9 Husholdningsartikler for å eliminere flass naturlig

Flasset treffer opptil 50% av menneskene.

Tegnene til denne tilstanden er kløen og scaly hodebunnen, men kan også forårsake andre symptomer som oljeaktige flekker på hodebunnen og huden prikking.

Årsakene på bunnen av flasset inkluderer tørr hud, seborrheic dermatitt, følsomhet for hårprodukter og vekst av en bestemt type sopp som bor i hodebunnen.

Selv om det er mange benkprodukter som er utformet for å behandle flass, kan naturlige rettsmidler være like effektive.

Her er 9 enkle hjemmemedisiner for å eliminere flass naturlig.

1. Prøv l’# 8217; te treet

Del på Pinterest

Historisk sett har oljen til teetreet blitt brukt til å behandle lidelser som strekker seg fra psoriasis akne.

Har vist seg å ha kraftige antimikrobielle og antiinflammatoriske egenskaper, som kan bidra til å lindre flass symptomer.

Faktisk, ifølge en gjennomgang, er oljen til te-treet effektivt i å bekjempe den spesifikke soppstammen som kan forårsake både seborrheic dermatitt og flass.

Et annet 4-ukers studio undersøkte effekten av Melaleuca-oljen på flass som behandler 126 personer om dagen med en sjampo som inneholder 5% Meleuca eller en placeboolje.

På slutten av studien reduserte te-treetes olje alvorlighetsgraden av symptomene på 41% og forbedret rusenessen og kløen.

Merk at 8217; # 8217 olje; te tre kan forårsake irritasjon hos personer med sensitiv hud. Det er bedre fortynnet ved å legge til noen få dråper til en vektorolje som kokosnøttoljen før den påføres direkte på huden.

2. USA L’kokosnøttolje

Velkjent for sine flere helsemessige fordeler, blir kokosnøttoljen ofte brukt som en naturlig flass.

L’kokosnøttolje kan bidra til å forbedre hudhydrering og forhindre tørrhet, som kan forverres flass.

Et lite studio på 34 personer viste at kokosoljen var like effektiv som mineralolje i å forbedre huden hydrering.

Andre søk har etablert at 8217 kokosnøttolje kan bidra til å kurere eksem, en hudtilstand som kan bidra til flass.

Et studio sammenlignet effekten av # 8217; kokosnøttolje og # 8217; mineralolje på atopisk dermatitt, en type eksem karakterisert ved kløe og hevelse.

L’Anvendelse av kokosnøttolje på huden i åtte uker reduserte symptomene på 68%, sammenlignet med bare 38% i gruppen mineraloljer.

Selv L’kokosnøttolje og dets forbindelser har vist seg å ha antimikrobielle egenskaper i noen testede studier, selv om effektene på den spesifikke soppstammen fører til at flass har ennå ikke blitt undersøkt.

3. Påfør L’Aloe Vera

L’Aloe Vera er en type saftig som ofte legges til salver, kosmetikk og hudkrem.

Når det påføres huden, antas det at 8217; aloe vera hjelpemiddel for å behandle hudforhold som forbrenning, psoriasis og herpes.

Det kan også være nyttig i behandlingen av flass.

Ifølge en artikkel, antibakterielle og antifungal egenskaper av’aloe vera kan bidra til å beskytte mot flass.

På samme måte fastslår et testrørstudio at 8217; Aloe Vera var effektiv mot forskjellige sopparter og kunne bidra til å kontrollere soppinfeksjoner som forårsaker at håret faller på grunn av flass.

Testrørstudier fant også at L’Aloe Vera kan redusere betennelse, som kan lindre symptomene.

Til tross for disse lovende resultatene er det behov for ytterligere studier for å se hvordan L’Aloe Vera kan direkte påvirke flass.

4. Minimere stressnivået

Det antas at stress påvirker mange aspekter av helse og velvære. Det kan påvirke alt fra kroniske forhold til mental helse.

Selv om stresset selv ikke forårsaker flass, kan det forverre symptomene som tørrhet og kløe.

Hold høye nivåer av stress i lange perioder kan undertrykke aktiviteten til immunsystemet.

Et svekket immunsystem kan redusere kroppens evne til å bekjempe noen av soppinfeksjonene og hudforholdene som bidrar til flass.

Faktisk viste en studie av 82 personer med seborrheic dermatitt, en av de vanligste årsakene til flass, at de fleste av episodene av dermatitt ble foregått av en stressende livshendelse.

For å holde stressnivåene under kontroll, prøv noen stressreduksjonsteknikker, for eksempel meditasjon, yoga, dyp pusting eller # 8217; Aromaterapi.

5. Legg til l’Apple eddik til din rutine

L’Apple eddik har vært knyttet til en rekke helsemessige fordeler. Disse inkluderer å forbedre følsomheten for følsomheten for insulinet og økningen i vekttap.

Også apparatet eddik brukes ofte som et naturlig middel for å eliminere flass.

L’Syren av eddiket anses å bidra til å stimulere peeling av døde hudceller på hodebunnen.

Det sier også at L’eple cider eddik budsjetter hud pH for å redusere soppveksten og deretter motvirke flass.

Det er imidlertid ingen studier til støtte for disse utsagnene, og mange av fordelene med flasset Apple Cider eddik er basert på anekdotiske tester.

Så, test tube studier viser at eple cider eddik og dets forbindelser kan forhindre veksten av noen typer sopp.

Hvis du vil prøve epleeddik, legg til noen spiseskjeer til sjampoen din eller kombinere den til andre essensielle oljer og sprut blandingen direkte på håret.

6. Prøv l’aspirin

L’Salisylsyre er en av de viktigste forbindelsene i # 8217; aspirin som er ansvarlig for sine antiinflammatoriske egenskaper.

I tillegg til å være inneholdt i # 8217; aspirin, # 8217; salicylsyre er også funnet i mange anti-boring sjampo.

L’Salicylsyre bidrar til å kvitte seg med skummel hud og fjerne skalaer.

I et studio har 19 personer med flass brukt to sjampo som inneholdt olamin Piroctone kombinert med salicylsyre eller sinkpyrizione.

Begge sjampoene var i stand til å redusere flass etter fire uker, men sjampoen som inneholdt salisylsyre var mer effektiv for å redusere tyngdekraften av flakene.

En annen studie har vist at en sjampo som inneholder salisylsyre var like effektiv enn et reseptbelagte legemiddel for behandling av seborrheic dermatitt og flass.

For enkel løsning mot flass, prøv å knuse to aspirin tabletter og legge til støv til sjampo før du vasker hår.

7. Øk L’Sysselsetting av Omega 3

Omega 3 fettsyrer spiller en viktig rolle i kroppen.

Ikke bare danner cellemembranene som omgir cellene, men de er også grunnleggende for hjertets funksjon, immunforsvaret og lungene.

Omega 3 fettsyrer er også avgjørende for hudhelse. Disse bidrar til å kontrollere olje og # 8217; hydrering, fremme sårheling og forebygge for tidlig aldring.

Mangel på omega 3 fettsyrer kan forårsake en rekke symptomer, inkludert tørt hår, tørr hud og til og med flass.

Omega-3 fettsyrer kan også redusere betennelse, som kan bidra til å lindre irritasjon og flass symptomer.

Fettfisk som laks, ørret og makrell er gode kilder til omega 3 fettsyrer. Du kan også ta fiskeoljeintegratoren eller øke forbruket av andre omega 3 rike matvarer som linfrø, chia frø og valnøtter.

8. Spis mer probiotisk

Probiotika er en type gunstige bakterier som er gode for helse.

Det er mange potensielle fordeler med probiotika, inkludert beskyttelse mot allergi, lavere kolesterolnivå og øke vekttap.

Probiotika kan også bidra til å forbedre immunfunksjonen, som kan hjelpe kroppen til å bekjempe soppinfeksjoner som forårsaker flass.

Faktisk har et studio vist at 1217 inntaket av probiotika i 56 dager har betydelig redusert gravitasjonen av flass på 60 personer.

Har også blitt vist at probiotika bidrar til å redusere hudsykdomssymptomer som eksem og dermatitt, spesielt hos nyfødte og barn.

Probiotika er tilgjengelige som kosttilskudd for en rask og praktisk dose.

Disse kan også finnes i mange typer gjærede matvarer som Kombucha, kinesisk kål, Tempeh, Sauerkraut og Natto.

Her er en liste over 11 matvarer rik på sunne probiotika.

9. Bruk natriumbikarbonat

Funnet i kjøkken rundt om i verden, er natriumbikarbonat en rask, praktisk og umiddelbart tilgjengelig middel for å helbrede flass.

Det antas å fungere som en delikat exfoliator for å fjerne døde hudceller og redusere peeling og kløe.

Natriumbikarbonat har også antifungale egenskaper som kan være nyttige i behandlingen av flass.

Et testrørstudio målt de antifungale effektene av bikarbonat på noen av de vanligste logger av sopp som forårsaker hudinfeksjoner.

Overraskende har bikarbonatet vært i stand til å fullstendig hemme soppvekst i 79% av prøvene etter syv dager.

En annen studie undersøkte effekten av bikarbonat i 31 personer med psoriasis. Det ble funnet at behandling med bikarbonatbad betydelig reduserer både kløen og # 8217; irritasjon etter bare tre uker.

Retningslinjene for behandling av andre forhold, som atopisk dermatitt, har også indikert at natriumbikarbonatbad kan bidra til å lindre kløe.

For å få de beste resultatene, prøv å bruke natriumbikarbonat direkte til vått hår og massasje hodebunn. La for å handle i et minutt eller to, så fortsetter å vaske håret ditt, som du vanligvis gjør.

Kort oppsummert

Selv om flass kan være et frustrerende problem, er det mange naturlige rettsmidler som kan redusere symptomene og gi lettelse.

Neste gang du begynner å se flakene, prøv en av disse naturlige rettsmidler.

Bruk disse rettsmidler individuelt eller i kombinasjon med andre benkprodukter som anti-boring shampoos for å maksimere behandlingen;.

Les l’element på engelsk