8 tips for å finne den rette dermatologen for psoriasis

Psoriasis er en kronisk tilstand, så din hudlege vil være en hel livspartner i hudens rengjøringssøk. Det er viktig å dedikere ekstra tid som er nødvendig for å finne den rette. Din grunnleggende lege kan gi deg noen tips, eller du kan velge å spørre eller søke etter dermatologer på deg ved siden av deg.

Her er åtte forslag du bør vurdere når du begynner å søke etter en hudlege.

1. De burde ha erfaring med mange pasienter med psoriasis

En hudlege er en hudspesialist, men ikke alle dermatologer ser pasienter med psoriasis. Videre er det fem forskjellige typer psoriasis, og hvert tilfelle varierer i tyngdekraften. Du kan finne en strengt konsentrert dermatolog som virkelig forstår din spesielle type psoriasis.

Hvem vi er 15 prosent Personer med psoriasis utvikler også psoriasisartritt. Denne typen leddgikt forårsaker hevelse, smerte og betennelse til de berørte leddene. Hvis dette er ditt tilfelle, kan du vurdere en hudlege med erfaring i behandlingen av pasienter som har både psoriasis og psoriasisgikt. Du må nok finne en hudlege som kan jobbe sammen med din reumatolog.

2. De burde være nært

Hvis du kan, prøv å finne en hudlege som ikke er mer enn 20-30 minutter med bil. Dette gjør deg mer sannsynlig at du må avbryte avtalene dine i siste øyeblikk når noe skjer. Videre er det lettere å sette inn avtaler i din tette agenda. Videre, hvis du trenger behandlinger med jevne mellomrom som lysets terapi, blir det mer praktisk.

En dermatolog nær hvor jobber betyr at du kanskje kan sette avtaler under lunsjpause. Ikke undervurdere bekvemmeligheten av å ha en lege i nærheten.

3. Deres program burde være i tråd med din

Som de fleste, er du sannsynligvis veldig opptatt. Mellom arbeid, skole, gå og ta barn, lag mat og ha tid til et sosialt liv, ta en avtale med din hudlege kan være vanskelig. Hvis du er den typen person som knapt kan spare 15 minutter i løpet av arbeidsuke, bør du vurdere en dermatolog som tilbyr avtaler i helger eller kveld.

4. De bør godta forsikringen din

Som du sikkert allerede vet, kan medisinske utgifter øke raskt når du har en kronisk tilstand. Sjekk med dermatologi kontor før du bestiller en avtale for å sikre at forsikringsplanen vil dekke alle besøk og behandlinger.

Ditt forsikringsselskap kan ha en søkefunksjon på nettstedet ditt, slik at du kan søke etter leger i nettverket ditt.

5. De burde være lett å nå

Alle har en annen preferanse for kommunikasjon i disse dager. For noen, l’e-post er den beste måten å kontakte dem. For andre er en telefonsamtale den eneste måten å komme i kontakt med.

Du kan sette pris på bekvemmeligheten av å kunne sende tekstmeldinger til hudlege når du har et spørsmål eller en hastighet for å programmere dine online-avtaler. Eller du har kanskje ikke noen preferanse. Du bør vurdere om din dermatologs kommunikasjonsmodus er i tråd med dine individuelle behov.

6. De bør oppdateres med kliniske studier og de nyeste behandlingene

Din hudlege skal være kjent med ofte aksepterte behandlinger og holde deg informert. Det er også viktig å dedikere litt & # 8216; å gjøre deg kjent med alle behandlingsalternativene som er tilgjengelige for å ha en’ide om hva du kan forvente under besøket.

Du kan ikke alltid være egnet for en klinisk testing av nye behandlinger i ditt område, men det er trøstende å ha en hudlege oppmerksom på den nyeste forskningen. Du trenger ikke å bekymre deg for å miste de nyeste behandlingene.

Som en ekstra bonus, finn en hudlege som deltar direkte i kliniske studier for psoriasis, er et flott tegn på at de er helt engasjert i å behandle det.

7. Deres praksis bør være i tråd med den ønskede terapeutiske tilnærmingen

Dermatologen din er ansvarlig for den endelige avgjørelsen om hvilke stoffer foreskriver, men du har en stemme i dine preferanser. Også Eksperter er ikke D’Avtale På hvilke stoffer for psoriasis bør testes først. Mange ganger, det avhenger av ditt individuelle tilfelle.

For eksempel kan du ha andre helseproblemer som gjør noen av stoffene upassende, eller du kan prøve de siste behandlingsalternativene først. Eller kanskje du vil finne en «8217; behandlingsalternativ du ikke trenger å ta hver dag. Din hudlege skal være åpen for å diskutere dine preferanser og jobbe med deg for å komme til en behandlingsplan.

8. De burde være interessert i livet ditt

En hudlege ekspert i behandlingen av pasienter med psoriasis bør forstå at livsstilsfaktorene spiller en rolle i sykdommen, og at sykdommen selv kan få stor innvirkning på livskvaliteten. Under ditt besøk bør dermatologen stille spørsmål om ditt daglige liv. Disse spørsmålene kan omfatte:

 • Hvordan stresser du er under?
 • Noen ganger er du deprimert eller engstelig?
 • Hvor mye påvirker psoriasis på livskvaliteten?
 • Hvilke behandlinger har allerede prøvd?
 • Vet noe i kostholdet ditt eller livsstilen som utløser en rehabilitering?
 • Du har et støttesystem, eller du trenger hjelp til å finne en støttegruppe?
 • Du har kostholdsbegrensninger?
 • Drikk alkohol eller røyk?
 • Du tenker på å bli gravid snart?
 • Du prøvde kosttilskudd?
 • Hva er din største frykt når det gjelder å behandle psoriasis?

Hvis dermatologen ikke gjør deg noen spørsmål, kan det ikke være en god løsning.

Andre ting å vurdere

Ikke vær redd for å se etter en hudlege som spesialiserer seg på behandling av psoriasis. Plassering, kunnskap, erfaring og forsikring er alle utrolig viktige, men du bør også tenke på hva du vil personlig fra en hudlege. Her er noen andre ting å vurdere:

 • Du vil ha en lege som velger mer aggressive behandlinger eller en som vedtar en mindre aggressiv tilnærming?
 • Du vil ha en hudlege som har tilgang til andre typer spesialister (som ernæringseksperter og psykiske helseeksperter) hjemme?
 • Du vil ha en hudlege med mange kunnskaper om komplementære og alternative behandlinger?
 • Du har andre medisinske forhold og ønsker en dermatolog som forstår dem?
 • Personligheten til’kontor (profesjonell, avslappet, moderne) tilpasser deg?

Du kan stille disse spørsmålene under din første avtale. Hvis du finner ut at en bestemt hudlege ikke oppfyller dine behov, går du til en annen til du finner den rette løsningen.