8 trinn som skal utføres dersom behandling per cu har sluttet å fungere

Med ulcerøs kolitt (CU), vil du ha perioder der plakater av symptomer, kalt forverringer. Så du vil ha perioder uten symptomer kalt tilbakemeldinger.

Behandlinger tar ikke vare på UC. Men å ansette det rette stoffet skal gjøre backings kortere og mindre hyppige.

Noen ganger vil en behandling du føler, ikke være den rette for deg, eller behandlingen du for tiden følger, kunne slutte å jobbe. Hvis stoffene dine ikke klarer ditt utvinning, er det åtte trinn du kan gjøre for å begynne å føle deg bedre.

1. Oppdag alternativene dine

Stoffene for UC reduserer betennelsen og tillater tykktarmen å helbrede. Vet hvilke som er tilgjengelige, og for de som jobber best, kan du hjelpe deg med å få en mer informert diskusjon med legen din.

Narkotika som omhandler UC og # 8217 inkluderer:

Aminosaliclati

Disse stoffene bidrar til å kontrollere L’betennelse hos mennesker med mild til moderat cu. De kan være de første stoffene du mottar. Du kan ta dem muntlig eller hvordan enema eller antas.

Steroid medisiner (kortikosteroider)

Disse stoffene bidrar til å kontrollere mer alvorlige symptomer. Du bør bare bruke dem i korte perioder fordi de kan forårsake bivirkninger som en vektøkning og svekket bein. Steroidmedisiner er tilgjengelige i form av en pille, skum eller stikkontakt. Den muntlige formen er kraftigere, men det forårsaker flere bivirkninger enn aktuelle former.

immunosuppressorer

Disse stoffene er for folk som ikke forbedrer med aminosaliklater. Reduser responsen til immunsystemet for å unngå skade på tykktarmen.

Organiske stoffer

Disse stoffene blokkerer et protein av immunsystemet som bidrar til betennelsen. Få dem gjennom en drypp eller en «8217; injeksjon du gjør. Organiske stoffer er for mennesker med en moderat til alvorlig sykdom som ikke har forbedret seg med andre behandlinger.

Monoklonale antistoffer

Disse stoffene kan brukes hos voksne med moderat cu grav. Hvis du ikke har prøvd lettelse med aminosaliklater, steroidmedikamenter, immunosuppressive midler eller biologiske stoffer, kan du snakke med legen din om denne typen stoff.

2. Pass på at du respekterer protokollen

Behandlingen av ulcerøs kolitt er en langsiktig forpliktelse. Selv om du føler deg bra, hopper du over dosene eller avbruddsbehandlingen kan gjøre symptomene dukker opp igjen.

Når du mottar et nytt resept, må du sørge for at du vet nøyaktig hvordan og når du tar stoffet. Spør legen din hva du skal gjøre hvis du ved et uhell hopper en dose.

Hvis du utvikler bivirkninger på grunn av stoffene du antar, sikrer du en avtale med legen din for å diskutere overgangen til et annet stoff. Ikke slutte å ta medisiner alene.

3. Se etter symptomer

En plutselig retur av symptomer som magesmerter, diaré og blodige avføring kan være et tydelig tegn på at du skrev en forverring, og du må kanskje endre behandlingen. Men noen ganger er symptomene tynnere.

Hold styr på noen endring i måten du føler, uansett hvor liten de er. La legen din vite om:

 • Du har flere intestinale bevegelser enn vanlig
 • Tarmbevegelsene endres i mengde eller konsistens
 • Merk blod i avføringen
 • Du føler deg sliten eller du har mindre energi
 • Du har mindre appetitt eller tapt vekt
 • Du har andre symptomer, som felles smerte eller munnsår

Skriv ned Symptomer i en dagbok kan hjelpe deg med å forklare legen din.

4. Spør om informasjon på’å legge til et annet stoff

Noen ganger er et stoff ikke nok til å håndtere de alvorlige symptomene på UC. Legen din kan gi deg en annen medisin for å hjelpe deg med å få mer kontroll over sykdommen din. For eksempel kan det være nødvendig å ta både et organisk stoff og en immunosuppressor.

L’Rekruttering av mer enn ett stoff kan øke sjansene for vellykket behandling. Men det kan også øke sjansene dine for å eksperimentere bivirkninger. Legen din vil hjelpe deg med å balansere fordelene og risikoen for stoffene du tar.

5. Vet når det er på tide å endre medisiner

Hvis du begynner å ha hyppigere rehabilitering, kan det være på tide å snakke med legen din for å flytte til et nytt stoff. Du kan starte med å passere til en annen versjon av det samme stoffet, hvordan du bytter fra en aminosalikulere enema til en pille.

Hvis symptomene dine blir verre, er det på tide å vurdere å bytte til et sterkere stoff. Legen kan foreskrive en immunosuppressor eller en biologisk eller steroid i kort tid.

6. Se på kostholdet ditt

Legemidlene er ikke den eneste måten å kontrollere symptomene på. Også endre kostholdet ditt kan hjelpe.

Noen matvarer og drikkevarer kan forverre UC-symptomer. Du vil kanskje unngå eller begrense disse matvarene hvis de plager deg:

 • Melk og andre meieriprodukter
 • Kaffe, te, brus og andre drinker og matvarer som inneholder koffein
 • alkohol
 • Frukt frukt og juice
 • Stekt mat
 • Fet mat
 • krydder
 • Fiberrike matvarer, inkludert fullkornsbrød
 • Cruciferous grønnsaker som kål og brokkoli
 • Bønner og andre belgfrukter
 • Steker, burgere og andre røde kjøtt
 • popcorn
 • Peanøtter
 • Kunstige fargestoffer og søtningsmidler

Å holde en matdagbok kan hjelpe deg med å identifisere hva symptomene dine blir verre.

7. Vurdere om det er på tide for kirurgi

De fleste med CU kan bare håndtere sykdommen deres med narkotika. Men om det et kvarter Kirurgi kan være nødvendig fordi de ikke forbedrer eller har komplikasjoner.

Du kan være motvillig til å gjennomgå kirurgi. Men fordelen med å fjerne tykktarmen og endetarmen er at du vil være & # 8220; Curated & # 8221; og vesentlig utgitt av de fleste symptomer. Men siden UC treffer immunsystemet, kan symptomene som strekker seg utover fordøyelsessystemet, for eksempel felles smerte eller hudforhold, gjenoppta etter operasjonen;.

8. Bunnlinjen

Cu-behandling kan be om noen forsøk og feil. Symptomene går og kommer og sykdommen er mer alvorlig i noen mennesker enn i andre.

Planlegg regelmessige besøk med legen din for å holde sykdommen din under kontroll. Mellom et besøk og den andre holder du oversikt over symptomene dine og legger merke til hva det ser ut til å aktivere dem.

Jo mer du kjenner din sykdom, og jo mer du nærmer deg behandlingen, jo mer er du sjansene for å kontrollere ulcerøs kolitt.