8 strategier for å svelge pillene

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Mange mennesker har problemer med å svelge piller. Tørket munn, vanskeligheter med å svelge (dysfagi) og frykt for kvelning kan gjøre den faktiske foreskrevne medisinen.

Og for små barn som aldri har inntatt piller før, L’Den samme ideen om å svelge en tablett uten å tygge, kan være et vanskelig konsept å forstå, enn si å gjøre.

Hvis du er en av de mange som har problemer med å svelge piller, les videre. Vi vil diskutere fysiske grenser og mentale aspekter som kan gjøre denne oppgaven vanskelig.

Også, vi vil gi åtte nye strategier for å svelge pillene som kan gjøre det lettere for deg og ditt barn.

Overvinne frykten for å innta piller

Svelg er ikke så enkelt som det virker. Nerver hjelpe munn, hals og # 8217; esophagus å jobbe sammen for å flytte mat, væsker og piller i fordøyelseskanalen.

Mesteparten av tiden når det svelger, trenger du ikke å tenke på reflekser på jobb. Men når det gjelder å svelge piller, blir det plutselig for klar over alt som skjer i svelging. Jo mer du tenker på det, jo vanskeligere.

Følelsen av globus

Når du føler stress eller angst, kan du prøve noe som heter & # 8220; Globus Sensation & # 8221;.

Følelsen av Globus er en følelse av undertrykkelse i halsen som ikke er relatert til en ekstern fysisk tilstand, men av en følelse av frykt eller terror. Du kan føle denne typen halsstramming akkurat nå, bare tenker på # 8217; handler for å svelge en pille.

Nøkkelen til å overvinne denne spesielle frykten er å lære å ikke fokusere på # 8217; handling av svelging. Det er lettere å si enn å gjøre, men det blir enda enklere med tid og praksis.

Noen av strategiene behandlet i denne artikkelen fokuserer på hvordan å bringe sinnet andre steder mens du inntar pillene.

Alternative strategier

Hvis du ikke kan komme over ideen om å svelge en pille, prøv å snakke med legen din. De kan kunne levere en annen form for legemidlet, som en væske eller en tablett som kan knuses i myk mat.

A’Et annet alternativ er å snakke med en psykolog. De kan ha noen grundige mentale øvelser som du kan gjøre for å lage piller til å svelge.

Hvordan hjelpe et barn å svelge en pille

Lær barnet ditt hvordan du svelger en pille kan være vanskelig. Ideelt sett, prøv å lære dem denne ferdigheten på en tid da de ikke trenger narkotika. Dette lindrer press og # 8217; læring vil være enklere hvis de ikke føler seg dårlig.

Øv med kornene

Når barnet ditt er stort nok til å svelge små candies uten kvelningsrisiko, kan du begynne å praktisere hvordan du svelger pillene. For de fleste barn er alderen 4 år en god tid å starte.

Begynn å sitte din sønn på en stol. Deretter plasserer du en veldig liten godteri (som en duster) på språket. Gi sønnen din en slurk av vannet eller blader du bruker et halm. Fortell dem å svelge alt de har i munnen din i et slips øyeblikk.

Du kan forme denne metoden med bare en eller to ganger foran barnet ditt før du ber ham om å prøve det.

Husk å holde det morsomt. Ta ut tungen med sprinkling, svelg, så trekk ut tungen uten å sprinkle det & # 8211; Som et magisk trick!

Nyttige produkter

Du kan også eksperimentere med produkter som er spesielt utviklet for å lette svelging av piller for barnet ditt.

Spray for å svelge pillen, briller for å svelge pillen som passer for barn og medisinske stropper, kan gjøre opplevelsen av å svelge pillen mer A’morsom aktivitet som et skummelt medisinsk øyeblikk. (Vi vil beskrive hvordan du bruker disse nyttige produktene nedenfor.)

Du kan også spørre barnets barnelege for å knuse (grind) pillene eller kutte den foreskrevne pillen i halvparten. Du kan også spørre om det er greit eller ikke å skjule den knuste pillen i myk mat.

Aldri knuse pillene uten først å konsultere legen din

Ikke knuse pillene og legg dem til maten uten godkjenning av en lege. Ikke bruk denne metoden for narkotika som må tas på tom mage.

De beste strategiene for å svelge pillene

Her er åtte strategier for å svelge piller du kan prøve:

1. Drikke vann (mye!)

Sannsynligvis den mest kjente metoden for å svelge en pille, er å ta den med vann;. Du kan perfeksjonere denne metoden for optimal suksess ved å endre det litt.

Prøv å drikke en rikelig sip av vannet før du setter pillen i munnen. Se deg selv mens du svelger pillen med hell før du prøver å svelge.

Hvis du lider eller føler at du ikke kan svelge, fjern pillen nøye og tørk den med et papirservett slik at du ikke løser deg. Gi deg selv noen få minutter før du prøver.

2. Bruk en popflaske

POP-flaskemetoden er designet av Tyske forskere Med intensjonen om å hjelpe folk å svelge tette tabletter.

Denne metoden virker imidlertid ikke bra med kapsler fordi de har luft alle’de veier mindre Dell & # 8217;.

Å svelge piller i modus & # 8220; pop-flaske & # 8221; du trenger en flaske D’fullt vann med en’tett åpning. Begynn med å sette pillen på tungen, så bærer flasken D’vann til munnen og lukk leppene rundt # 8217;.

Bruk trykket på flaskehålningen av vannet for å tvinge vannet i halsen mens du svelger. Denne teknikken har forbedret den enkle å svelge pillene for nesten 60 prosent av mennesker I et lite studio.

3. Foldet fremover

Denne teknikken kan også hjelpe deg med å svelge pillene.

Start med haken opp og skuldrene bakover mens du setter pillen i munnen, og drikk deretter en slurk av mediumstørrelse. Vippe raskt (men forsiktig) hodet fremover mens du svelger.

L’ideen er å flytte pillen tilbake til halsen mens du er utsatt for å gå videre og gi deg noen qualces’andre som å konsentrere seg mens du svelger.

Denne metoden har forbedret svelging for Mer enn prosentandelen 88 Studer deltakerne i en liten studie.

4. Begrave i en teskje epler saus, pudding eller annen myk mat

En måte å lure hjernen din ved å svelge pillene lettere er å begrave det i en spiseskje med noe du er vant til å svelge.

En viktig advarsel her er at ikke alle piller skal tas med mat. Noen piller vil gjøre effektivitet hvis de blandes med myke matvarer.

Hvis legen eller apoteket gir OK, prøv å sette pillen på en teskje tips og dekke den med en fruktpuré eller en pudding av ditt valg.

5. Bruk et halm

Du kan prøve å svelge pillen med et halm for å vaske det. Den reflekterte bevegelsen av væsken aspirasjonen mens du lukker halmen med leppene, kan distrahere deg mens du tar medisiner.

Du kan også prøve spesielle stropper produsert for å hjelpe deg med å ta piller.

Finn et halm for spesialiserte stoffer på nettet.

6. Frakk

Du kan være i stand til å svelge pillene lettere ved å belegge dem med en smøre gel.

I et studio, 54 prosent Deltakere som brukte denne typen hjelp til å svelge pillene, fant mye lettere å senke pillene.

Disse smøremidlene forbedrer smaken av stoffene dine. Begrens også ubehag som noen prøver mens det glir langs spiserøret og i magen.

Kjøp et smøremiddel for piller belegg.

7. Smøremiddel

Som et smøremiddel, kan sprayene til svake piller hjelpe pillene dine til å skyve lettere i halsen. Dette er spesielt nyttig hvis du har en helsetilstand som gjør piller svelging eller hvis en pille har blitt sittende fast i # 8217; spiserøret i det siste.

En studie om unge voksne og barn viste den spray som pille glide har hatt en betydelig effekt i å lage piller narkotika lettere å svelge. Bare åpne munnen og påfør sprayen direkte til halsåpningen.

Ta en spray å svelge piller her.

8. Prøv en kopp for å svelge pillene

Spesielle briller for å svelge pillene er tilgjengelige for kjøpet i mange apotek. Disse koppene har en spesiell topp som strekker seg mot baksiden av halsen.

Brillene for å svelge pillene har vist anekdotisk positive effekter, men ikke C’er mye klinisk forskning publisert på hvor effektive de er.

Koppene å svelge pillene anbefales ikke for folk med dysfagi, som de kunne være der Noen risiko kvelning.

Finn en kopp for å svelge piller.

Kapsler eller tabletter?

Kapsler pleier å være vanskeligere å svelge enn tabletter. Dette skyldes at kapslene er lettere enn vannet;. Dette betyr at flyter på overflaten av væske du prøver å innta sammen med dem.

Hvis kapselen svelging viser seg å være vanskelig for deg, kan du kanskje spørre legen din eller apoteket A’alternativ til tabletter.

Hvordan svelge en pille uten vann

C’Det er en sjanse for at du finner deg selv uten vann, og du må svelge en pille.

I de fleste tilfeller anbefales det ikke. Intesting piller uten vann kan bety at de tar lengre tid å jobbe. Øker også mulighetene dine som pillen forblir blokkert i spiserøret.

Noen stoffer kan irritere belegget av esophagus hvis de legger inn der, eller hvis de tar for lenge i reisen opp til magen.

Men hvis det er mellom å hoppe over en dose av legemidlene dine og ta en pille uten vann, oppnå deg selv til ditt reseptbelagte program.

Du kan ta en pille uten vann med et overskudd av spytt for å skape smøremiddelet ditt for pillen.

Ta pillene en om gangen hvis du bruker denne metoden. Vipp hodet ditt tilbake eller vipp haken fremover mens du svelger.

Når skal du se en lege

Sikker sanitære forhold, Som tørr munn eller dysfagi, kan de gjøre piller som svelger ekstremt vanskelig. For noen mennesker kommer et poeng å svelge piller ikke mulig.

Hvis ingen av anbefalingene som er nevnt ovenfor, snakker med legen din i vanskeligheten din for å svelge pillene. Det kan være mulig en alternativ løsning i form av flytende resept eller annen anbefaling.

I alle fall, ikke bare slutte å ta reseptbelagte legemidler fordi du ikke kan svelge pillene. Kontakt legen din dersom du har mistet doser av denne grunn.

Ta bort

Det er normalt å ha problemer med å svelge piller. Mange ganger er denne vanskeligheten et resultat av frykt for å kvele eller # 8217; angst for en pille som henger.

Denne frykten er ikke helt ubegrunnet. Det er mulig at en pille forblir fanget i # 8217; esophagus. Selv om det er ubeleilig, er det vanligvis ikke en medisinsk nødsituasjon.

Selv om det ikke er lett å overvinne frykten for å svelge piller, er ansette foreskrevne medisiner i anbefalte doser ekstremt viktig. Strategiene som er nevnt ovenfor, bør hjelpe deg med å finne en måte å svelge pillene som fungerer for deg.

Hvis du ikke klarer å innta pillene på grunn av en fysisk tilstand eller en psykologisk grunn, snakker du med legen din så snart som mulig for å endre reseptene dine.