8 tips for å holde immunsystemet sterkt under kjemo: diett og m.

I mange tilfeller kan kjemoterapi bidra til å redusere svulster eller forhindre dem i å vokse. Men noen typer kjemoterapeutiske stoffer kan også svekke immunforsvaret ditt. Dette kan gi deg sårbar for infeksjoner.

Her er åtte enkle trinn for å ta vare på immunforsvaret ditt under kjemoterapi.

1. Spør om beskyttende stoffer

Spør legen din om du bør ta beskyttende stoffer for å styrke immunforsvaret ditt eller forhindre infeksjonen.

Hvis du har høy risiko for infeksjon, kan de foreskrive vekstfaktorer, også kjent som stimulerende faktorer koloniene (CSF). CSF-behandlinger kan administreres som injeksjon eller hudplaster. Behandlinger bidrar til å fremme blodcellevekst og redusere risikoen for infeksjon. Imidlertid kan de også forårsake alvorlige bivirkninger som ofte er midlertidige.

Hvis immunforsvaret ditt er veldig svakt, kan legen også anbefale profylaktiske antibiotika. Disse stoffene inkluderer antibakterielle, antivirale og antifungale legemidler.

Snakk med legen din for å lære mer om potensielle fordeler og risiko for disse stoffene.

2. Sub-tips til influensa vaksinen hvert år

Å få en årlig influensavaksine bidrar til å redusere risikoen for å trekke inn innflytelsen, en potensielt farlig sykdom for livet.

Sekund American Cancer Society, Anti-influensa-vaksinen kan administreres to uker før kjemoterapi eller kjemiske sykluser. Personer med kreft bør unngå å ta den versjonen med nasal tåke av anti-influensavaccinen.

Selv noen andre vaksiner er ikke sikker på at folk med svekket immunforsvar. Snakk med legen din for å vite hvilke vaksiner som er trygge og anbefales for deg.

3. Følg et næringsrikt kosthold

Dårlig kraft kan svekke immunforsvaret ditt. I sin tur øker dette sjansene dine for å bli syk. Derfor er det så viktig å følge et næringsrikt kosthold, med nok kalorier og næringsstoffer for å møte kroppens behov.

Noen ganger kan det være vanskelig å gjøre, spesielt hvis kreft- eller kreftbehandlinger treffer fordøyelsessystemet eller L’appetitt. For å utvikle en matplan som fungerer for deg, kan legen din oppmuntre deg til å møte en ernæringsfysiolog. I noen tilfeller kan kosttilskudd gi råd, strømforsyning eller intravenøs strømforsyning for å møte dine ernæringsmessige behov.

Noen bakterier kan være utbredt gjennom forurenset mat og drikke. For å beskytte deg, lava frukter og rå grønnsaker før de spiser dem. Kok alle dyreprodukter nøye, inkludert kjøtt, egg og meieriprodukter.

4. Vask hendene regelmessig

God hygiene av hender er viktig, spesielt når immunforsvaret er svekket. Du kan redusere mulighetene for å bli syk ved å håndtere hendene regelmessig med varmt vann og såpe, spesielt:

 • Før du spiser, blåser nesen din eller berører ansiktet ditt
 • Etter å ha brukt tid på offentlige steder eller med syke mennesker
 • Etter å ha brukt på badet, etter å ha rørt søppel eller håndterte produkter eller sløsing med animalsk opprinnelse

Bruk et desinfeksjonsmiddel for alkoholbaserte hender til å rense hender når det ikke er vann eller såpe tilgjengelig.

Det er også viktig å ta en dusj eller på badet regelmessig og vaske tennene hver dag.

5. Begrens kontakt med syke mennesker

Prøv å ikke bruke tid med folk som har feber, L’påvirkning eller andre infeksjoner. Hvis noen hjemme er syk:

 • Unngå å tilbringe tid i samme rom med dem, så langt som mulig.
 • Unngå å dele med sine personlige produkter, for eksempel puter eller håndklær.
 • Vask overflatene og objektene som kanskje har rørt.
 • Vask hendene regelmessig med såpe og vann.

Du bør også prøve å unngå flotte folkemengder. Noen mennesker i mengden kan ha virale eller andre infeksjoner.

6. Unngå å berøre animalsk avfall

Hvis du har kjæledyr eller husdyr, spør noen andre om å ta ansvar for rengjøringsbur, tanker, gjerder eller solsenger. Unngå å berøre animalsk avfall, så vel som jorda som kan være forurenset av animalsk avfall. Hvis du må håndtere disse tingene, bruk vernehansker og vask hendene senere.

Det er også en god ide å begrense kontakt med bleier og avføring av andre mennesker.

7. Signalering av tegn på infeksjon umiddelbart

Vær oppmerksom på tegn og symptomer på infeksjon, for eksempel:

 • feber
 • frysninger
 • Han retched
 • diaré
 • hoste
 • sår hals
 • nesetetthet
 • rødhet, varme, hevelse eller smerte i en hvilken som helst del av kroppen
 • Endringer i mental tilstand

Hvis du mistenker at du har en’kontakt ditt Cancer Care-team umiddelbart. Tidlig behandling kan hjelpe deg med å gjenopprette raskere og redusere risikoen for komplikasjoner.

8. Be om informasjon om spesifikke aktiviteter

Det er andre strategier som du kan følge for å beskytte deg mot infeksjoner i bestemte situasjoner. Spør ditt kreftpleie-team hvis du har råd om trinnene du kan adoptere for å holde seg trygg mens:

 • Besøk sykehuset eller andre sanitære sentre
 • Fullfør oppgavene og selvomsorgsaktivitetene
 • Tilbring tid på offentlige steder
 • Tilbring tid på åpen tid;
 • reise

L & # 8217;

Kjemoterapeutiske behandlinger kan påvirke immunforsvaret og redusere kroppens evne til å bekjempe infeksjoner. Derfor er det viktig at du tar aktive tiltak for å beskytte deg mot infeksjoner.

Be familie og venner å håndtere husarbeid, hvordan å rengjøre etter kjæledyr eller ta ut søppelet, som kan sette deg i fare. Snakk med kreftpleie-teamet ditt på andre trinn du bør vurdere, for eksempel forebyggende stoffer.