8 spørsmål om fødsel at du ikke ser tiden til å gjøre, svarer fra mødre

Del på Pinterest

For de av oss som aldri har opplevd, er arbeidet en av de store mysteriene i livet. På den ene siden er det historier om magisk glede og til og med orgasmisk glede som kvinner føler seg under fødselen. D’Andre deler er historiene om # 8217; horror av øyeblikkene som det er utmattende, hjerteskjærende og bestemt ekkelt. Alle de som ikke har lidd Arbeidet, vil vite hvordan det er, men de fleste er for høflige for å spørre mødre som 8217; de krysset. Unntatt meg. jeg spurte. Og jeg forstår det gode, stygge og poop (ja, c’er poop). Vær så god.

1. Hvordan virkelig det gjør?

Vi vet alle at arbeidet er smertefullt, men hvor smertefullt er akkurat? Smertefullt som en hornhinnen riper eller smertefull som en allergisk reaksjon på en medisinsk gjærinfeksjon (ikke spør)? Jeg spurte to mødre om å sette ham i form av at vi sivile kunne forstå. En sa: Travaglio føles som en veldig stor og ugudelig bøye constrictor innpakket rundt # 8217; magen, kveler ved en voksende frekvens og intensitet og # 8221;.

En annen mor (som lovet å ikke bli fornærmet av noen av de andre spørsmålene) sa bare at smerte er i en klasseromsklasse og prøver å sammenligne det med noe annet er en fornærmelse. I hans ord: Snakk om ditt ødelagte ben og la meg le med deg fordi det ikke er noe i forhold til Travaglio & # 8221;. Ahia.

2. Veldig lange kamper: myte eller fryktelig virkelighet?

Et raskt søk på Gjennomsnittlig arbeidstid for det første barnet & # 8221; vil gi deg tall mellom 8 og 12 timer. Ma l’bevis anekdotica (med hvem jeg har tenkt å vitne til enhver mor etter et glass chardonnay) forteller en annen historie. En kvinne som intervjuet kjempet for to solide dager før legene overgav og gjorde en keisersnitt. En annen kom til 32 timer, selv om han sa det bare 16 (!) Av disse var smertefulle.

Og arbeidet er ikke det eneste som kan dra. En mor ble syk seriøst etter at hennes tredje sønn forblir utover tre ukers frist. (Komplett åpenbaring: moren var min og barnet var meg. Og jeg er så lei meg, mor.)

3. Din vagina virkelig tårer under arbeidskraft?

Jeg lar deg ta tilbake fra # 8217; å forestille seg (og høre) horror av det spørsmålet før de gir dårlige nyheter. Svaret er ja.& # 8221; Studier sier at 53-79% av alle kvinner gjennomgikk skade på perineum under fødsel (L’område mellom området mellom «# 8217; anus og vulva). Skaden oppstår på grunn av tåre eller kirurgisk kutt kalt episiotomi som utføres av legen dersom den anser det nødvendig. Traumet kan ta lange gjenvinningstider og kan permanent endre følelsen av forholdet og noen ganger føre til urin eller anal inkontinens.

Disse fakta er tilstrekkelig til å få meg til å holde beina krysset for alltid, og mødrene som jeg snakket med dem, har opprettholdt dem med erfaring. En mor har opplevd tårer under hennes første fødsel & # 8211; som klandret for å presse selv da han ble fortalt å ikke gjøre det & # 8211; Men han unngikk å rive sine neste fødsler som smøring av området med olje med olje d’oliven.

A’Andre mamma med hvem jeg snakket hadde en e-episiotomi, men har fortsatt led av tredje grad rive. Som du sa, & # 8220; datterens hode var over 13 tommer. Noe måtte gi, og det var huden min. & # 8221;

Så ja: bena. Krysset. For alltid.

4. Slipp nærmere eller ikke stoffet?

Spørsmålet om eller ikke å godta eller ikke en Epidural for fødsel, er en av de mest slått argumentene for debatt om morsblogger. Av mødrene som jeg spurte, deres svar har fordelt på. En sa at han hadde epiduralen, men han var ikke veldig effektiv, og han følte seg fortsatt hvert eneste punkt da de hadde sydd episiotomiet. Han forsvarte fortsatt beslutningen, legger til: & # 8220; Jeg ville ta medisiner hvis jeg bryter et bein, så hvorfor jeg ikke bør av denne grunn, som er tusen ganger verre?& # 8221;

En annen mor jeg spurte om sa han gikk uten narkotika for alle fire (fire) leveranser, og sa at opplevelsen selv var en naturlig effekt. I alle fall synes det ikke å være et svar / # 8220, høyre & # 8221; Så mye som det er en & # 8220; svar som er riktig for deg & # 8221;. Og i virkeligheten er mamma ikke så interessert i epidural som de på forumene. Hva skjer imidlertid?

5. Gjør poet foran alle?

Jeg kjenner arbeidet med arbeid bare ser på romantiske komedier & # 8220; Sharp & # 8221; og jeg håpet det var en myte. Ikke lykke, tilsynelatende. Medisinske fagfolk rapporterer at det er ekstremt vanlig og en mor (som er selv en lege), forklarer: Hvis det er poop i Sigmoid Colon og / eller i endetarmen, vil det være juice når barnet er hodet faller gjennom det begrensede rommet . & # 8221;

Den beste løsningen er å prøve å avlaste deg selv før tiden. Men hvis det ikke virker så godt, vil du bare fokusere på en av de andre 100 følelsene du prøver. Og husk at livet vil gå videre.

6. Noen av tingene med dype pusteverk?

Den generelle konsensus på # 8217; effektiviteten av puste teknikker synes å være «8221; ikke egentlig & # 8221;. Men noen mødre sier at de tjener som en distraksjon som er nyttige i minst noen få timer.

7. Meschini skriker til leger og sykepleiere, og i så fall føler du deg skyldig i en posteriori?

Dette er et annet tema hvor min forståelse kommer hovedsakelig fra filmene, men fødselen ser ut som et par ganger i livet der det anses å være akseptabelt for å lufte sin vrede på rundt deg. Selvfølgelig, ikke alle mødre dra nytte av muligheten. En kvinne sa at han ønsket å gi et godt inntrykk som en av de første foreldrene til samme kjønn Dell ‘# 8217; sykehus, så han prøvde å oppføre seg bedre, til tross for smerten. Men en annen har klart å utløse helvete i leveringsrommet, skrikende navnet på jordmoren & # 8220; så sterk at vinduene skjelvet & # 8221;. Han sier at han følte seg dårlig for dette, skjønt. Han følte seg så ille at han kalte sin datter som den jordemor.

8. Din partner vil noensinne se på deg på samme måte igjen?

Ærlig, dette er den delen av’hele tingen som jeg finner mer bekymringsfull. Tross alt har vi etablert det skrik, gråte og poop under arbeid, som ikke er måten de fleste av oss vil at våre partnere forestiller oss. Men mens det kan være noen mennesker der ute som er markert for alltid fra utsikten over en kvinne som blir til jenta på jenta. Ingen av de møtene som jeg snakket sa om noe sånt. En rapporterte at han var redd for at kona ikke fant det mer attraktivt, som nå innser at han var latterlig.

Men hun gjenkjenner: «Jeg likte ikke det å se meg falle i stykker på den måten. Og jeg gråt. Jeg gråt fordi det gjorde vondt, og jeg var sliten & # 8211; Hold deg våken i to dager vil gjøre det & # 8211; Og jeg ville ikke være en vekt, så jeg gråt for det. Men det var så søtt og snill mot meg og brydde seg ikke om jeg var i sengen eller jeg gråt. Han var bekymret for at jeg var god og at vårt barn var fint & # 8220;.

Til tross for alle detaljene ikke så hyggelige, har de fleste av arbeidshistoriene en lykkelig slutt med familier som blir nærmere enn noensinne. Tross alt er arbeidskraft og fødsel en av naturens vakreste og magiske opplevelser. Det er imidlertid verdt å huske at når det var tid for kona til den moren å bringe den neste sønnen i fanget, gikk hun med en planlagt keisersnitt. Ingen forvirring, ingen forvirring.

Del på Pinterest

Elaine atwell er en’Dartkritikken og grunnleggeren. Hans arbeid ble presentert på vice, toast og mange andre salgssteder. Han bor i Durham, i North Carolina.