8 spørsmål for å spørre legen om behandling av psorialasia artritt

1. Hvordan kan jeg forhindre felles skade?

Den beste måten å hindre skade på, kontrollerer artikulasjonsbetennelsen. Den inflammatoriske prosessen skjer alt i leddene, rundt senene og ledbåndene og hvor de er satt inn på # 8217;.

Du kan redusere betennelse etter et antiinflammatorisk kosthold, redusere stress, sove god kvalitet, gjør fysisk trening og antar rusmidler som foreskrevet.

Videre, hvis leddene blir betent, minimer du bruken av de leddene til betennelsen er dempet. En delikat trening og bevegelse av ledd gjennom hele bevegelsesområdet vil opprettholde sin funksjon. Du kan se etter hjelp av en yrkesmessig eller fysioterapeut.

2. Min behandling har sluttet å fungere. Hva er alternativene mine?

Hvis dette skjer, gjør en avtale med legen din for å vurdere hvilke stoffer du har tatt, hvor godt de jobbet og din ordning og alvorlighetsgraden av sykdommen.

Diskuter også nye behandlingsalternativer, for eksempel typer narkotika er tilgjengelige og hva bivirkningene deres er. Du og legen din kan også vurdere forsikringsdekning og levende utgifter for å avgjøre hvilken behandling som er best. Det er også viktig å gjennomgå dietten, stressfaktorene, nyere infeksjoner og fysiske aktiviteter for å se hvilke ekstra alternativer som er tilgjengelige.

Det er flere stoffer godkjent av FDA for Psoriasica Arthritis (PSA). De er delt inn i grupper basert på måten som spesifikke immunruter er blokkert.

Orale narkotika faller innenfor de modifiserende antirumatiske legemidlene sykdommen (DMARD), i Janus kinaseinhibitorer eller fosfodiesterase-4 inhibitorer. De biologiske stoffene som vanligvis brukes først, kalles TNF-blokkere, og det er fem å velge mellom. Andre alternativer som blokkerer andre immunruter inkluderer inhibitorer Dell’interleuchina-17 (IL-17), inhibitorer av IL-12 og-23 og T-celler.

3. Jeg kan gjøre noe for å hindre flamme?

Hold et kort register over dine raketter og hva du tok med dem og søk etter diagrammene. Noen matvarer, økt stress eller infeksjon kan utløse raketter. Andre ganger spontant skje.

Når en bluss oppstår, er det viktig å hvile og ta vare på deg selv. Behandling av premocused raketter kan minimere symptomer og risiko for skade.

Du må kanskje snakke med legen din for å øke eller endre narkotika. Noen ganger kan legen anbefale en’lokal steroid injeksjon i # 8217; betent artikulasjon.

4. Hvilke tester vil bruke en revmatolog for å overvåke min psoriasisartritt?

Legen vil trolig overvåke AP med blodprøver som testen av erytrocyt sedimenteringshastighet og testen av det C-reaktive proteinet.

Hvis du lider av A’annen medisinsk tilstand som diabetes eller leversykdom, vil glukose tester bli utført og leverfunksjon. Hvis du antar visse stoffer, kan legen din gjennomføre bestemte tester for de stoffene. Vanlige tester inkluderer en komplett emochromocytometrisk undersøkelse (CBC) og en nyrefunksjonstest (serumkreatinin).

Legen kan også anbefale en ultralyd og ultralyd for å evaluere tilstedeværelsen av betennelse på A’artikulasjon, en finger eller en fot. En fordel med ultralyd er at den ikke bruker stråling som en røntgenstråle og kan ofte utføres i legenes studio.

5. Hvilke aktuelle behandlingsalternativer er der?

Ikke-steroid-aktuelle antiinflammatoriske stoffer (fans) kan noen ganger være nyttige for en enkelt ledd. Topicals som inneholder lignende stoffer til sucker er tilgjengelig uten medisinsk resept. Aktuellet resept inneholder diclofenac fans.

Hvis psoriasis er også tilstede med Ptil, er det mange aktuelle aktuelle behandlinger.

6. Hvilke injiserbare behandlingsalternativer er der?

Hvis en eller noen få ledd eller sener er aktive, kan en lokal steroid injeksjon være svært nyttig.

Legen din kan råde deg til å behandle Ptil med en biologisk. Hvis dette er tilfelle, administreres alle biologer for selvinjeksjon. Mindre vanlig vil den biologiske bli administrert intravenøst ​​i legenes studie eller i et infusjonssenter.

7. Hvor lenge før du ser behandlingsresultatene?

Opptil tre måneder kan være nødvendig før du ser full effekt av en ny behandling. I min erfaring skjer imidlertid forbedring vanligvis innen flere uker og ofte etter en enkelt injeksjon av et organisk stoff.

I de tidlige stadiene, når du starter en ny behandling, må legen din må øke en narkotikondose eller legge til en annen medisin før du ser resultater.

8. Mine symptomer påvirker mitt daglige liv alvorlig. Hva kan jeg gjøre?

Pass på at behandlingen din er optimalisert. Rådfør deg også med en fysisk eller ergoterapeut.

Arbeidsterapeuter kan hjelpe deg med å evaluere arbeidsaktivitetene dine, daglige aktiviteter og hobbyer. De kan også gi råd til å forbedre symptomene og funksjonen. Noen ganger kan de råde deg til å ta en pause fra jobb, for en ferie eller funksjonshemming.

Dr. Carteron er en immunolog og revmatolog. Han ble uteksaminert fra Johns Hopkins University School of Medicine. Han er medlem av det medisinske klinikkfakultetet ved Universitetet i California, San Francisco, og er en mentor til reumatologiske lærde i trening. Gir konsulenttjenester til individuelle pasienter, biofarmaceutiske organisasjoner og ideelle organisasjoner. Det er et medstifter av Healthwell Foundation og et kvinnes helseprogram. Hans arbeid fokuserer på Sjogren syndrom, en autoimmun sykdom, og er president for klinisk praksis retningslinjer for reumatologi for Sjogren & # 8217 s syndrom fundament. Liker å tilbringe tid i Napa-dalen med familien og tjene som en intercessor.