8 tegn og symptomer på nyrestein

Hva er nyrestein?

Nedsatt nyreberegninger høstes av salt og mineraler består ofte av kalsium eller urinsyre. Forme Alle’Interiør i filen nyre og kan reise til andre deler av urinveiene.

Steinene varierer i størrelse. Noen er så små som poenget på slutten av denne setningen: en brøkdel av tomme. Andre kan vokse opp til noen få centimeter i diameter. Noen nyreberegninger kan bli så store for å okkupere hele nyheten.

En nyreberegning danner når en overdreven mengde av noen mineraler i kroppen akkumuleres i urinen. Når du ikke er godt hydrert, blir urinen mer konsentrert med høyere nivåer av noen mineraler. Når mineralnivåene er høyere, er det mer sannsynlig å danne en nyreberegning.

Om lag 1 person i 11 i USA vil motta en nyreberegning. Steinene er vanligere hos menn, i overvektige mennesker og i de som har det diabetes (1).

De mindre nyresteinene som forblir i nyrene, forårsaker ikke noen symptomer. Du kan ikke merke at ingenting ikke går til steinen beveger seg til deg ureter & # 8211; røret gjennom hvilken passerer urinen for å komme fra nyrene til blæren.

Nyrescorer er generelt svært smertefulle. De fleste steiner vil gå alene uten behandling. Imidlertid kan en prosedyre være nødvendig for smelte eller fjern steinene som ikke passerer.

Her er åtte tegn og symptomer du måtte ha nyrestein.

1. Ryggsmerter, mage eller side

Smerter på nyrestein & # 8211; også kjent som Renal Colic & # 8211; Det er en av de mest alvorlige typer tenkelige smerter (2). Noen som har lidd nyrestein, sammenligner smerten i fødsel eller alle knivene.

Smerten er ganske intens å rettferdiggjøre mer enn 1 million besøk til beredskapsrommet hvert år (3).

Smerte er vanligvis startet når en stein beveger seg til den smale ureteren. Dette forårsaker hindring, som øker trykket i nyrene.

Trykket aktiverer nervefibre som overfører tegn på hjernesmerter.

Smerter til nyreberegninger starter ofte alle & # 8217;. Når steinen beveger seg, endrer smertenes smerte og intensitet.

Smerte går ofte og vinket, forverret av sammentrekningen av ureteri mens du prøver å presse ut steinen. Hver bølge kan vare noen få minutter, forsvinner og deretter går tilbake igjen.

Du vil føle smerte langs siden og ryggen, under ribbenene. Kan utstråle alle «12217, magen og alle» lysken mens steinen beveger seg langs urinveiene.

De store steinene kan være mer smertefulle enn de små, men alvorlighetsgraden av smerte er ikke nødvendigvis knyttet til størrelsen på steinen. Selv en liten stein kan være smertefull mens du beveger seg eller forårsaker en blokk.

2. Smerte eller brennende under urinering

Når steinen når krysset mellom L’ureter og blære, vil du begynne å høre smerte under urinering (4). Legen din kan kalle denne Dysia.

Smerte kan være akutt eller brennende. Hvis du ikke vet at du har en nyreberegning, kan du bytte den til en Urinveisinfeksjon. Noen ganger kan du ha en [8217; infeksjon med stein.

3. Presserende må gå

Behovet for å gå på toalettet mer raskt eller ofte enn vanlig er et annet tegn på at beregningen har flyttet til den nedre delen av urinveiene. Du kan finne deg selv kjører på badet eller trenger å gå hele tiden hele dagen lang og natt.

Urin haster Det kan også simulere et symptom på urinveisinfeksjon.

4. Blod i urinen

Blod i urin er et vanlig symptom hos mennesker med urinveisberegninger (5). Dette symptomet kalles også hematuria.

Blod kan være rød, rosa eller brun. Noen ganger er blodceller for små til å bli sett uten et mikroskop (kalt mikroskopisk hematuri), men legen kan teste dette symptomet.

5. Skyet eller stinkende urin

L’sunn urin er klar og har ikke en sterk lukt. Overskyet eller Urin stinkende Det kan være et tegn på A’infeksjon i nyrer eller i en annen del av urinveiene.

Et studio fant at om 8217; 8% av personer med akutte nyrestein hadde en infeksjon på 8217; urinveisinfeksjon (6).

Skyet er et tegn på pus i urinen, eller Plus (7). L’lukt kan komme fra bakterier som forårsaker infeksjoner for urinveisinfeksjoner. En lukt kan også komme fra # 8217; urin som er mer konsentrert enn normalt.

6. Går en liten mengde om gangen

Store nyreberegninger forblir noen ganger fast i en uriner. Denne blokken kan senker eller stopper Strømmen av urinen.

Hvis du har en blokk, kan du bare urinere litt og # 8216; hver gang du går. Urinstrømmen som stopper helt, er en medisinsk nødsituasjon.

7. Kvalme og oppkast

Det er normalt at folk med nyrestein har kvalme Og Han retched (8).

Disse symptomene oppstår på grunn av delte nerveforbindelser mellom nyrene og mage-tarmkanalen (9). Steinene i nyrene kan utløse nervene i mage-tarmkanalen, utløse en magesmerter.

Kvalme og oppkast kan også være måten kroppen din reagerer på en intens smerte (10).

8. Feber og kulderystelser

Feber og rystelser er tegn på A’nyreinfeksjon eller i A’andre del av urinveiene. Dette kan være en alvorlig komplikasjon for en nyreberegning. Det kan også være et tegn på andre alvorlige problemer i tillegg til nyreberegninger. Enhver feber med smerte krever akutt medisinsk behandling.

feber forekommer med A’infeksjon er generelt høy & # 8211; 100.4 ° F (38 ° C) eller mer. Frysninger eller kuldegysninger oppstår ofte sammen med feber.

Bunnlinjen

Nedsatt nyreberegninger høstes av salt og mineraler som dannes i nyrene og kan reise til andre deler av urinsystemet.

Steinene forårsaker symptomer som smerte, vanskeligheter med urinering, urin uklar eller stinkende, kvalme og oppkast.

Noen steiner vil passere fra solen. Andre trenger behandling med lydbølger eller kirurgi for å bryte dem eller fjerne dem.

Ring legen din hvis du har symptomer på nyrestein. Nå medisinsk hjelp hvis du har disse symptomene, som kan tyde på at du har en infeksjon eller andre alvorlige komplikasjoner:

  • Smerter så alvorlig at du ikke kan sette seg rolig
  • kvalme, oppkast, feber eller kulderystelser med smerte
  • Blod i urinen
  • Vanskeligheter med å urinere

Les denne artikkelen på spansk

8 tegn og symptomer på nyrestein

Hva er nyrestein?

Nedsatt nyreberegninger er harde forekomster av mineraler og salter som ofte dannes av kalsium eller urinsyre. Danner alle’interiør i nyrene og kan reise i andre deler av urinveiene.

De er av forskjellige størrelser. Noen er små som poenget på slutten av denne setningen, bare en brøkdel av tommer. Andre kan vokse opp til noen få centimeter bred. Noen nyreberegninger kan bli så store for å okkupere hele nyheten.

En nyreberegning dannes når store mengder av visse mineraler i kroppen akkumuleres i urinen. Når kroppen din ikke er godt hydrert, blir urinen enda mer konsentrert med høyere nivåer av noen mineraler. Når mineralnivåene er høyere, er muligheten for at en nyreberegning er dannet, større.

Om en person i 11 i USA vil ha en nyreberegning. Steinene er vanligere hos menn, i overvektige mennesker eller diabetikere.

De mindre nyresteinene som er deponert i nyrene, forårsaker ikke noen symptomer. Du kan ikke merke at noe ikke går til steinen beveger seg til # 8217; ureter, røret gjennom hvilken du reiser urinen for å komme til nyrene til blæren.

Nyrescorer forårsaker ofte mye smerte. De fleste steiner vil gå bort alene uten behandling. Imidlertid kan det være nødvendig med en prosedyre for å bryte eller fjerne steinene som ikke kommer ut.

Her er åtte tegn og symptomer du kan ha nyre steiner.

1. Ryggsmerter, mage eller sider

Smerter til nyrestein, også kjent som en nyre kolikk, er en av de mest alvorlige typer smerter som kan oppleves. Noen som har hatt nyrestein, sammenligner smerter i fødsel eller # 8217; bli stukket med en kniv.

Smerte er ganske seriøs å generere mer enn en million besøk til beredskapsrommet hvert år.

Smerte starter vanligvis når en stein beveger seg til den smale ureteren. Dette forårsaker en blokk, som forårsaker dannelse av trykk i nyrene.

Trykket aktiverer nervefibre som overfører tegn på hjernesmerter.

Smerte forårsaket av nyrestein starter ofte alle & # 8217;. Smerte endrer posisjon og intensitet når steinen endrer posisjon.

Smerte går ofte og vinket, forverret av ureterins sammentrekninger når de prøver å presse ut beregningen. Hver bølge kan vare noen få minutter, forsvinner og deretter går tilbake.

Du vil føle smerte langs siden og ryggen, under ribbenene. Kan utstråle i magen og # 8217-området; lysken mens steinen beveger seg langs urinveiene.

Store steiner kan forårsake enda mer smerte enn små, men alvorlighetsgraden av smerte er ikke nødvendigvis knyttet til steinens størrelse. Selv en liten kan forårsake smerte når de beveger seg eller forårsaker en blokk.

2. Smerte eller brennende under urinering

Når steinen når krysset mellom urineren og blæren, vil du begynne å føle smerte under vannlating. Legen kan fortelle deg at dette er kjent som disuria.

Smerte kan være akutt eller brennende. Hvis du ikke vet at du har en nyrekalkulasjon, kan du bytte den til en urininfeksjon på 8217. Noen ganger kan du ha en [8217; infeksjon med stein.

3. Presserende behov for å urinere

Behovet for å gå på toalettet mer presserende eller ofte enn normalt er et annet tegn på at steinen har beveget seg langs urinveiene. Du kan føle et ukontrollabelt behov for å kjøre på badet, eller du må kanskje hele tiden gå om dagen og natten.

Ønsket om å urinere kan også ligne et symptom på uti.

4. Blod i urinen

Blod i urin er et vanlig symptom hos personer med urinveisberegninger. Dette symptomet kalles også hematuri.

Blod kan være rød, rosa eller brun. Noen ganger er blodceller for små til å bli sett uten et mikroskop (kalt mikroskopisk hematuri), men legen kan oppdage dette symptomet.

5. Skyet eller stinkende urin

L’sunn urin er lyse og har ikke en sterk lukt. L’Skyet eller stinkende urin kan være et tegn på en infeksjon i nyrer eller i en annen del av urinveiene.

En studie fant at om 8217; 8% av mennesker med akutte nyrekalkulasjoner hadde en UTI.

L’Torbid utseende er et tegn på pus i urinen eller mer. L’Lukt kan komme fra bakterier som forårsaker infeksjoner for urinveisinfeksjoner eller fra selve urinen som er mer konsentrert enn normalt.

6. Urin små mengder

Store nyreberegninger forblir noen ganger fanget i # 8217; ureter. Denne blokken kan senke eller avbryte strømmen av urinen.

Hvis du har en blokk, kan du kanskje urinere bare litt og # 8216; om gangen. Når urinstrømmen er helt avbrutt, blir den en medisinsk nødsituasjon.

7. Kvalme og oppkast

Det er vanlig at folk med nyreberegninger har kvalme og oppkast.

Disse symptomene oppstår på grunn av delte nerveforbindelser mellom nyrene og mage-tarmkanalen. Steinene i nyrene kan aktivere nerver i mage-tarmkanalen, noe som forårsaker magesmerter.

Kvalme og oppkast kan også være måten kroppen din reagerer på sterk smerte.

8. Feber og kulderystelser

Feber og rystelser er tegn på A’nyreinfeksjon eller andre deler av urinveiene. Dette kan være en alvorlig komplikasjon når du har en nyreberegning. Det kan også være et tegn på andre alvorlige problemer i tillegg til nyreberegninger. Når C’det er feber og smerte samtidig, er det nødvendig å raskt konsultere en lege.

Feber som oppstår når C’infeksjon er generelt høy: 100.4 ˚F (38 ˚C) eller mer. Kuldegysninger eller tremor oppstår ofte med feber.

Kort oppsummert

Nyreberegninger er harde forekomster av mineraler og salter som dannes i nyrene og kan reise til andre deler av urinsystemet.

Disse steinene forårsaker symptomer som smerte, vanskeligheter urinering, urin uklar eller stinkende, kvalme og oppkast.

Noen av beregningene kommer ut av seg selv. Andre trenger behandling med lydbølger eller kirurgi for å bryte dem eller fjerne dem.

Ring legen din hvis du har symptomer på nyrestein. Få øyeblikkelig medisinsk hjelp hvis du har disse symptomene, som kan tyde på at du har en «8217; infeksjon eller andre alvorlige komplikasjoner:

  • så alvorlig smerte som du ikke føler deg komfortabel
  • kvalme, oppkast, feber eller kulderystelser med smerte
  • Blod i urinen
  • Vanskeligheter med å urinere

Les l’element på engelsk