8 tips for å reise med hiv

Beskrivelse

Hvis du planlegger en ferie eller forretningsreise og bor med hiv, vil en tidlig planlegging hjelpe deg med å leve en mer behagelig reise.

I de fleste tilfeller vil HIV ikke påvirke eller hindre deg i å reise. Men nasjonal og internasjonal reise krever en viss forberedelse. Gå til et annet land vil kreve mer planlegging.

Her er noen forslag for å hjelpe deg med å planlegge og forberede deg på ferien.

1. Gi deg selv ekstra tid

Reiser når du lider av hiv kan kreve planlegging og ekstra forberedelse. Prøv å bestille en tur med noen måneder eller mer på forhånd.

Dette vil gi hele tiden til å møte legen din, få narkotika og mulige ekstra vaksiner, bekrefte forsikringen din og lage kofferter på riktig måte for destinasjonen din.

2. Pass på at det ikke er noen begrensninger i landet du vil besøke

Du må kanskje gjøre noen undersøkelser før du reiser internasjonalt.

Noen land har reisebegrensninger for folk som lever med hiv med hiv. Reisebegrensninger er en form for diskriminering når du har HIV L & # 8217.

For eksempel har enkelte land retningslinjer for personer med HIV som kommer inn i landet eller bor for et kortsiktig besøk (90 dager eller mindre) eller et langsiktig besøk (mer enn 90 dager).

Tilhengere rundt om i verden jobber for å redusere og eliminere reisebegrensninger og gjort fremgang.

Fra 2018, 143 land de har ikke reisebegrensninger for de som bor med hiv med hiv.

Her er noen eksempler på Nylig fremgang:

  • Taiwan og Sør-Korea avskaffet alle eksisterende restriksjoner.
  • Singapore har let seg sine lover og tillater nå korte opphold.
  • Canada gjør det lettere for folk som lever med hiv for å få oppholdstillatelse.

Du kan søke i de elektroniske databasene for å bekrefte om et land har begrensninger for HIV-reisende. Ambassader og konsulater er også nyttige ressurser for mer informasjon.

3. Fikse en avtale med legen din

Snakk med legen din minst en måned før turen. De kan diskutere din nåværende helsestatus og hvordan dette kan påvirke reiseprogrammene dine. De kan også kjøre blodprøver for å se hvordan ditt immunsystem fungerer.

Til denne avtalen bør du også:

  • Få informasjon om nødvendige vaksiner eller medisiner du måtte trenge før reisen din.
  • Be om en oppskrift på stoffene du trenger under turen.
  • Få kopier av alle reseptene du vil bruke under turen.
  • Be om et brev fra legen din som illustrerer stoffene du vil pakke og bruke under turen. Du må kanskje vise dette dokumentet under reisen og tollen.
  • Snakk om eventuelle medisinske problemer som kan oppstå under reisen.
  • Diskuter klinikker eller helsepersonell i reisemålet ditt som kan hjelpe deg med medisinsk behandling om nødvendig.

4. Få de nødvendige vaksinene

Å reise i enkelte land er det nødvendig å motta nye vaksiner eller tilbakekalling vaksiner. Legen din vil trolig undersøke helsen din før du anbefaler eller administrerer visse vaksinasjoner.

Sentrene for sykdomskontroll og forebygging sier at de med hiv uten alvorlig immunosuppresjon skal vaksinere Som enhver annen reisende. Personer med HIV kan be om ytterligere vaksiner for forhold som meslinger hvis deres immunitet forsvinner.

En lave CD4-lymfocytall kan endre reaksjonstiden til vaksiner. Disse vaksinene kan ikke være like effektive eller ta lengre tid å jobbe, avhengig av denne tellingen.

Dette kan kreve at du får en vaksine på forhånd eller mottar ekstra tilbakekallingsvaccines. Videre kan t CD4 lave lymfocytter forhindre at du mottar noen vaksinasjoner, som gul feber.

5. Forbered stoffene du trenger for turen

Pass på at du har alle stoffene du trenger under reisen før avreise. Også bringer ekstra doser i tilfelle forsinkelser under reisen.

Legemidlene må være tydelig merket og i originalemballasjen. Pass på at du vurderer hvordan du bedre lager medisiner. Anser om de må opprettholdes til en viss temperatur eller skjult av lys hvis de er følsomme for lys.

Ta med deg en kopi av legenes brev som illustrerer medisinene dine.

Du kan bruke den hvis en tollmulighet krever det, eller hvis du trenger å søke etter medisinsk hjelp eller erstatte stoffene mens du er borte.

Dette brevet skal inneholde kontaktinformasjonen til legen din og legemidlene du tar. Det er ikke nødvendig å spesifisere hvorfor du tar medisiner.

6. Hold legemidlene i nærheten

Vurder ideen om å holde medisiner i en håndbagasje hvis du når du er skilt fra bagasjen din når som helst. Dette vil sikre at du har stoffene dine i tilfelle tapt eller skadet bagasje.

Hvis du forventer å reise med fly, vil transporten av flytende stoffer større enn 100 ml (ml) kreve godkjenning av ditt flyselskap eller dell’amera;. Kontakt ditt flyselskap for å bestemme hvordan du skal transportere mer væske enn standardgrensen.

7. Gjennomgå forsikringen din og kjøp en annen, om nødvendig

Sørg for at forsikringsplanen din dekker eventuelle medisinske behov under turen. Kjøp en’reiseforsikring hvis du trenger ekstra dekning mens du er i et annet land. Pass på at du tar med forsikringskortet ditt under turen hvis du trenger å søke medisinsk hjelp.

8. Forbered deg på reisemålet ditt

Reiser kan føre til noen risiko for alle, ikke bare for de med hiv. Du vil unngå unødvendige kontakter med visse forurensninger for å unngå sykdommer. L’Emballasje av visse elementer kan hjelpe deg med å unngå eksponering.

For å reise i et land med insekter bærere av sykdommer, forbereder det seg et insektmiddel med DEET (minst 30%) og plagg som dekker huden. Legen din kan foreskrive medisiner som kan forhindre disse sykdommene.

Du kan også pakke et håndkle eller et teppe som skal brukes i parkene og strendene og ha på seg sko for å unngå å komme i kontakt med dyreavfall.

Også, han forbereder en desinfeksjonsmiddel for hender å bruke under reisen for å holde hendene fri for bakterier.

Finn ut hvilke matvarer som skal unngås hvis du reiser i et utviklingsland.

Unngå å spise rå frukt eller grønnsaker med mindre du skreller deg selv, kjøtt eller rå eller lite kokt fisk, ubehandlede meieriprodukter eller alt fra en gateleverandør. Unngå å drikke vann fra springen og bruk isproduktet med vann fra springen.

Ta bort

Du kan reise til forretninger eller fornøyelser når du bor sammen med HIV.

Pass på at du konsulterer legen din før en tur for å undersøke eventuelle medisinske problemer som kan forstyrre dine reiseplaner.

Forbered deg på reise med vaksinasjoner, tilstrekkelige stoffer, tilstrekkelig forsikring og utstyr, kan bidra til å sikre en positiv reiseopplevelse.