8 rare symptomer på immun trombocytopeni (ITP)

Mange av symptomene på immun trombocytopeni (ITP), tidligere kjent som idiopatisk trombocytopeni, stammer fra en lav blodplateantall som fører til overdreven blødning. En normal blodplateantall er nødvendig for å kontrollere blødningen i hele kroppen. Mesteparten av Vouchets L’Blødning er inneholdt under huden og ser ut som en blåmerke, slik at du kan likvide symptomene som noen få’andre.

Andre ITP-symptomer kan relateres til mer signifikant intern eller ekstern blødning.

Noen av de vanligste symptomene på PTI kan virke uvanlig. Vær oppmerksom på følgende åtte symptomer og ring legen din for enhver tvil du kan ha.

1. Små røde fremspring på huden

En av de vanligste symptomene på ITP er en hudtilstand kalt pentecce. Disse er små røde fremspring på huden forårsaket av blødning fra under. All’begynnelsen av peteches kan virke som en’rødt utslett, men dossene er litt hevet, spredt og dimensjonene av prikker. De kan også ha en fiolett nyanse. Hvis kjent petescy eller uvanlig utslett, kontakt legen din.

2. Uforklarte blåmerker

Bruisene er resultatet av skader som forårsaker brudd på kapillærene like under overflaten av huden. Blod kommer ut av disse ødelagte kapillærene, og danner en pølse. Dette skaper svarte og blå blåmerker. Blåmerne blir gule og forsvinne over tid mens blod reabsorberer seg inn i kroppen og er vanligvis ingen grunn til bekymring.

Det kan være mange grunner til blåmerker. De eldre driver en større risiko på grunn av den naturlige tynningen av huden. Urte kosttilskudd og noen stoffer kan også bidra. Selv solskader kan være en årsak.

Du kan imidlertid legge merke til at du danner blåmerker mye lettere, spesielt på armer og ben. Du kan til og med våkne opp med blåmerker eller ha nye blåmerker uten å bli såret.

Noen ganger blåser du lett, jeg er et symptom på ITP. Lave nivåer av blodplater i blodet kan gjøre blodkoaguleringen vanskeligere, noe som forårsaker dannelsen av blåmerker på huden selv etter en minimum lesjon. ITP Bruises er lilla samtaler. De er vanligvis lilla, og de kan til og med vises i munnen din.

3. Blødning fra tannkjøttet

Når vi tenker på ordet & # 8220; Hud & # 8221; All’begynner tannkjøttet, kan ikke komme i tankene. L’ITP kan også påvirke denne delikate huden. Dette er en’annen form for ekstern blødning. I følge Nasjonalt institutt for hjerte, lunge og blod (NHLBI), Under dental arbeid kan det oppstå gingival blødning fra ITP. Tannkjøttet kan bløde under normal rengjøring av tenner eller andre tannprosedyrer. I de mest alvorlige tilfellene kan tannkjøttet bløt på grunn av børsting og interdental tråd.

Du kan tilskrive denne blødningen til gingivitt i stedet for et symptom på ITP. Under rengjøring kan tannlegen også legge merke til Bruises ALL’innsiden av munnen.

4. Hyppige Epistaxis

Epistaxis (Epistaxis) oppstår når huden er delikat alle «8217; innsiden av bløt nesen. Disse kan være relativt vanlige og har en rekke årsaker, inkludert:

 • allergier
 • kald
 • sinusinfeksjoner
 • Narkotika fluiding blod

De Mayo Clinic definerer hyppige epistaxis som de som forekommer minst en gang i uken. Hvis du skjønner at du har mange epistaksier til tross for å være bra og holde nesen din våt, bør du konsultere legen din.

5. Tyngre perioder med normal

En lav blodplateantall fra ITP kan til og med påvirke menstruasjonssyklusene, noe som gjør blødningen tyngre enn vanlig. Selv om tunge perioder kan virke mer en plage enn noe annet, kan de også føre til komplikasjoner, for eksempel L & # 8217;. En tung sporadisk menstruasjonssyklus kan ikke være en årsak til bekymring. Men hvis du begynner å eksperimentere med en tung periode hver måned, kontakt legen din.

6. Blod i urin eller avføring

Den lave blodplate tellingen forbundet med ITP kan også forårsake blødning i urin eller avføring. All’begynnelsen, du kan bytte blod urin som et tegn på infeksjon. Blæreinfeksjoner følger imidlertid ofte andre symptomer, for eksempel:

 • Smerte på nedre rygg eller side (nyrer)
 • hyppig urinering
 • magesmerter

Blodet i avføringen er aldri normal. Hvis du ser blod i urin eller avføring, følg legen din. Det kan være et tegn på ITP.

7. Hematom

L’ITP kan også forårsake små klumper under huden. Disse kalles hematomer og består av koagulerte blodområder som har akkumulert i dypt vev under huden. En hematom er en slags dyp blåmerke og forekommer vanligvis bare med en moderat lesjon. Kontakt legen din for eventuelle fremspring på huden eller fremspringene i alle dypere vev.

8. Overdreven tretthet

Røde blodlegemer bærer oksygen gjennom hele kroppen, noe som hjelper vev og organer til å fungere skikkelig. Når du bløder, bruker kroppen din tid til å erstatte blod. I tilfelle moderat blødning kan dette føre til anemi på grunn av at en rekke røde blodlegemer lavere enn nødvendig. Som et resultat kan du føle seg for mye trøtt. Tegn på overdreven tretthet inkluderer:

 • må sove mer enn normalt
 • Som krever dagtid Sonnellini
 • føler deg sliten om dagen til tross for å ha sov godt om natten
 • Generell strømbrudd for dine daglige aktiviteter

Hvis du har tegn eller symptomer på anemi, må du kontrollere legen din.

L & # 8217;

Det er viktig å vite PTI symptomer. På denne måten, hvis du føler deg, kan du kontakte en lege for å hindre at symptomene blir verre. Hvis du merker et av disse symptomene, informer legen din umiddelbart. De vil kunne sørge for at du får tilstrekkelig diagnose og behandling.