # 039; hiv / aids

Ifølge den nyeste statistikken over sentre for sykdom, kontroll og forebygging, rundt 36.7 millioner mennesker sameksisterer med hiv med # 8217; Jorden rundt. Selv om det har vært mange fremskritt i ledelsen av HIV-viruset gjennom årene, er det dessverre fortsatt mye feilinformasjon om hva det betyr å leve med hiv.

Vi har kontaktet flere eksperter for å få sine meninger om hva som er de mest åpenbare feil ideene som folk i USA har på HIV / AIDS. Disse ekspertene håndterer mennesker, utdanner medisinske studenter og gir støtte til pasienter som står overfor sykdom. Her er de ni viktigste mytene og feil ideer som dem, og folk som bor sammen med HIV-viruset eller syndromet til & Syndrommet, fortsetter å kjempe:

Myte # 1: L’HIV er en dødsdom.

& # 8220; med tilstrekkelig behandling, nå forventer vi at folk med HIV lever et normalt liv & # 8221; sier Dr. Michael Horberg, nasjonal direktør for HIV / AIDS for Permanent Kaiser.

Siden 1996, med adventen av svært aktiv antiretroviral terapi, kan en person som lider av hiv med god tilgang til antiretroviral terapi (kunst) forvente å leve et normalt liv, så lenge du tar foreskrevne medisiner og legger til DOTT. Amesh A. Adalja, en medisinsk spesialisert på smittsomme sykdommer og seniorforsker på Johns Hopkins Center for helsevesenet. Han er også medlem av HIV-kommisjonen til byen Pittsburgh og den rådgivende gruppen av Pittsburgh uten hjelpemidler.

Myte # 2: Du kan forstå om noen har hiv / aids ser på det.

Hvis en person kontrakterer HIV-viruset, er symptomene i stor grad ubetydelige. En person med A’HIV-infeksjon kan vise symptomer som ligner på en hvilken som helst annen type infeksjon, som feber, tretthet eller generell ubehag. Også, første små symptomer varer vanligvis bare noen få uker.

Med den tidlige introduksjonen av antiretrovirale legemidler, kan HIV-viruset effektivt administreres. En person med HIV som mottar en antiretroviral behandling, er relativt sunn og er ikke forskjellig fra andre personer som har kroniske helsemessige forhold.

Stereotype symptomer som folk ofte knytter seg til alle «8217; HIV er faktisk symptomer på komplikasjoner som kan komme fra sykdommer eller komplikasjoner knyttet til hjelpemidler. Men med tilstrekkelig antiretroviral behandling og narkotika, vil disse symptomene ikke være tilstede i en person som er overbevist med hiv.

Myte N. 3: Heteroseksuelle mennesker trenger ikke å bekymre seg for HIV-infeksjonen.

Det er sant at HIV er mer utbredt hos menn som også har mannlige seksuelle partnere. Ung homofil og biseksuelle afrikanske amerikaner har høyere overføringshastigheter av hiv.

Vi vet at den høyeste risikogruppen er menn som har sex med menn / # 8221; sier Dr. Horberg. Denne gruppen representerer om 70 prosent av de nye HIV-tilfellene I USA, ifølge CDC.

Imidlertid representert heteroseksuelle 24 prosent av nye HIV-infeksjoner i 2016, Og omtrent to tredjedeler av disse var kvinner.

Mens prisene på afrikansk-amerikansk homofil og biseksuelle menn som bor hos HIV forblir relativt det samme i USA, reduserte de totale prisene på nye HIV-saker siden 2008 18 prosent. Diagnosen mellom heteroseksuelle individer generelt reduserte med 36% og blant alle kvinner på 16%.

Afroamerikanere driver en høyere risiko for overføring av overføringen av # 8217; HIV sammenlignet med enhver annen rase, uavhengig av deres seksuelle orientering. I henhold til CDC, HIVs diagnosefrekvens for svarte menn er nesten åtte ganger høyere enn den av hvite menn og enda høyere for svarte kvinner; Prisen er 16 ganger høyere i svarte kvinner sammenlignet med hvite kvinner og 5 ganger høyere enn Hispanic Women. Afroamerikanske kvinner kontrakt hiv a Høyere priser sammenlignet med enhver annen rase eller etnisitet. I 2015 var 59% av kvinnene som lider av HIV i USA, afrikansk amerikaner, mens 19% var Hispanic / Latin og 17% var hvite.

Myte # 4: HIV-positive mennesker kan ikke ha barn trygt.

Det viktigste enn en kvinne som lever med HIV, kan gjøre når du forbereder seg på graviditet, er å jobbe med legen din for å starte behandlingskunst så snart som mulig. Siden behandling for HIV utvikles så mye, hvis en kvinne tar på seg medisinen hver dag mot HIV som anbefalt av en helsepersonell under hele graviditeten (inkludert arbeidskraft og fødsel), og det fortsetter medisin for barnet ditt for 4-6 uker etter fødselen kan risikoen for å sende HIV til barnet være som Lav som 1% eller mindre.

Det er også måter å en mor som har hiv for å redusere risikoen for overføring i tilfelle den virale ladningen på # 8217; HIV er høyere enn den ønskede, hvordan man velger en keisersnitt eller L’kunstig amming med kunstig melk etter fødselen.

De negative HIV-kvinnene, men som prøver å bli gravid med en mannlig HIV-virusbærer, kan også kunne ta spesielle stoffer for å redusere risikoen for overføring både til dem og deres barn. For menn som har hiv og tar sine kunstmedikamenter, er risikoen for overføring praktisk talt null hvis viruladningen ikke er detekterbar.

Myte # 5: L’HIV bærer alltid alle’hjelpemidler.

L’HIV er infeksjonen som forårsaker hjelpemidler. Men dette betyr ikke at alle HIV-positive individer vil utvikle L’AIDS. L’AIDS er et underskuddssyndrom av immunsystemet som er resultatet av «HIV som fester immunforsvaret over tid og er forbundet med en svekket immunrespons og opportunistiske infeksjoner. L’AIDS forhindres av den for tidlig behandling av HIV-infeksjon.

Med dagens terapier kan HIV-infeksjonsnivåer styres og opprettholdes lavt, opprettholde et sunt immunsystem i lang tid og dermed forhindre opportunistiske infeksjoner og en diagnose av AIDS & # 8221; forklarer Dr. Richard Jimenez, professor i Folkehelsen på det Walden University.

Myte # 6: Med alle moderne behandlinger er HIV, HIV ikke et stort problem.

Selv om det har vært mange medisinske fremskritt i behandlingen av # 8217; HIV, kan viruset fortsatt føre til komplikasjoner, og risikoen for døden er fortsatt viktig for noen grupper av mennesker.

Risikoen for å kontrahere hiv og måten det påvirker en person varierer basert på alder, kjønn, seksualitet, livsstil og behandling. CDC har en fil Risikoreduksjonsverktøy som kan hjelpe en person å anslå sin individuelle risiko og vedta tiltak for å beskytte seg selv.

Myte # 7: Hvis jeg tar prep, trenger jeg ikke å bruke kondomet.

Prep (pre-eksponering profylakse) er et stoff som kan forhindre HIV-infeksjon på forhånd, hvis det tas daglig.

Ifølge Dr. Horberg, studie av 2015 Permanent Kaiser Han fulgte folket som brukte prep i to og et halvt år og fant at han hovedsakelig var effektiv for å hindre HIV-infeksjoner, selv i dette tilfellet hvis han hyret daglig. For tiden USAs forebyggende tjenester Task Force (USPSTF) anbefale at alle mennesker med høyeste risiko for HIV antar prepet.

Imidlertid beskytter det ikke mot andre sykdommer eller seksuelle overføringsinfeksjoner.

Det er tilrådelig å bruke prep i kombinasjon med sikrere seksuell praksis, siden vårt studio har også vist at i midten av deltakende pasienter har blitt diagnostisert med en «8217; seksuell overføring infeksjon etter 12 måneder & # 8221; Stater Dr. Horberg.

Myte # 8: De som er negative alle’HIV kan ha ubeskyttet samleie.

Hvis en person nylig har blitt diagnostisert med HIV, kan det ikke vises til en HIV-test opptil tre måneder senere.

Testene som tradisjonelt brukes til antistoffer, fungerer bare ved å oppdage tilstedeværelsen av antistoffer i kroppen som utvikler seg når den infiserte & # 8221; forklarer Dott. Gerald Schochetman, senior direktør for smittsomme sykdommer av Abbott Diagnostics. Avhengig av testen, positiviteten alle’HIV kunne oppdages etter noen uker eller opptil tre måneder etter mulig eksponering. Spør personen som tester på denne vindusperioden og test gjentatte ganger.

Personer bør gjøre en andre HIV-test tre måneder etter den første, for å bekrefte en negativ lesing. Hvis de har sex regelmessig, filen AIDS Foundation of San Francisco foreslår å teste hver tredje måned. Det er viktig for en person å diskutere ens seksuelle historie med partneren din og snakke med en helsepersonell for å sjekke om han og hans partner er gode kandidater for prepet.

Andre tester, kjent som HIV Combo-test, kan oppdage det første viruset.

Myte # 9: Hvis begge partnere har hiv, er det ikke grunn til kondom.

Studier har vist at en person som er samfunn med den vanlige antiretroviralterapien som reduserer viruset til ukonvittbare nivåer i blodet, ikke kan overføre hiv til en partner under kjønn. L’Nåværende lege samtykke er Che & # 8220; Undetektering = Untransmittable & # 8221;.

Imidlertid anbefaler CDC at selv om begge partene har hivs, bør de bruke kondom under hvert seksuelt møte. I noen tilfeller er det mulig å overføre en annen HIV-belastning til en partner, eller i noen sjeldne tilfeller som overfører en HIV-form som regnes som en «8220; superinfeksjon og # 8221; fra en stubbestandig til dagens rusmidler.

Risikoen for en HIV-superinfeksjon er ekstremt sjelden; CDC Estimater at risikoen er mellom L & 4 prosent.

Ta bort

Selv om det dessverre ikke er noen kur for hiv / aids, kan folk med hiv leve lenge og produktive liv med en tidlig diagnose og tilstrekkelig antiretroviral behandling.

Mens nåværende antiretrovirale terapier kan være svært effektive for å holde L’HIV på lave nivåer og forhindre at de replikerer og ødelegger immunforsvaret i lang tid, er det ingen kur for L’AIDS eller en vaksine mot L’HIV, viruset forårsaker AIDS & # 8221; forklarer Dr. Jimenez.

Samtidig er dagens tenkning at hvis en person kan opprettholde viral undertrykkelse, vil HIV ikke utvikle seg og vil derfor ikke ødelegge immunforsvaret. Det er data som støtter en litt redusert levetid for personer med viral undertrykkelse enn folk uten hiv.

Selv om antall nye tilfeller av HIV har stabilisert seg, i henhold til CDC, Det er fortsatt omtrent 50.000 nye tilfeller hvert år i USA.

Av bekymring, & # 8220; nye tilfeller av HIV er faktisk økt blant noen sårbare populasjoner, inkludert farge kvinner, unge menn som har sex med menn og befolkninger som er vanskelige å nå & # 8221; Ifølge Dr. Jimenez.

Hva betyr dette? L’HIV og L’AIDS er fortsatt de viktigste bekymringene for folkehelsen. Sårbare populasjoner bør kontaktes for tester og behandling. Til tross for fremdriften i testene og tilgjengeligheten av narkotika som prep, er det ikke på tide å senke vakten.

Sekund Sentre for sykdomskontroll og forebygging (Senter for forebygging og kontroll av sykdommer):

  • Over 1.2 millioner amerikanere har hiv l & # 8217.
  • Hvert år på 50.000 amerikanere er det diagnostisert med hiv mer.
  • L’AIDS, som er forårsaket av # 8217; HIV, dreper 14.000 amerikanere hvert år.