8 årsaker til kramper ved foten om natten og hvordan å stoppe dem

Beskrivelse

En kramper på foten kan slå fra ingenting, våkne opp fra en dyp søvn. Du kan plutselig føle musklene stivne eller knute overalt fra noen få sekund Noen få minutter om gangen.

Nattkramper på føttene er nært knyttet til nattkramper i bena, slik at du kan prøve disse følelsene selv med kalvene eller lårene.

I alle fall er kramper om natten mer vanlige hos eldre mennesker 50 og hos kvinner som er gravid.

Den gode nyheten er at disse kramper er vanligvis ikke en grunn til bekymring. Selv om de kan være forbundet med visse medisinske forhold, som for eksempel diabetes eller livsstilhypothyroidisme, kan forlengelse og livsstilsendringer hjelpe dem med å frigjøre dem raskt eller hjelpe dem med å forsvinne helt.

Årsaker til kramper om natten

Opptil 60% av voksne og 7% av barna rapporterer å ha nattkramper ved foten eller bena, observere en 2012 Review.

Det er en rekke årsaker til kramper. Spasmer kan bare forekomme en gang i løpet av natten eller provosere gjentatte episoder som fører til vedvarende søvnløshet og smerte.

Inaktivitet

Sitter i lange perioder eller inaktiv å være inaktive kan gjøre musklene i føttene mer forberedt på kramper.

Sittende med feil holdning kan også hemme blodstrømmen til føttene eller føre til komprimering av nerver, to risikofaktorer for utviklingen av kramper.

Selv stillingen du sover, kan være en sirkulasjonsfaktor og nervøse problemer. Så, kanskje du vil undersøke hvordan du sover for å se om det kan bidra til nattkramper.

Overdreven stress av musklene

All’Andre leder av spektret, for å jobbe for mye, kan musklene i føttene gjøre dem sårbare for kramper.

Muskelfibrene til føttene dine kontrakt og ekspanderer kontinuerlig for å tillate bevegelse. Hvis du gjør for mange aktiviteter for tidlig eller arbeider føttene dine for slitsomt, kan du føle tretthet i musklene.

Tretthet improverer kroppen din oksygen og tillater avfallsprodukter å samle seg i løpet av dagen og produsere kramper og spasmer om natten.

Utilstrekkelig fottøy eller harde overflater

Bruk dårlig adherente sko eller sko uten tilstrekkelig støtte i løpet av dagen kan også belaste foten muskler. Ikke bare det, men står eller arbeid på betonggulv eller andre harde overflater kan ha en lignende effekt.

Fotmusklene fungerer veldig hardt for å støtte vekten av kroppen din. Utilstrekkelig fottøy kan også kompromittere sirkulasjonen av foten, kutte blod og oksygen og produsere smertefulle spasmer selv når du er ute av føttene.

Dehydrering

Kanskje du ikke drikker nok vann, eller du har et angrep av diaré eller annen sykdom som dehydrerer deg. Selv treningen i den varme sesongen kan dehydere raskt, drenerer kroppen din av dyrebare væsker, salter og mineraler, som kalium, magnesium og fotball.

Når kroppen din mister væsker og elektrolytter, blir musklene dine mer sårbare for spasmer og kramper. Fortsett å svette og miste væsker mens du sover. Dette er grunnen til at kramper på føttene dine kan oppstå om natten.

Forskjell av næringsstoffer

Vitamin B-12 mangler, tiamin, folsyre og andre gruppe B-vitaminer kan forårsake skade på nerver.

Magnesium og kalium mangler kan forårsake kramper med ben og føtter.

Hvis du mistenker at du har en ernæringsmessige mangel, kontakt legen din. En enkel blodeksamen kan avsløre nivåene dine og angi legen din dersom A & # 8217 er nødvendig; integrasjon eller annen behandling for de underliggende forholdene.

Husk at L & # 8217, å ta for mange kosttilskudd kan faktisk forårsake mer skade enn fordeler.

Overdreven bruk av alkohol

Drikker for mye alkohol kan forårsake skade på nerver og en tilstand som kalles alkoholholdig nevropati. Symptomer inkluderer noe, fra muskelkramper og svakhet til nummenhet og prikking til armer eller ben.

Ikke bare det, men et sterkt alkoholforbruk kan også bidra til dehydrering og ernæringsmessige mangler av viktige B-vitaminer.

Akkurat som med andre ernæringsmessige mangler, kan mangelen på disse vitaminene kompromittere den nervøse funksjonen, forverret symptomene som muskelspasmer.

Svangerskap

Gravide kvinner er mer utsatt for kramper med ben og føtter om natten, spesielt i andre og tredje fjerdedel.

Dessverre, forskere Jeg vet ikke akkurat fordi dette er tilfelle. De mulige årsakene kan omfatte:

 • Ekstra vekt på føttene som barnet vokser
 • dehydrering
 • Ernæringsmessige mangler, spesielt i magnesium

Helse- og medisineringsproblemer

De medisinske forholdene som er knyttet til fotkramper, inkluderer:

 • Strukturelle problemer, som spinal stenose og perifer arteriell sykdom
 • Metabolske problemer, som nyresykdom, anemi, hypothyroidisme, hypertyreoidisme eller diabetes av type 1 eller 2
 • Andre forhold, for eksempel skader, artrose og Parkinsons sykdom

Noen stoffer kan også gjøre deg mer utsatt for kramper. Disse inkluderer:

 • Narkotika for arteriell trykk
 • statin
 • diuretic
 • P-piller

Hvis du er i dialyse, kan dette også gjøre deg mer utsatt for kramper.

Behandling for nattlige kramper på dine føtter

Det er ikke-spesifikk Behandlinger som leger anbefaler å behandle kramper ved foten om natten. I stedet er det bedre å behandle sin underliggende årsak.

Flytt kroppen din

Hvis du trener regelmessig, så! Regelmessig bevegelse kan bidra til å forhindre kramper i bena og føttene dine i løpet av dagen og natten.

Ny øvelse? Snakk med legen din for råd om en plan som kan fungere for deg. For å starte, prøv å gå fort i nabolaget ditt (iført støttesko) eller andre lavpåvirkningsaktiviteter.

Noen har også rapportert til få minutter På en sykkel eller en tredemølle før du går i seng, hjelper det med nattkramper på bena og føttene.

Strekker og lånte muskler

Sørg for å forlenge hver dag for å holde musklene i foten avslappet, spesielt før og etter å ha startet en svetteøkt.

Og hvis du har en kramper om natten? Strekk foten kraftig å lindre kramper som bøyer foten og trykker på på’Alluce.

Å gå og flytte benet kan også hjelpe med kramper ved foten og bena. Ta et bad eller en varm dusj eller bruk is kan lindre vedvarende smerte. Dyp vevsmassasje kan hjelpe langsiktig.

Undersøk skoene dine

Bruk støttesko som er komfortable, spesielt hvis du ofte går på harde overflater.

Finn en sko med en’ganske mot. Dette er den delen av skoen som bidrar til å nest hælen i posisjon.

Hvis du har problemer, eller du ikke finner komfortable sko, kan legen din lede deg til en podiater for tilpassede innsatser.

Drikk mer vann

Eksperter anbefaler at menn skal drikke 15.5 kopper og kvinner drikker 11.5 av væsker som vann; vann hver dag. Å holde fuktige muskler kan bidra til å forhindre kramper.

En god praktisk regel er at urinen din skal være lysegul for å rydde opp. Hvis det er mørkere enn det, bør du vurdere å drikke et annet glass D’vann.

Gravide eller ammende kvinner kan trenge det opp til 13 kopper væske en dag for å møte deres hydreringsbehov.

Spis godt og integrere

Følg et velbalansert kosthold som inneholder mye kalsium, kalium og magnesium. Hvis du har en diagnostisert mangel, kan du håndtere legen din.

Mayo Clinic sier at det er noen Undersøkelser Å støtte magnesiumtilskudd som et middel for å hjelpe med kramper. Spør legen din informasjon om dosering og merkeforslag. Kosttilskudd er tilgjengelig i din lokale matbutikk, naturlig eller online matbutikk.

Magnesiumrike matvarer inkluderer:

 • Helkorn
 • bønner
 • valnøtter
 • frø
 • Usøtet tørket frukt

De kan også være bananer og grønne bladgrønnsaker hjelpe balansen; elektrolytter.

Redusere alkoholinntaket

Begrenser alkoholholdige drikker, som øl, vin og blandede drikker, som de kan dehydrere.

Ved skade på de relaterte nerver til # 8217; alkohol, be om hjelp hvis du har problemer med å stoppe drikking. Vurder ideen om å kontakte legen din, en venn eller et lokalt støtteprogram.

Betingelser som alkoholholdig nevropati kan føre til skade på permanente og progressive nerver. Tidlig behandling er viktig for å forhindre dette.

Gravid

Informer legen din dersom du finner nattkramper på føttene under graviditeten. Selv om mange av de samme selvomsorgstiltakene kan hjelpe deg, kan legen din gi ytterligere indikasjoner.

Strekker foten når du treffer deg en kramper og løft bena for å holde kramper i sjakk. Hold deg aktiv, få en massasje og ta en varm dusj eller bad (ikke varmt) kan også hjelpe.

Du kan finne ut at kramperne går bort alene etter å ha levert barnet ditt.

Ta ut mat

Kramper på føttene har en tendens til å gjøre det gå vekk Alene med husholdningenes behandlinger, som for eksempel strekk eller livsstil, hvordan du drikker mer vann.

Ring legen din dersom kramper forårsaker et spesielt alvorlig ubehag eller hvis du oppdager hevelse, rødhet eller andre endringer i foten eller de omkringliggende strukturene.

Du kan også gjøre en avtale hvis kramper forekommer ofte og ikke forbedrer med endringer i rutinen din.