8 ting som kan bli verre din ankyloserende spondylitt

Den ankyloserende spondylitt (som) er en type leddgikt som er preget av smerte og betennelse i ryggraden og bekkenområdet. Denne tilstanden kan også forårsake veksten og fusjonen av seksjoner av ryggraden, noe som resulterer i stivhet og immobilitet.

Selv om det ikke er noen kur for L & # 8217, som antiinflammatoriske stoffer, benk analgetika, immunosuppressorer og biologiske stoffer (medisiner rettet mot spesifikke proteiner som forårsaker betennelse) kan bidra til å kontrollere symptomene. Men selv om du tar foreskrevne medisiner for å forbedre kvaliteten på livet ditt, er det noen livsstilsvalg som kan forverre symptomene.

1. Stillesittende livsstil

Når du bor sammen med en kronisk ryggsmerter, kan det virke umulig, men å gjennomføre en stillesittende livsstil kan forverre symptomene. L’fysisk aktivitet kan bidra til å forbedre artikulær fleksibilitet og redusere smerte og stivhet forårsaket av’som.

Du trenger ikke å forplikte deg til høyeffektiv aktiviteter for å føle deg bedre, men du bør legge til en PO & # 8216; fysisk aktivitet til ditt daglige eller ukentlige program.

Objektiv i ca 30 minutters aktivitet minst fem dager i uken. Ting å prøve å svømme, sykkel, turer og le’Styrketrening (Pilates, Tai Chi, Yoga).

Spør legen din råd om’aktivitet før du starter et operasjonsregime.

2. Dårlig holdning

En dårlig holdning kan også bli verre # 8217;. Hold kroppen din tilstrekkelig justert for å styrke ryggmuskulaturen, bidrar til å forhindre deformiteten til frontfleksjonen (hvor ryggraden er festet i en buet stilling) og lindrer smerte.

Du bestemmer deg for å trene en god holdning, enten du sitter eller står. Når du sitter på en stol, skal ryggen være rett, skuldrene dine skal være tilbake og baken din skal berøre stolenes rygg. Hold knærne foldes i en 90 graders vinkel og føttene hviler på gulvet.

Øv en god holdning mens du står på den gamle måten: gå med en bok i hodet. Dette lærer deg hvordan du skal stå med din justerte kropp.

3. røyk

Studier som dette de fant en sammenheng mellom røyken og Sykdomsaktiviteten i mennesker med som. Denne studien har fulgt ikke-røykere og røykere som bor sammen med som (for totalt 30 personer). Ifølge forskere, røykere med som rapporterte perioder lengre enn morgenstivhet, større aktivitet av sykdommen og en verste livskvalitet enn sine røykfrie kolleger.

Dette kan skyldes inflammatorisk effekt Røyking har på kroppen. Disse forskerne mener at røykeslutt bør inkluderes i behandlingsplanene for som.

4. Ta for mye

Siden denne tilstanden kan forårsake betennelse, stivhet og leddsmerter, er det viktig å ikke overdrive og lære å gjenkjenne grensene dine. Hvis du ikke kan fortsette, kan du forårsake en nervøs sammenbrudd, eller du kan forplikte deg til aktiviteter som tester leddene. Dette kan gjøre det vanskeligere for kroppen din gjenopprette og utløse langsiktig stivhet og felles immobilitet.

Så mens aktiviteten anbefales, følg rytmen. Lytt til kroppen din og hvile når du føler deg trøtt eller brent.

5. Ikke ta medisiner som angitt

Det er ingen kur for L’som du kanskje trenger medisiner pågår for å håndtere symptomer. Legen din vil gi råd til et stoff og dosering basert på dine individuelle forhold. Det er viktig å ta medisiner som angitt for å redusere utviklingen av sykdommen, så ikke hopp over dosene.

Hvis du tror at medisinene dine ikke forbedrer tilstanden din, snakk med legen din. Du må kanskje endre doseringen eller leie en annen type stoff.

6. Overvektige

Å være overvekt kan også forringe symptomene på # 8217; som. Overvekt kan trene for mye press på leddene og øke smertenivået. Også fedme er forbundet med en økning av betennelsen. Legg til fysisk aktivitet i programmet ditt kan hjelpe deg med å miste overflødig kilo. Du bør også endre kostholdet ditt.

Reduser L’Sysselsetting Ta mat, sukker mat og fettstoffer, som kan øke kroppen din. Øk fruktforbruket, grønnsaker, hele korn, magert kjøtt og sunne fettstoffer som valnøtter og avokadoer.

7. Søvn

Sleeping er vanskelig når du lider. Du kan ha problemer med å sovne eller våkne ofte om natten. Søvn er måten din kroppsreparasjoner, så mangel på søvn kan forverre symptomene på # 8217; som.

For å redusere nattsmerter og forbedre søvn, må du kanskje kjøpe en madrass som gir større komfort og støtte, som en middels stivhetsmadrass. Begrenser antall puter som å sove for å lindre nakkesmerter om natten.

Dessuten utvikler den en godnattsrutine som oppmuntrer til søvn. Ta et bad eller en varm dusj før du går i seng og slår av TVen og andre elektroniske enheter om en’nå før du går i seng. Disse tiltakene vil bidra til å forhindre overlapping.

Unngå alkohol eller koffein før du går i seng og ikke spiser rikelig måltider to eller tre timer før du går i seng. Du bør også skape et komfortabelt sovemiljø. Hold fersk romtemperatur, slå av alle lysene og skape et rolig miljø som du kan bedre (en hvit støymaskin kan hjelpe blokkere støy).

8. Kronisk stress

Stressende situasjoner kan også uvanlige forverre symptomene på # 8217; som. Stress utløser frigjøringen av stresshormoner som kortisol og adrenalin, som sender kroppen din i kamp eller rømningsmodus.

Dette øker blodtrykket og hjerteslag og stresshormoner stimulerer immunsystemet for å frigjøre cytokiner (et kjemikalie i kroppen som forårsaker betennelse). Kronisk stress kan holde kroppen din i en inflammatorisk tilstand og forverre # 8217;.

Å håndtere stress og redusere betennelsen:

  • Øv dype pusteøvelser og meditasjon for å slappe av sinn og kropp
  • Lær å si & # 8220; ingen & # 8221;
  • Redusere dine personlige forpliktelser
  • mer ristet
  • Snakk om dine problemer med en venn
  • distrahere deg med en «morsom aktivitet hver gang du føler deg stresset
  • etablere rimelige mål for deg selv
  • Tilbringe tid i naturen
  • Vedta et kjæledyr

L & # 8217;

Symptomene på’som kan være mild eller alvorlig. Avhengig av alvorlighetsgraden av tilstanden din, kan daglige aktiviteter bli vanskelig under en eksacerbasjon. Selv om narkotika kan hjelpe deg til å føle deg bedre, bør du også gjøre endringer i livsstil for å forbedre prognosen din og nyte livet på det meste.