8 ting som folk med høyfunksjonsdepresjon vil at du skal vite

Måten vi ser verdens plasma som vi velger å være, og delingen av spennende opplevelser kan ramme hvordan vi behandler hverandre, til det bedre. Dette er et kraftig perspektiv.

Det kan være vanskelig å identifisere tegn på noen med høy driftsdepresjon. Dette skyldes at alt «8217; eksteriør, virker ofte helt greit. De går på jobb, de utfører sine oppgaver og opprettholder relasjoner. Og mens du utfører bevegelser for å holde sitt daglige liv, i de skriker.

& # 8220; alle snakker om depresjon og angst, og dette betyr forskjellige ting for forskjellige mennesker og sier Dr. Carol a. Bernstein, professor i psykiatri og nevrologi ved NYU Langone Health.

«Høydrevet depresjon er ikke en medisinsk diagnostisk kategori. Folk kan føle seg deprimert, men etterspørselen med depresjon er hvor lenge og hvor mye det forstyrrer vår evne til å bevege seg fremover med [vårt liv? & # 8220;

Ikke C’er forskjell mellom depresjon og høy drift depresjon. Depresjon varierer fra mild til moderat til grav. I 2016 om 16.2 millioner amerikanere Han hadde minst en episode av stor depresjon.

& # 8220; Noen mennesker med depresjon kan ikke gå på jobb eller skole, eller deres forestillinger er betydelig rammet & # 8221; sier Ashley C. Smith, autorisert klinisk sosialarbeider. «Dette er ikke tilfelle av mennesker med høyoperasjonsdepresjon. De kan fortsatt jobbe i livet, for det meste. & # 8220;

Men vær i stand til å overvinne dagen betyr ikke at det er enkelt. Her er hva syv personer sa om Com’lever og jobber med høydrevet depresjon.

1. Du føler deg som deg selv konstant & # 8220; late som «8221;

«Føles nå mye om syndromet til # 8217; impostor, hvor folk føler at de er alene og # 8216; late som» 8217; Og jeg er ikke så vel som folk tror. C’er en form for dette for de som håndterer alvorlig depresjon og andre former for psykisk lidelse. Velg ganske dyktig i & # 8216; tolke deg selv «8217;, reciting rollen som selvet som folkene rundt du forventer å se og eksperimentere. & # 8220;

& # 8211; Daniel, Publicist, Maryland

2. Du må vise at du sliter og trenger hjelp

«Å leve med en høyoperasjons depresjon er svært vanskelig. Selv om du kan møte arbeid og liv og for det meste bære ting, gjør du ikke potensialet til deg.

«Utover dette tror ingen virkelig at du sliter fordi livet ditt ennå ikke faller fra hverandre. Jeg var selvmord og jeg var i ferd med å fullføre alt på # 8217; universitetet og ingen ville tro på meg fordi jeg ikke gjorde skole eller dressing som en total katastrofe. På jobb er det samme. Vi må tro på folk når de ber om støtte.

Endelig, mange psykiske helsetjenester har behovsbaserte krav, hvor du må lete etter en viss deprimert for å få støtte. Selv om humøret mitt er veldig lavt, og jeg vurderer stadig selvmord, må jeg ligge på operasjonen min for å kunne få tilgang til tjenester & # 8220;.

& # 8211; Alicia, Rapportør / Mental Health Writer, Toronto

3. De vakre dagene er relativt & # 8220; Normal & # 8221;

«En god dag er at jeg kan stå opp først eller bare til vekkerklokken, ta en dusj og legg ansiktet mitt. Jeg kan sørge for at du er med folk, da min programvare trener jobber med meg. Jeg er ikke gretten eller engstelig. Jeg kan utføre kvelden og snakke med kolleger uten å prøve total fortvilelse. På en god dag har jeg mental konsentrasjon og luciditet. Jeg føler meg en dyktig og produktiv person & # 8220;.

& # 8211; Christian, Software Trainer, Dallas

4. Men de dårlige dagene er uutholdelige

«Nå for en dårlig dag & # 8230; Mye med meg selv å våkne opp og jeg må virkelig skamme seg for å ta en dusj og sette meg sammen igjen. MI Makeup [så ikke] varslet folk om mine interne problemer. Jeg vil ikke snakke eller bli forstyrret av noen. Fingo å være fin, fordi jeg har leien som skal betales, og jeg vil ikke komplisere livet mitt mer enn det er.

& # 8220; Etter jobb, vil jeg bare gå til rommet mitt D’hotell og rulle uten å tenke på Instagram eller YouTube. Jeg vil spise søppelmat, jeg vil føle en taper og jeg vil ydmyke.

«Jeg har mer stygge dager enn vakkert, men jeg ble godt å late som om mine klienter tror at jeg er en utmerket ansatt. Jeg blir ofte sendt til meg for min ytelse. Men innsiden, jeg vet at jeg ikke ga resultater på nivået jeg visste at jeg kunne gjøre. & # 8220;

& # 8211; Kristen

5. Å overvinne de dårlige dagene krever en stor energi på 8217; enorm mengde energi

«Det er ekstremt slitsomt å overvinne en dårlig dag. Jeg gjør jobben, men det er ikke det beste. Det tar mye lengre tid å fullføre aktivitetene. C’Det er mye å se på tomrummet, og prøver å gjenoppta kontrollen av tankene mine.

«Jeg føler meg lett frustrert over mine kolleger, selv om jeg vet at det ikke er mulig at de vet at jeg passerer en vanskelig dag. I de stygge dagene er jeg ekstremt selvkritisk og har en tendens til ikke å vise sjefen min ingen av mitt arbeid fordi jeg frykter at det vil tro at jeg er en inkompetent.

«En av de mest nyttige tingene jeg gjør på stygge dager, er å prioritere leksene mine. Jeg vet at jeg streber mer, jo mer sannsynlig å smuldre meg, så jeg forsikrer deg om å gjøre de vanskeligste tingene når jeg har mer energi og # 8220;.

& # 8211; Courtney, Marketing Specialist, North Carolina

6. Du kan kjempe for å konsentrere deg og føle at du ikke gjør det beste av dine ferdigheter

«Noen ganger er ingenting gjort. Jeg kan bli hele dagen i en lang stun, eller det tar hele dagen å fullføre noen ting. Siden jeg håndterer PR og jobber med enkeltpersoner og bedrifter som støtter en god sak, som ofte tiltrekker menneskers hjerter, kan arbeidet mitt ta meg til en enda dypere depresjon.

«Jeg kan jobbe med en historie, og mens jeg skriver, har jeg tårer som kjører ansiktet mitt. Dette kan faktisk fungere for min klient fordi jeg har så mye hjerte og lidenskap for betydelige historier, men det er ganske skummelt fordi følelsene er så dype.

& # 8211; Tonya, Pavern, California

7. Å leve med høy driftsdepresjon er grusom

«I min erfaring, lever med en høy funksjonsdepresjon, er helt utmattende. Tilbring dagen med å smile og tvinge å le når du er plaget av følelsen av at folkene du samler bare tolerere deg og din eksistens i verden.

«Du vet at du er ubrukelig og bortkastet oksygen & # 8230; Og gjør alt som er i din makt for å vise at du har feil å være den beste studenten, den beste datteren, den beste medarbeider du kan være. Det går lenger hele dagen hver dag i håp om at du faktisk kan få noen til å føle at det tar sin tid, fordi du ikke føler at du var. & # 8220;

& # 8211; Meaghan, Law Student, New York

8. Be om hjelp er den sterkeste tingen du kan gjøre

«Be om hjelp gjør deg ikke en svak person. Faktisk gjør det deg akkurat det motsatte. Min depresjon har manifestert seg gjennom et alvorlig alkoholforbruk. Så alvorlig, faktisk tilbrakte jeg seks uker i rehabilitering i 2017. Jeg er bare sjenert 17 måneder med nøkternhet.

«Alle kan ha sin egen mening, men alle tre sider av trekanten av min mental helse & # 8211; Slutte å drikke, snakke om terapi og narkotika & # 8211; de var avgjørende. Nærmere bestemt hjelper stoffet meg til å opprettholde en jevnstat på daglig basis, og det var en komplisert del av min forbedring & # 8220;.

& # 8211; Kate, reisebyrå, New York

«Hvis depresjon har en sterk innvirkning på kvaliteten på livet ditt, hvis du tror du burde føle deg bedre, ser du etter hjelp. Kontakt din Primary Care Physician & # 8211; Mange er opplært til å møte depresjonen & # 8211; Og se etter en henvisning til en terapeut.

«Selv om C & # 8217, det er fortsatt en betydelig stigma knyttet til psykisk lidelse, vil jeg si at vi starter sakte for å se at Stigma reduseres. Ikke c’det er ikke noe galt med # 8217; innrømme å ha et problem og kan være nyttig litt & # 8216; hjelp. & # 8220;

& # 8211; Daniel

Hvor finner du hjelp til depresjon hvis du lider av depresjon, men du er ikke sikker på at jeg har råd til en terapeut, her er fem måter å få tilgang til terapi for hvert budsjett.

Meagan Drillinger er en reise- og velværeforfatter. Hans mål er å få mest mulig ut av opplevelsen, samtidig som du opprettholder en sunn livsstil. Hans skrifter dukket opp på spenning, menns helse, reise ukentlig og tid ut New York, blant andre. Besøke deg blogg eller Instagram.