8 tegn du bør gå til legen for influensa

De fleste som lider av innflytelse, lider av en mild sykdom som vanligvis har kurset innen en eller to uker. I dette tilfellet kan et besøk til legen kanskje ikke være nødvendig.

Men for folk som er i fare for sykdomskomplikasjoner, er L & # 8217-influensa bli farlig for livet. Selv om du utfører en sunn livsstil, kan du bli syk av innflytelse.

L’influensa kan forårsake noen eller alle disse symptomene:

 • hoste
 • sår hals
 • Cola eller fylt nese
 • Muskelsmerte
 • hodepine
 • tretthet
 • feber
 • Oppkast og diaré (mer vanlig hos barn enn hos voksne)
 • frysninger

Hvert år, mellom 5 prosent 20 Amerikanerne blir syk av innflytelse. Sentrene for sykdomskontroll og forebygging (CDC) har estimert mellom 9.3 millioner og 49 millioner tilfeller av innflytelse hvert år siden 2010.

Så når du skal se en lege hvis du har L & # 8217;? Her er åtte grunner til å konsultere en lege.

1. Du har kort pust eller problemer med å puste

Å være lei av innflytelse bør ikke påvirke pusten. Det kan være et tegn på noe mer seriøst, som lungebetennelse, en lunginfeksjon på 8217.

Lungebetennelse er en vanlig og potensielt alvorlig komplikasjon av innflytelsen. Forårsake opp til 49.000 død I USA hvert år.

2. Se smerte eller brysttrykk eller alle abdomen

Å føle smerte eller brysttrykk er et annet advarselsskilt du ikke bør ignorere.

L’influensa kan utløse hjerteinfarkt og hjerneslag hos mennesker med hjertesykdom. Thoracic smerte er også et vanlig symptom på lungebetennelse.

3. Du er ofte oppkast

Oppkast forgrenset kroppen din av væsker, noe som gjør det vanskelig å helbrede fra innflytelsen. Av denne grunn bør du ringe legen din for å besøke deg.

Oppkast eller unnlater å beholde væsker kan også være et sepsis tegn, en alvorlig komplikasjon relatert til innflytelsen. Hvis ikke behandlet umiddelbart, kan sepsis føre til insuffisiens D’organ.

4. du er gravid

Hvis du er gravid og du blir syk av innflytelse, er du med størst risiko for komplikasjoner, som bronkitt.

Du er også med størst risiko for å ha barnet ditt tidlig eller med lav fødselsvekt. I noen tilfeller kan påvirkning under graviditeten til og med føre til død eller død.

CDC anbefaler at alle gravide får en influensavaksine. Men det anbefaler ikke nesesprayinfluensa vaksinen for gravide kvinner.

5. Du har L’astma

En i 13 Amerikanerne har astma, en sykdom som påvirker luftveiene i lungene. Fordi folk med astma har en tendens til å ha et svakere immunsystem, er symptomene på innflytelsen ofte verre.

Også voksne og barn med astma er mer sannsynlig å bli innlagt på sykehus for influensa komplikasjoner og utvikle lungebetennelse sammenlignet med de som ikke har astma.

Hvis du har L’astma, bør du konsultere legen din for å ta et antiviralt stoff. Men du bør ikke ta det antivirale Zanamivir-legemidlet (Reliance), siden det kan forårsake hissing pust eller andre lungeproblemer.

6. Du har en hjertesykdom

Hvem vi er 92 millioner Amerikanerne har noen form for hjertesykdom eller sameksisterer med konsekvensene av et slag. Hvis du er et av disse menneskene, er du mer sannsynlig å utvikle alvorlige komplikasjoner knyttet til innflytelsen.

Forskere fant at risikoen for et hjerteinfarkt seks ganger I løpet av den første uken av en bekreftet influensinfeksjon.

Hvis du bor med hjertesykdom, er den beste måten å unngå virus og potensielle sykehus for å få influensavaksinen.

7. Symptomene dine forbedres og blir verre

Dine symptomer bør ikke vises igjen etter at du er redusert. En høy feber og en alvorlig hoste som produserer grønt eller gult slim er mulige tegn på en infeksjon som lungebetennelse.

8. Seks blant de som anses med høy risiko for influensa komplikasjoner

Du er en En høyere risiko for influensa komplikasjoner Og du bør umiddelbart søke etter medisinsk behandling hvis du faller inn i en av disse kategoriene:

 • Kvinner som er opptil to uker etter fødselen
 • Barn under 5 år, men fremfor alt de under 2 år
 • Voksne i alderen 65 år
 • Innbyggere i langsiktige omsorgsfasiliteter, for eksempel sykehjem
 • Personer med kroniske sykdommer, som diabetes, nyre eller leversykdommer og kroniske lungeykdommer
 • folk med svekket immunsystem på grunn av forhold som hiv eller kreft
 • Folk under 19 år som følger en langsiktig aspirinbehandling eller antar salicylatbaserte stoffer
 • Folk som er overvektige med en kroppsmasseindeks (BMI) på 40 eller mer
 • Etterkommere av indianere (indianer D’Amerika eller innfødte i’Alaska)

Hvis du er over 2 år, kan du bruke mot-top-stoffer (OTC) for å lindre symptomene Alle & # 8217;. Det er imidlertid viktigere å konsultere en lege umiddelbart. Barnas foreldre under 2 skal konsultere en barnelege før de administrerer sine tellermedisiner.

Antivirale stoffer kan bare foreskrives av en lege eller en helsepersonell. Har blitt vist at «8217; inntak av antivirale stoffer innen to dager fra’å bli syk reduserer symptomene og reduserer varigheten av en dags sykdom.

L & # 8217;

Hvis du refererer til et av de forrige punktene, bør du gjøre legen din til å besøke en prioritet. Selv om du ikke lider av astma, thoracic smerte eller symptomer som har returnert, hvis du er syk med influensavirus og føler at noe ikke er bra, bør du konsultere en lege.